TIL DØREN SKILLER OSS AD..: Bildet til venstre er tatt på Gardermoen klokken 14.10. Det andre er tatt på Kastrup fem timer senere. Begge steder rullet SAS-flyet bakover, begge steder ble døren ødelagt. Foto: MARIA ROLL/JESPER JUHL ANDERSEN

SAS-passasjerer i ny dør-krasj

(VG Nett) Først rullet SAS-flyet bakover, traff gaten og ødela flydøren. Fem timer forsinket landet passasjerene i København. Da skjedde det samme - igjen!

Publisert:

Passasjerer i utrolig dobbelkrasj **SAS: Ekstrem tilfeldighet

- Det er helt utrolig. Jeg trodde nesten ikke det var sant, sier informasjonsrådgiver Tormod Sandstø i SAS til VG Nett.

Men det er det altså. Før bakkemannskapene rakk å sette frem bremseklossene bak hjulene på flyet, slapp kapteinen bremsene. Resultat: Skremmende likt det som skjedde på Gardermoen med de samme passasjerene i et annet SAS-fly noen timer tidligere.

- Det er helt absurd. Men flyet rullet bakover, flydøren dunket inn i gaten og ble ødelagt denne gangen også, sier Sandstø.

For de 150 passasjerene som skulle fra Oslo til København, startet den utrolige historien klokken 14.10 fredag ettermiddag.

Da en av de bakkeansatte fjernet klossene bak hjulene på Airbus A321-flyet, var det ikke festet til bilen som skulle skyve det ut mot taksebanen. Dermed rullet det bakover og flydøren dundret inn i gaten. Den ble såpass ødelagt at flyet er ute av drift på ubestemt tid.

Dermed måtte Geir Henriksen i Mizuchi karateklubb og de andre passasjerene flyttes over på andre fly.

Flere av dem fikk plass om bord på et nytt fly med nytt mannskap, som - uten videre problemer - klarte å komme seg fra Gardermoen.

Noen minutter over 19.00 landet SK1473 på Kastrup. Så skjedde det utrolige enda en gang.

- Trygge passasjerer

- Folk hadde tatt av seg beltene og hadde reist seg da det smalt en gang til. Noen passasjerer skrek og det var litt hysteri i kabinen i det det skjedde, sier Geir Henriksen.

Han og resten av karateklubben fra Bærum var på vei til Danmark for å delta i et karatestevne.

- Bakkepersonal har nå ødelagt to fly og vi har vært på begge flyene. Man kunne visst nok klassifisere den første ulykken som en flyulykke. Sannsynligheten for at man opplever det to ganger på rad er jo svært liten. Så vi er nok verdens tryggeste passasjerer å reise sammen med nå, humrer Henriksen.

- Ekstrem tilfeldighet

Begge de to Airbus-maskinene fra SAS står nå parkert på ubestemt tid, henholdsvis i Oslo og København.

- Egentlig skal det være umulig. Vi har de samme rutinene på hver eneste landing og avgang på våre 1100 daglige flighter. Det har ikke skjedd noen endringer i rutinene, og det er ingenting som skulle tilsi at noe slik skulle skje, sier Tormod Sandstø i SAS.

- Men noe har gått galt?

- Alle slike hendelser blir rapportert, og vil bli grundig gransket. Men her tror jeg passasjerene har vært ofre for en ekstrem tilfeldighet, sier Sandstø.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no