FRIERI I DET FRI: Etter lunsj på hytta gikk hyttevert Kristian Jakobsen ned på kne og fridde til Siv Eilertsen Han fikk ja fra sin utkårede, og det med kronprinsen til stede. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Hytteverter ved ny DNT-hytte forlovet seg foran kronprinsen

Etter at kronprins Haakon offisielt åpnet en ny turisthytte i Johnsheimen mellom Troms og Nordland onsdag, ble han vitne til at hyttevertene forlovet seg.

 • NTB

Etter å ha startet dagen med en topptur til Snøtinden, som strekker seg 978 meter over havet, kløyvde kronprins Haakon en vedkubbe for offisielt å åpne Den Norske Turistforeningens (DNT) nye hytte «Haakonsbu» i Kvæfjord, opplyser Slottet.

les også

Åtte magiske plasser du må se i Norge

Bak den nye hytta ligger det 3.500 dugnadstimer fordelt på fire måneder, hvor Harstad Turlag har lagt ned mye arbeid. Under åpningen møtte kronprinsen flere av de frivillige, deriblant hyttevertene Kristian Jakobsen og Siv Eilertsen som begge har bidratt i arbeidet.

les også

Opplev Finnmarksalpene med ski og kajakk

NYÅPNING: Kronprins Haakon foretok den offisiell åpning av turlagshytta Haakonsbu. Kronprinsen og folk fra både Harstad Turlag og Den Norske Turistforening startet dagen med en topptur til Snøtinden i strålende vær. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Selv med kongelig besøk, feiret hyttevertene åpningen på en helt spesiell måte. Etter at de fremmøtte hadde inntatt lunsj, tok Jakobsen motet til seg og gikk ned på kne foran sin utkårede og fikk ja.

Den nye turisthytta, som ble oppført i fjor høst og har tolv sengeplasser, er oppkalt etter Haakon Rønning.

les også

Drar på sjekketur i feil fjell

Rønning er en ildsjel i Harstad Turlag. Hytta ble opprinnelig bygget i 1990 og hadde begrenset med sengeplasser, og det var derfor behov for flere. Den gamle hytta ligger kun noen meter fra den nye hytta, og vil fungere som sikringshytte.

TOPPTUR: Kronprins Haakon på vei tilbake til turlagshytta Haakonsbu etter en opptur til Snøtinden. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

les også

Turistforeningshytte ble isslott

Det at kronprinsen startet dagen med en topptur, er ingen tilfeldighet. Området der den nye turisthytta ligger, er nemlig et godt utgangspunkt for flere toppturer.

På turen var sikker ferdsel i vinterfjellet på agendaen, og kronprinsen fikk innføring og hjelp til å gjøre vurderinger og valg før turen startet. Etter å ha kjørt ned fra fjellet, ventet samisk festmat på turfølget og andre deltagere under åpningen.

Flere artikler

 1. Kronprinsen i nye videomøter om coronakrisen: - Takk for den ekstra innsatsen dere gjør

 2. Kronprinsen Haakon til tysk avis: – Trenger endring mot mer fornybar energi

 3. Kronprins Haakon operert dag

 4. Kronprinsen: - Det er mange ting vi ikke vet

 5. Kronprins Haakon: – Det har vært en tung periode

Fra andre aviser

 1. Her spiller kronprinsen rugby - på Fiji

  Bergens Tidende
 2. Kronprins Haakon: Kongen er i bedring

  Fædrelandsvennen
 3. Kronprins Haakon: Kongen er i bedring

  Aftenposten
 4. Nicolai Tangen inviterte kronprinsen til seminar – vil ikke svare på om de er bekjente

  Fædrelandsvennen
 5. Kronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau

  Bergens Tidende
 6. Kronprinsen besøkte Havforskningsinstituttet på Verdens miljødag

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder