Reisefakta, den polske riviera

Publisert:

SLIK KOMMER DU DIT: Stena Line har fergerute mellom Karlskrona og Gdynia. Beregn snaut åtte timer med bil fra Oslo til Karlskrona. Fergeturen over Østersjøen tar ca. 12 timer - det finnes både dag- og nattoverfarter. Du må bestille via Stena Line i Sverige: www.stenaline.se
Pris: Fergeoverfart for bil og fem personer koster 1975 svenske kroner tur/retur i sommersesongen. Bil og to personer koster 1350 svenske kroner. Eventuell lugar kommer i tillegg, men er billig.
Polferries har fergeruter mellom Ystad og Swinoujsce og mellom Nynäshamn (nær Stockholm) og Gdansk. Beregn syv, åtte timers bilkjøring fra Oslo til Ystad, og noe mindre til Nynäshamn.
Bestill via nettet: www.polferries.se/ystad/ystad/frameset.htm eller på tlf. 00 46 409 761 80.
Pris: Fergeturen koster henholdsvis 1950 og 2470 svenske kroner for bil med fem personer tur/retur i høysesongen. Eventuell lugar kommer i tillegg. Mulighet for rabatter.
Du kan naturligvis kjøre tog, eventuelt fly - og fortsette turen i leiebil, men du må ut med ca. 500 kroner døgnet for leie av småbiler som Opel Corsa og Nissan Micra via Avis, så det kan raskt bli kostbart. Bensinen koster ca. åtte kroner literen.
HOTELLER: Sjekk www.poltravel.com/index.htm. Stena Line i Sverige tilbyr en rekke gode og rimelige hoteller i badebyene, til pakkepris for ferge og overnatting. Be om brosjyre. Hotell Neptun i Jurata koster ca. 400 kroner natten pr. voksen og kan anbefales, har bl.a. innendørs svømmebasseng, sauna, massasje o.l.
SHOPPING: Mye fin og billig rav, rimelig sølv og skjell-suvenirer i alle fasonger. Billig pokimon. CD'er koster som i Norge, merkeklær er like dyre. Antikviteter er svinedyre, og koster mer enn i Norge.
UT OG SPISE: Velg polsk, de er ikke alltid helt stø på det internasjonale. Mye god kylling, fisk, villsvin, supper - og kål/kinakål i utallige varianter, samt pommes frites. Ca. 50 kroner for en hovedrett på mellomklasserestaurant, snaut 20 for en halvliter øl, åtte kroner for en brus, vin er dyrere - 15 kroner for halvfullt vinglass, ca. 130-140 kroner for en flaske. McDonalds til halv pris av i Norge. KRIMINALITET: Mange frykter Polen som ferieland på grunn av økende kriminalitet og biltyverier. Personlig følte jeg meg aldri utrygg, heller ikke i Gdansk (der politiet nå TV-overvåker store deler av gågaten og torget i gamlebyen). De fleste hotellene har parkeringsplasser med døgnkontinuerlig vakthold - bruk disse, og ekstra rattlås. Gå ikke med for mange penger på deg. Hold deg også unna bakgatene i de større byene når mørket faller på.
VEKSLING: Polske zloti kan ikke kjøpes i Norge, men både banker og vekslingskontorer tar gjerne imot norske kroner. Du får best kurs i kontorene.
PASSER FOR: Folk som har bil og vil ha billig badeferie, men tåler nordeuropeisk sommervær.

Publisert:

Flere artikler

 1. Slik kommer du til Island, Gotland, Finland og Danmark nå

 2. Sverige forsterker grensekontrollen

 3. «Ocean Caroline» slepes til Karlskrona

 4. Pluss content

  Billig og best: Sommerferie i siste liten

 5. Söta brors sommerfavoritter

Fra andre aviser

 1. Høstferien: Du kan spare flere tusen kroner hvis du reiser til Syden fra Sverige

  Aftenposten
 2. - Reagerer sterkt på hvordan de er behandlet

  Bergens Tidende
 3. Nyklippet slaktoffer

  Aftenposten
 4. I Sverige er det gratis å ta bilferge. I Norge skal det kuttes i prisene, men det er uklart hvordan.

  Aftenposten
 5. Dette har du krav på ved SAS-konkurs

  Bergens Tidende
 6. Har flere forbud bak seg

  Bergens Tidende

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no