OSLO: Kommunen sender opp fyrverkeri i havnebassenget. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Her får du den beste fyrverkeri-opplevelsen nyttårsaften

De fleste storbyer har offentlig fyrverkeri nyttårsaften. Vi viser deg hvor du får den beste utsikten til nyttårsrakettene i Oslo, København, Stockholm, London, Paris, Barcelona, New York, Edinburgh, Amsterdam, Dubai og Rio de Janeiro

 • Mona Langset

Oslo

Tradisjonen tro står Oslo kommune for fyrverkeri to steder når klokken slår 12: I havnebassenget utenfor Rådhuskaia og på Furuset idrettspark ved IKEA. Fyrverkeriet ser flottest ut på avstand. Et bra utkikkspunkt for det i havnen er Ekebergåsen, for eksempel ved Utsikten kafé eller Ekebergrestauranten. Er du i nærheten av sentrum, kan du gå til Akershus festning eller Aker Brygge. Det er totalforbud mot oppskyting av privat fyrverkeri innenfor Ring 2, altså Kirkeveiringen.

En del utesteder i Oslo feirer nyttår for fulle hus, blant annet Blå, Bølgen & Moi på Briskeby, The Club, Jaeger, Stratos og Rockefeller, sistnevnte med Big Latin Party. Men mange har også stengt denne kvelden, så du bør booke tidlig hvis du vil være med der det er åpent.

NEW YORK: Fyrverkeri på Times Square Foto: Stephanie Keith / Getty Images

New York

Mange mener at du ikke har feiret nyttår skikkelig før du har skreket deg hes og frosset så du skjelver mens ballen senkes på Times Square midnatt. Dette er den aller største nyttårsfeiringen i USA.

Hvert år samles rundt en million mennesker for å overvære det berømte «ball drop» på One Times Square building. En enorm ball, laget av krystaller og elektrisk lys, heises opp til toppen av stangen på bygningen. I løpet av det siste minuttet før midnatt senkes den langsomt ned der den skal ligge, mens det telles ned til det nye året og fyrverkeriet kan starte.

I timene før er det levende musikk fra to scener og pyroshow hver hele time, mens plassen fylles opp av folk. For å være sikker på å få plass bør du være der allerede ved 15-tiden. Og ikke innta for mye flytende på forhånd, for det finnes ingen offentlige toaletter.

Klokken 12 er det fyrverkeri flere steder i byen, blant annet i Central Park og Prospect Park. Et fint utkikkspunkt er Brooklyn Bridge.

Det er også flott å se byen fra en rooftop-bar. Her er New Yorks beste.

FYRVERKERI: Alle storbyer har det på nyttårsaften. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Stocholm

I Stockholm er det nyttårsfeiringen på Skansen som gjelder. Feiringen med røtter tilbake fra 1895, sendes også direkte på SVT. Her samles folk om kvelden for å være med på show med kjente artister og få flott utsikt til fyrverkeriet som sendes opp fra en båt ute på vannet.

Hvis du ikke kjøper billett til Skansen, ser du fyrverkeriet fint fra Skeppsbron, Slottsbacken, Strömkajen, Skeppsholmen og Slussen. Stockholms høyeste naturlige punkt, Skinnarviksberget, er også et bra sted.

Restaurant Solliden har også god utsikt. Der er det underholdning og dans utover natten. Det nye året skåles inn på klubber og barer over hele byen. På Södra Teatern er det nyttårsparty i hele huset med dansegulv, barer, gull og glitter.

Sjekk også Stockholms beste vinbarer

København

Nyttårsaften er det full fart på byen i København med mange mennesker ute. Skal du spise på restaurant lønner det seg å booke bord på forhånd.

Byens mest spektakulære festfyrverkeri sendes opp over Tivoli allerede klokken 23. Det er avslutningen på Tivolis 14. fyrverkerifestival, med show både første og andre juledag, og nyttårsaften

Ved midnatt samles folk på Rådhusplassen for å høre rådhusklokkene slå det nye året inn. Et annet populært samlingssted er Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Tivoli har åpent frem til klokken 00:30 på nyttårsaften. Mange av restaurantene der har egne nyttårsmenyer. Skal du spise i Tivoli lønner det seg å bestille tidlig, for det er populært. Det går også an å bli med på nyttårsfest i H. C. Andersens slott.

