ALT INKLUDERT: På hoteller som tilbyr all inclusive får du mat og drikke inkludert i prisen.

Dette er inkludert i all inclusive

Nyt ferien med det du trenger i umiddelbar nærhet, men pass på å lese hotellbeskrivelsen før du kjøper ferie med alt inkludert.

 • Sara Berge Holmberg
Publisert:

Det er høy interesse for all inclusive blant nordmenn. Vi har samlet det du trenger å vite om hva som er inkludert.

All mat og drikke er inkludert i prisen, skriver charterselskapene om hotellene som tilbyr all inclusive. Rett etter skriver de derimot at det kan variere fra hotell til hotell hva som er inkludert. Så hva er egentlig inkludert og ikke på all inclusive-hotellene?

les også

Sydenturer: – Råbillig!

Variasjon utenom hovedmåltidene

Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, forteller at det i TUI er slik at alle hovedmåltider som frokost, lunsj og middag alltid er inkludert når du bestiller all inclusive. Det samme gjelder et utvalg drikke og snacks. Noen ting vil derimot variere.

– Det som vil variere er type hotell du bor på og hva de spesifikt tilbyr ekstra, sier Aspengren.

Noen av hotellene har fokus på treningsoptimalisert mat, noen på barnevennlig-/familievennlig mat og noen på lokal mat. Det finnes også ekstra tilbud enkelte steder.

– På Family Life-hotellene er det gratis is til alle, på et av hotellene i Tyrkia er det en egen raw food bar, på RUI Palace hotellene er det alltid full minibar og noen tilbyr 24 timers gratis romservice, forteller Aspengren.

Det er ingen satte restriksjoner på hvilken type drikke som er inkludert i tilbudet, men kommunikasjonssjefen forteller at det ofte er lokal vin og øl og lokale varianter av brus, men det kan også være brusmerker vi kjenner fra Norge.

– Eksempelvis får du som regel Frappé på et gresk hotell, men sannsynligvis ikke i Vietnam, forteller Aspengren som et eksempel på variasjonene.

Noen av hotellene tilbyr også sportsaktiviteter inkludert i prisen. All informasjon om hva som er inkludert i all inclusive på hotellet du har booket står under fanen «hotellfakta».

les også

Fem plastfrie hoteller

Tilbudet varierer fra klassifisering

Thea Bergerud er sjef for sosiale medier i Ving. Hun forteller at tilbudet deres vil variere fra hotell til hotell, og at det kommer an på hvilken all inclusive-pakke man velger.

– Noen hoteller er rene all inclusive-hoteller, som vil si at det er bakt inn i reisens/hotellets pris, sier Bergerud.

Hun forteller at det kan variere hva som inngår i pakken til hotellet, og at det noen steder kun kan være maten i bufférestauranten som inngår i pakken, og ikke i à la carte-restauranten. I tillegg kan enkelte drikkevarer som drinker, vin og sprit være ekskludert fra pakken enkelte steder.

Enkelte av pakkene gjelder frokost, lunsj og middag sammen med gratis drikke fra lokale merker og snacks, mens andre pakker gjelder frokost, lunsj og middag sammen med drikke til måltidene og drikke fra baren, pluss snacks og enkle mellommåltider, kaffe, kaker og kuleis.

Det finnes også andre alternativer, og også enkelte aktiviteter kan være inkludert i prisen. Hos Ving er det generelt én huskeregel:

– Jo høyere klassifisering hotellet har, desto mer er inkludert i all inclusive, forteller Bergerud.

Fra luksus til standard

Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonssjef i Apollo, forteller at de tilbyr alt fra luksuriøse hoteller der det aller meste av mat, drikke og aktiviteter er inkludert, til mellomklassehoteller med et enklere tilbud som har begrensninger i tider og utvalg av mat og drikke.

– Det er derfor viktig at kundene leser hotellbeskrivelsen godt før kjøp, slik at de vet hva de har kjøpt, sier Fossum.

Videre forteller hun at Apollo har et stort antall all inclusive-hoteller der alle måltider, en del drikke og snacks alltid er inkludert. Lunsj og middag har som regel en spesialmeny eller gjelder buffeten i en av hotellets restauranter, og inkluderer lokalprodusert alkohol. Retter på à la carte-menyen kan ofte bestilles mot tillegg.

– Omfanget av mat og drikke kan variere fra hotell til hotell, dette henger ofte sammen med klassifiseringen av hotellet og av og til også reisemålet, forteller Fossum.

