THE THIEF: Choice's og Stordalens nye hotell på Tjuvholmen i Oslo - Tyven - blir liggende vis-à-vis det nye Astrup Fearnleymuseet, og er Oslos første hotell med direkte sjøtilgang. Tegnet av Mellbye Arkitekter.Illustrasjon: KNUT RAMSTAD FOR TJUVHOLMEN KS/ CHOICE

Blir Norges eneste i Design Hotels

(VG Nett) Hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo er opptatt i det gode selskap av verdens flotteste designhoteller - allerede før det har åpnet.

Publisert:

Det er nokså uvanlig at et uåpnet hotell får innpass i det eksklusive, verdensomspennende hotellnettverket Design Hotels.

Men nå har Petter Stordalens nye hotell på Tjuvholmen i Oslo - The Thief, søkt om opptak og fått innpass i samme eksklusive nettverk som de mer kjente hotellene The Standard i New York, The Soho Hotel i London og Park Hotel i Tokyo.

Felles for alle hotellene er at de er klassifisert med design og arkitektur i særklasse.

- Naturlig valg

- The Thief støtter opp under vår visjon om å være det naturlige valget for alle som søker originale, ekstraordinære hotellopplevelser, sier Claus Sendlinger, sjefen for Design Hotels.

LES OGSÅ: Disse hotellene er kåret til verdens 10 beste

- Det nye hotellet på Oslos havnefront svarer til forventningene i vår kjernemålgruppe på alle punkter, sier Design Hotels-sjefen.

TJUVHOLMEN: Oslos nye, sjønære bydel tar form. Nyåpnede Astrup Fearnley-museet i bakgrunnen, tett knyttet til det nye The Thief-hotellet. Foto: Renzo Piano

For Petter Stordalen og Choice Hotels er opptaket i det gode selskap en fjær i hatten - selv om medlemskapet er noe de betaler for.

Et nåløye er det likevel - ettersom det å være del av gruppens distribusjonsnettverk gjør at The Thief blir tilgjengelig på Design Hotels' hjemmesider, et sted mange feinschmecker-hotellgjester er inne og kikker på.

LES OGSÅ: Rekordmange cruisegjester til Norge

- Utenom det vanlige

- The Thief skal være et hotell utenom det vanlige, både på arkitektur, design og kvalitet. Anerkjennelsen fra Design Hotels betyr at vi innfrir målsetningen, sier Choice-sjef Torgeir Silseth til VG Nett.

Nå gleder han seg til å åpne dørene 9. januar.

RESTAURANTEN: Kurator Sune Nordgren har plukket ut orginalkunst til veggen på The Thief - og nærmeste nabo blir nyåpnede Astrup Fearnley-museet, også det fullt av moderne kunst. Foto: Choice Hotels

Hotellet er plassert på holmen der slasker og kriminelle fikk sin straff i tidligerte tider.

Tett på sjøen

I flukt med nyåpnede Astrup Fearnley-museet, i hjertet av den helt hye havnefront-bydelen Tjuvholmen, har kurator Sune Nordgren plukket ut originalkunst til hotellets vegger.

LES OGSÅ: Her kan du bo i nye designrom for 160 kroner natten

Rommene er innredet med signalmøbler skapt av nasjonale og internasjonale designere, nøye utvalgt av interiørarkitekt Anemone Wille Våge.

Toppsuiten «The Oslo Suite» blir på 160 kvadratmeter og får egen takterrasse med panoramautsikt.

LES OGSÅ: - Designhotellenes tid er forbi

Sandstrand

Hotellet blir det eneste i Oslo med direkte sjøadkomst og egen brygge.

FLUNKENDE NYTT: Personlig, elegant og kraftfullt er Choice Hotels egen karakteristikk av The Thief. Hotellnettverket Design Hotels mener hotellet fullt ut tilfredstiller forventningene. Foto: Marcel Leliënhof


Utenfor vinduene kommer du tett på sjøen med nyanlagt sandstrand og park med turveier.

Det verdensomspennende hotellnettverket Design Hotels består av 230 uavhengige hoteller over hele verden. Alle hotellene har unike særpreg

Eneste i Oslo

Fra før har Oslo ett eneste hotell blant Design Hotels - Grims Grenka i Kongens gate, tilknyttet den norske First Hotels-kjeden.

GRIMS GRENKA: First-hotellet i Kongens gate er fram til nyttår det eneste norske hotellet tilknyttet Design Hotels. I 2013 overtar nye The Thief hegemoniet - alene. Foto: First Hotels

Grims Grenka - kanskje aller best kjent for sin hippe takterrasse Q Lounge Hipp med dype sofaer, store puter og høye drinker.- ble for noen år siden kåret av Wallpaper til ett av de 50 beste business-hotellene i verden.

Men Grims Grenka trer 31. desember ut av designhotell-gruppen, etter å ha vært inne siden åpningen i 2008.

LES OGSÅ: Nei takk til hotellstjerner

- Det er ingen dramatikk i dette. Vi er fremdeles tilknyttet nettverket Global Hotel Alliance, og er fullt ut tilfreds med det, sier hotelldirektør Linda Søvik på Grims Grenka til VG Nett.

Dermed blir nye The Thief eneste norske hotell i det ekslusive deisgnhotell-selskapet. Til sammenligning har Stockholm fem hoteller i nettverket.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no