Lonely Planet mener: København er verdens beste by å besøke i 2019

LONDON: Fyrverkeri ved Big Ben. Foto: Foto: Grant / AP

London

Etter at Big Ben har slått 12 slag ved midnatt starter det spektakulære fyrverkeriet ved London Eye. De 100.000 inngangsbillettene til fyrverkeriområdet er utsolgt, men du kan se det gratis mange steder. Gode utkikkspunkt er Westminster bridge og elvebredden på motsatt side av London Eye.

Det er også mulig å se fyrverkeriet fra en båt på Themsen. Det finnes ulike varianter av kveldscruise med champagne, middagscruise, og speedbåtturer. Alle ankrer opp strategisk foran London Eye for å ha best mulig utsikt.

Over hele byen feires nyttår på klubber og barer. Mange opererer med inngangsbilletter denne kvelden, så det kan være lurt å booke på forhånd. Et gedigent nyttårsparty holdes også på Southbank Centre. Denne kvelden forandres Royal Festival Hall til en femetasjes nattklubb med syv barer, flere dansegulv, to live-scener, og uteplass med utsikt til fyrverkeriet.

VG reise har skrevet mye om London: Her finner du noen av våre beste tips

PARIS: Triumfbuen lyst opp av en projektor samtidig som fyrverkeriet var i gang sist nyttårsaften Foto: PHILIPPE WOJAZER / REUTERS

Paris

Champs-Élysées er stedet å være når det nærmer seg midnatt. Fra 23:30 til 23:50 sendes et videoshow med projektor motTriumfbuen, før nedtellingen til fyrverkeriet begynner. Sist nyttårsaften var rundt 400.000 mennesker samlet på Champs-Élysées for å se videoshowet og fyrverkeriet.

Denne kvelden feires det også på nattklubber og barer i byen, og i likhet med i London lønner det seg å kjøpe inngangsbillett på forhånd.

For en roligere og mer romantisk nyttårsaften i Paris, kan du bestille et elvecruise med middag og champagne.

Nyttårsaften feires også i Disneyland Paris med egen nyttårsparade og fyrverkeri over Torneroses slott.

Få flere gode tips til Paris-turen i vår storbyguide.

BARCELONA: Fyrverkeri over den lysende fontenen. Foto: Anadolu Agency / Anadolu / Getty images

Barcelona

Den offisielle nyttårsfeiringen foregår på Plaça Espanya, ved Nasjonalmuseet. Her er det levende musikk hele kvelden. Fyrverkeriet starter klokken 23,40, og varer i en halv time. På Plaça Espanya får du også ekstrashow med den lysende fontenen, La Fuente Magica, som er en av byens beste gratis attraksjoner.

Vanligvis samles rundt 80.000 mennesker her på nyttårsaften. Vil du se både fyrverkeri og fontenelyset litt på avstand, er Hotel Catalonia Plaza et bra utkikkspunkt.

Når klokken slår 12 ved midnatt, kan du følge den gamle spanske tradisjonen med å spise 12 druer, en for hvert klokkeslag. Klarer du det, skal du bli velsignet med hell og lykke neste år. Hvis du i tillegg nyttårs-skåler i Cava med en gullring i glasset, skal det kommende året bringe rikdom og velstand.

Benytt Barcelona-turen til å utforske noen av byens hemmeligheter

EDINBURGH: Skottene feirer Hogmanay. Foto: Alex Hewitt / AP

Edinburgh

Nyttårsfeiringen i Edinburgh kalles Hogmanay lokalt, og skottene er ikke i tvil om at dette er verdens største nyttårsfeiring. Så varer den også i tre dager til ende med teater, musikk, gatefest og massive folkemengder.