Noen ganger er aktiviteter inkludert i prisen. Hun forteller også at innholdet i minibaren på rommet sjeldent er inkludert og at du ikke får mat inkludert etter utsjekk på avreisedagen.

les også

Åtte fantastiske hotellrom

For å summere opp ...

I enkle trekk er det altså slik at hovedmåltidene frokost, lunsj og middag er inkludert, ofte sammen med lokale drikkevarer. Ellers kan tilbudet variere fra hotell til hotell. Noen inkluderer snacks, mellommåltider og drikke fra baren, andre ikke. Noen inkluderer kun bufférestauranten og ikke à la carte, og av og til er aktiviteter inkludert i prisen.

Uansett kan det være deilig å slippe og tenke på regningen underveis i ferien. Les deg opp på hva ditt hotell tilbyr og planlegg ferien ut fra det. Så kan du nyte noen late dager i solsengen.

Det er ikke bare charterselskapene som tilbyr all inclusive, men vi har funnet noen hoteller fra de største reisebyråene, som tilbyr all inclusive.

IBEROSTAR Bellevue i Montenegro.

IBEROSTAR Bellevue, Becici, Montenegro:

Vil du utforske et annet sted enn Spania og Hellas er Becici i Montenegro et godt alternativ. Du finner landet langs kysten, grensende til Bosnia-Hercegovina, Serbia, Kosovo og Albania. Byen Becici ligger sør i landet, med en av Montenegros lengste strender. Det er gåavstand til byen Budva, eller du kan ta buss til flere av Montenegros spennende destinasjoner.

Hotellet ligger rett ved stranden, omringet av en frodig hage og tre basseng. All inclusive er inkludert i prisen.

Pris fra cirka 19.241 kroner for to personer i juli.

Condesa på Mallorca.

Condesa, Alcudia, Mallorca:

Alcudia er en flott destinasjon om du reiser med barn. Her du en nesten 15 kilometer lang langgrunn strand med hvit sand og turkis vann. Du kan besøke havnebyen Puerto de Alcudia for å kikke i butikker og spise på en av de mange restaurantene, spille golf på Club de Golf Alcanada eller besøke badeparken Hidropark.

Hotellet ligger på stranden, og det er kun en kort gåtur til nærmeste sentrum. All inclusive er inkludert i prisen.

Pris fra cirka 17.264 kroner for to personer en uke i juli.

Sunlight Bahia Principe Costa Adeje & Tenerife på Tenerife.

Sunlight Bahia Principe Costa Adeje & Tenerife, Playa Paraiso, Tenerife:

Playa Paraiso ligger på Tenerifes vestkyst. Her er det flere hoteller, og noen butikker og restauranter. Ønsker du et større tilbud kan du reiser til nabobyen Callao Salvaje. Strendene i dette området er små, smale og steinete, men det er et bassenganlegg, Lago Lido, hvor du kan bade i vann fra Atlanterhavet i fine badeomgivelser.

Hotellet ligger rett ved havet og har fele fem bassenger, samt flere aktiviteter for barn. All inclusive er inkludert i prisen.

Pris fra cirka 14.109 kroner for to personer en uke i juli.

Aquila Rithymna Beach på Kreta.

Aquila Rithymna Beach, Rethymnonkysten, Kreta:

Kreta er en feriefavoritt blant nordmenn. På Rethymnonkysten ligger badebyene på rekke og rad, med vakre sandstrender og gode restauranter. Platanes og Adele er fine feriebyer, som tilbyr et godt utvalg av restauranter. I nærheten finner du også mindre landsbyer med ekte gresk atmosfære og færre turister. På Kreta er det fint å leie en bil for å utforske øyen.

Hotellet ligger i utkanten av Adele, ikke langt unna stranden. Det er tre basseng på hotellet, hvor ett av dem har saltvann. Frokosbuffet er inkludert i prisen, halvpensjon eller all inclusive tilbys mot tillegg.

Pris fra cirka 17.400 for to personer en uke i juli.

IBEROSTAR Sunny Beach Resort i Bulgaria.

IBEROSTAR Sunny Beach Resort, Sunny Beach, Bulgaria:

Sunny Beach i Bulgaria er en kjent feriedestinasjon for nordmenn. Her finner du en seks kilometer lang sandstrand, med en fin strandpromenade med flere restauranter og kafeer. Det er vannaktiviteter som vannski, vannscooter og banan- og pedalbåter på stranden. Byen tilbyr også shopping og uteliv.

