SNAKES ON A BOAT: Det kvinnelige besetningsmedlemmet på «Color Fantasy» ble noe ufrivillig slangejeger da hun avdekket 24-åringens smuglingsforsøk. Foto: ANE CHRISTOPHERSEN, MATTILSYNET/ESPEN BRAATA, VG

Color Line-passasjer (24) tatt med pytonslanger

(VG Nett) Rengjøreren på «Color Fantasy» fikk seg en enorm overraskelse da hun skulle rydde lugaren til østlendingen (24).

Publisert:

Mannen hadde forsøkt å gjemme de to, nærmere én meter lange pytonslangene på lugaren sin om bord på Kiel-fergen. Men han hadde åpenbart glemt å henge «Vennligst ikke forstyrr»-skiltet på døren under det noe spesielle smuglingsforsøket.

Dermed havnet rengjøringspersonalet noe ufrivillig i rollen som en ekte, sjøgående versjon av Samuel L. Jackson fra kultfilmen «Snakes on a plane»:

Da det kvinnelige besetningsmedlemmet skulle skifte håndklær hos mannen ved 20-tiden i går kveld, hadde 24-åringen forlatt lugaren. I stedet fant hun pytonslangene i dusjen på badet hans.

Låste lugaren

- Vi ble kontaktet av ansatte om bord på fergen etter at de hadde funnet slangene på mannens lugar, sier Jemima Quanvik Nyhus, seksjonsleder for kontrollseksjonen ved Oslo tolldistrikt til VG Nett.

Color Line låste av lugaren, og ventet til 24-åringen tok kontakt med resepsjonen for å klage på at han ikke kom seg inn. Da ble både mann og slanger hanket inn, og plassert i skipsarresten.

STOR TEST:Slik er «Color Fantasy»

- Ut fra det jeg kan se, er det to kongepytoner. Som fullvoksne kan de bli mellom én og 1,5 meter lange, sier Ane Christophersen, veterinær ved Mattilsynets distriktskontor i Oslo.

- Pyton opplevlse

ORIGINALEN: Samuel L. Jackson poserer med en burmesisk pytonslange under premieren på «Snakes on a plane» i 2006. Foto: REUTERS

Både slangehold og innførsel av slanger til Norge er i utgangspunktet forbudt. Dermed kan 24-åringen, som er bosatt på østlandsområdet, trolig vente seg en saftig bot for fergeturen med sine to «blindpassasjerer».

Color Line-fergen var på vei fra Kiel til Oslo da smugleren ble avslørt. Ifølge Color Line ble det kvinnelige besetningsmedlemmet som oppdaget slangene i dusjen «ordentlig forskrekket». Likevel var slangene trolig ikke en spesielt stor trussel.

- Ingen slanger er jo ufarlige, og dette var tross alt to kvelerslanger. Men sammen med boa, er pyton noen av de mest populære kjæledyrene blant slanger, sier Ane Christophersen.

Kan bli avlivet

Slangene er nå oppbevart hos Mattilsynet i Oslo, og det er foreløpig uklart hva slags skjebne som venter dem.

- Vi vil ta kontakt med ulike reptil- og dyreparker for å spørre om de er interessert. Men dette er ikke veldig sjeldne slanger. Om ingen vil ha dem, blir de avlivet, sier veterinæren.

Østlandsmannen ble i formiddag avhørt av Tollvesenet, men det er uklart hvor slangene kom fra, og hva mannen skulle med dem. 24-åringen ble i ettermiddag overlevert til politiet, og satt i forvaring i Oslo-politiets sentralarrest.

- Vi venter på rapporten fra Tollvesenet, får VG Nett opplyst hos Oslo-politiet.

Det er andre gangen på få måneder at reptilsmuglere blir avslørt på en av Color Lines ferger. I oktober skrev VG Nett den oppsiktsvekkende historien om fergepassasjeren som hadde tapet 14 pytonslanger og ti gekkoer til kroppen. Han ble tatt av tollerne da han gikk av en av rederiets Superspeed-ferger, og historien om det mislykkede smuglingen gikk verden rundt.

PS! VGs filmanmelder Jon Selås belønnet «Snakes on a plane» med terningkast tre. - Historien er full av usannsynligheter og dumheter. Men: Som grassat grovkornet spøk funker det greit, til tider utmerket, mente han.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

HELT PYTON: Her er de to kongepyton-slangene i trygg forvaring hos Mattilsynet i Oslo. Foto: ANE CHRISTOPHERSEN, MATTILSYNET
Color Line - Reiser til Danmark, Sverige og TysklandKongepyton
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no