Feiringen starter den 30. desember. Da er det fakkeltog med sekkepiper og trommer gjennom gamlebyen. Den 31. desember danser over 100.000 mennesker under stjernene på den verdensberømte Hogmanay gatefesten. Ved midnatt skytes et enormt fyrverkeri opp ved Edinburgh Castle.

Festen fortsetter 1. januar med en rekke arrangementer, blant annet gratis konsert og dans i McEwan Hall.

Vil du se det hele litt på avstand, kan du booke et hotell med utsikt til slottet, for eksempel The Balmoral. Eller gå turen opp til høyden i enden av Princess street, Carlton Hill (103 m.o.h)

Visste du at det går an å stå på ski hele året like utenfor Edinburgh?

AMSTERDAM: Nyttårsraketter lyser opp natten. Foto: NIELS WENSTEDT / ANP

Amsterdam

I Amsterdam feirer mange nyttårsaften utendørs. Folk samles på hovedtorgene i sentrum: Leidesplein, Damplassen, Rembrandtsplein og Nieuwmarkt fra rundt 21.30. Her der det barer og musikk.

Når klokken nærmer seg midnatt blir det enda flere folk i gatene, da de som bor i nabolagene tar med seg champagnen og egne nyttårsraketter ut.

Det nye året feires også på klubber og barer, det er hundrevis av fester over hele byen. Hvis du skal være med på noen av dem, bør du forhåndsbestille. Men mye av festen foregår altså utendørs.

Byens offisielle fyrverkeri sendes opp på Java Island, litt øst for sentralstasjonen. Et bra sted å se dette fyrverkeriet – og Amsterdam skyline – er Magere Brug. Den gamle broen som er opplyst av mange små pærer, regnes som en av byens vakreste.

Ta gjerne også en tur på et av Amsterdams markeder før eller etter nyttårsfeiringen.

DUBAI: Fyrverkeri skytes ut fra Burj Khalifa. Foto: STR / AFP

Dubai

Er du i sentrum av Dubai er det umulig ikke å se det spektakulære fyrverkeriet som sendes opp fra den 828 meter høye skyskraperen Burj Khalifa. Det er synlig i milevis avstand. Fyrverkeri sendes også opp fra hotellene Burj al-Arab og Atlantis The Palm. Dette sees godt uansett om du befinner deg i folkemengden på bakken, sitter i en av de tradisjonelle taxibåtene – abraene – på kanalene, eller befinner deg for eksempel i Vault Bar i 72. etasje på JW Mariiott Marquis Hotel.

Burj al-Arab blir også nevnt i denne saken om åtte fantastiske hotellrom

RIO: Nyttårsraketter over Copacabana beach. Foto: Leo Correa / AP

Rio de Janeiro

Nyttårsaften er det fest på Copacabana. Hvert år møtes nærmere to millioner mennesker på stranden for å danse samba og drikke champagne. Her er det en stjernespekket konsert og fantastisk fyrverkeri.

Etter at klokken har slått 12 slag kan tilreisende som ønsker seg hell og lykke bli med de innfødte ut i vannet. Her hopper de over syv bølger og kaster blomster i sjøen mens de ønsker seg noe.

Les også om det kontrastfylte Rio de Janeiro

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det bli repostet av oss.

Mer om

 1. Oslo
 2. Stockholm
 3. København
 4. London
 5. Paris
 6. New York City
 7. Barcelona

Flere artikler

 1. Godt nytt år!

 2. Avlyser fyrverkeri på grunn av uvær: – Veldig trist

 3. Kontrastfylte Rio de Janeiro

 4. Stor guide: 15 fine langhelg-byer

 5. Tripadvisor: Dette er årets mest populære turistattraksjoner

Fra andre aviser

 1. Inn med 2020, ut med 2019

  Aftenposten
 2. Mange snur ryggen til nyttårsfesten og søker mot naturens ro og refleksjon

  Aftenposten
 3. Her kan du feire 2020 i Oslo

  Aftenposten
 4. Nyttårsfeiring med byens beste utsikt: - Håper vi ikke ender opp i Skagen i natt

  Fædrelandsvennen
 5. Demokratiet trues av en svak venstreside

  Aftenposten
 6. Brann i hybel i Oslo

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no