Hotellet ligger like ved stranden og har bassengområdet med flere basseng og vannsklie. All inclusive er inkludert i prisen.

Pris fra cirka 13.965 for to personer en uke i juli.

Louis Zante Beach på Zakynthos.

Louis Zante Beach, Laganas, Zakynthos:

Du har kanskje sett bilder på sosiale medier fra en nydelig gresk bukt med turisblått vann og en hvit strand med en båt på? Det er Navagio-stranden («Shipwreck Beach») på den greske øyen Zakynthos. Byen Laganas ligger helt på andre siden av øyen, men det er kun en times biltur unna. Vil du besøke bukten bør du helst gjøre det via båt. Ellers er Laganas en by som passer for både barnefamilier og dem som ønsker fest og moro, med en nesten ni kilometer lang langgrunn sandstrand og flere nattklubber.

Hotellet ligger ved Laganas-bukten, med basseng og barnebasseng. All inclusive er inkludert i prisen.

Pris fra cirka 15.900 kroner for to personer en uke i juli.

TUI Family Life Mar de Menorca på Menorca.

TUI Family Life Mar de Menorca, Es Canutells, Menorca:

Es Canutells er et lite sted på Menorca i Spania. Det er ikke så mye som skjer på dette lille stedet, men det er større muligheter bare 12 kilometer unna. I byen Mahon kan du dykke, snorkle, seile og surfe. Fem kilometer unna ligger byen Saint Climent, som har et bytorg, restauranter og butikker. Øyen generelt har et roligere tempo enn naboøyen Mallorca, og tiilbyr bukter med krystallklart vann. Øyen har flere stier, hvor du kan gå, sykle eller ri.

Hotellet ligger 500 meter fra nærmeste badestrand, har et stort bassengområdet og et lite badeland for barn opptil 15 år. All inclusive er inkludert i prisen.

Pris fra cirka 13.708 kroner for to personer en uke i juli.

TUI Family Life Aegean Blue by Atlantica på Rhodos.

TUI Family Life Aegean Blue by Atlantica, Kolymbia, Rhodos:

Rhodos er også en kjent og kjær feriedestinasjon for nordmenn. Kolymbia ligger på nordøst-siden av øyen, cirka 30 minutter unna Rhodos by med bil nordover og 30 minutter unna den hvite byen Lindos sørover. Kolymbia er en fin ferieby med stranden på den ene siden og grønnkledde fjell på den andre. Det er flere restauranter og kafeer i byen, og det finnes små butikker som selger alt fra olivenolje til klær.

Hotellet ligger rett ved stranden, har basseng og et lite badeland. Hotellet serverer stort sett kun lokalprodusert mat. All inclusive er inkludert i prisen.

Pris fra cirka 27.067 for to personer en uke i juli.

Denne saken ble første gang publisert i august 2018. Alle prisene er sjekket på nytt og oppdatert 1. juni 2019. Prisene er hentet på hotellenes egne nettsider, og gjelder for hotellrom med all inclusive. Hotellene er også tilgjengelige via norske charterselskaper.

VG Reise tar forbehold om at endringer kan skje.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.

Publisert:

Mer om

Mat og drikke

Reise

Familie

Hotell

Flere artikler

 1. Pluss content

  Dette er de billigste sydenferiene akkurat nå

 2. Pluss content

  Slik kan Syden-drømmen bli virkelighet til sommeren

 3. De flotteste spahotellene i Skandinavia

 4. Langhelg i Danmark? Hit bør du dra

 5. Opplev Maldivene på lokalt vis

Fra andre aviser

 1. Høstferien: Du kan spare flere tusen kroner hvis du reiser til Syden fra Sverige

  Aftenposten
 2. FHI skal smittevurdere europeiske øyer – reiselivet krysser fingrene for Kreta

  Bergens Tidende
 3. Strandpromenaden er noe av det beste med Tenerife. Vi spaserte oss gjennom severdighetene på veien.

  Aftenposten
 4. Flydøren på gløtt for sommerferie i Hellas

  Aftenposten
 5. Vi har besøkt den australske «gullrekka»: – Det skal litt til for å bomme på vær og strandliv.

  Aftenposten
 6. Turistskatten dobles på populære spanske øyer

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no