Nå åpner Stockholms råeste utsikt

(VG Nett) Fjellklatrere har vært med på å bygge Stockholms nye attraksjon: En kabelbane på utsiden av Globen.

Publisert:

Stockholm får sitt London Eye

Kabelbanen har fått navnet SkyView, og utsikten vil bli spektakulær når den åpner fredag.

Globen er nemlig blant Stockholms høyeste bygninger, med en innvendig høyde på 85 meter. I tillegg har de to gondolene som skal gå til topps, glass nesten hele veien rundt.

Turen vil ta tre minutter hver vei, og gondolene vil stoppe maks 10 minutter på toppen, skriver Stockholm Globe Arenas i en pressemelding. Billettprisen inkluderer også en seks minutters film om Globens historie.

Les også:Kongelig bryllupsrush til Stockholm

I Globen håper de at SkyView blir et must for turister i den svenske hovedstaden. Administrerende direktør Ninna Engberg sammenligner den med operahuset i Sydney og pariserhjulet London Eye.

Reise til Stockholm?Her kan du laste ned gratis reiseguide for Stockholm!

- Den vil gjøre mye for Stockholm. Vi har allerede 1,4 millioner besøkende til Globen, som er den største kuleformede bygningen i verden. Nå kan de dra helt til topps og se den fantastiske utsikten, i 360 grader, sier hun til Reuters.

Artikkelen fortsetter under bildet

GLASSVEGG: Ikke mye hindrer utsikten fra glassgondolene. Foto: REUTERS


Globen har brukt fjellklatrere til byggingen av gondolene. Dermed har de klart å huse både konserter og sportsarrangementer i byggeperioden.

Les også:Tidenes største svenskevits?

En billett med SkyView vil koste 120 kroner for voksne og 90 for barn og pensjonister. Du kan bestille billetter på www.globearenas.se/skyview.

BLI TILHENGER AV VG REISE PÅ FACEBOOK!

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no