SYKKELRAST: Etter å ha trillet ned bakkene mot Niels Bugges kro, noen kilometer utenfor Viborg, smaker det godt med friske grønnsaker rett fra kurven. Foto: VIBORG TURISTKONTOR

Full rulle for hele familien

Ikke la deg skremme av navn som Dollerup Bakker, Grønhøj og Over Testrup. Danmark er ikke bratt. Landet er som skapt for sykkelferie for hele familien.

Publisert:

På tide å bestille Danmark-ferien

STJERNERUTEN (VG) Og det ser stadig flere nordmenn ut til å ha fått med seg:

- Vi får flere henvendelser om sykkelferie enn noen gang. Fremfor alt ønsker nordmenn å koble av med en sykkeltur i løpet av Danmark-ferien. Særlig populært er det blant familier og vennegrupper på tur, sier Vidar Mørch, Danmarks turistsjef i Norge.

LES OGSÅ:
Andre fine sykkelruter
Andre ferietilbud i Danmark

Danmarks mest populære sykkelrute går i traktene rundt Viborg midt på Jylland. Eller «midt i alt det grønne», som området selv kaller seg.

PÅ TO HJUL: Danske sykkelstier er godt tilrettelagt for myke turister på to hjul, ofte skjermet fra hovedveiene. Foto: VIBORG TURISTKONTOR

- Ja, vi har belegg for å si at Hærruten og stjerneruten er den mest populære sykkelruten vi har, sier Alice Bank Danielsen på Viborg Turistbureau til VG.

Stjernesykling

Stjerneruten er den blitt kalt fordi ruten eller snarere rutene (etapper på 35-65 km) går i stjerneformasjon ut fra brosteintorget i Viborg:

To ruter går i nordlig retning - en rundt Hjarbæk Fjord, en annen «til hele verden», det vil si mot Hvammen og grønne Lindum skov.

Fire andre ruter går i grønt hedelandskap, langs åkerland med gressende kyr, langs bekker, elver og lindeskog ned til Kongens Mindepark. En siste går innom kalkgruvene ved Mønsted, der titusener av flaggermus holder til...

Danmark har mer enn 10 000 km merkede sykkelruter - mange av dem går på skjermede stier og leder syklistene utenom de sterkest trafikkerte landeveiene.
Det sier litt om sykkelferie-interessen at en av medarbeiderne på kontoret til VisitDenmark har fått tilnavnet «sykkel-Anders»...

VEILANGS: Langsetter midt-Jyllands sykkelleder finner du mange idylliske rasteplasser. FOTO: Viborhg Turiskontor.

Og med klimaendringene ser det ut til at sykkelsesongen bare blir lengre og lengre.

- Ja, midt i desember var det fremdeles turister som syklet rundt i traktene rundt Viborg, forteller Alice Bank Danielsen.
Mildværet i høst har forlenget sykkelsesongen med et par måneder, faktisk.

Sykkelutleie

16 prosent av de norske kystferiegjestene i Danmark har sykling som en vesentlig del av ferieopplevelsene. De fleste turistkontorene leier ut sykler for en drøy 100-lapp pr. dag.

De mange kroene langs ruten gjør det samme - f.eks. Niels Bugges kro i Dollerup Bakker, for øvrig en av Jyllands aller beste matkroer, prisbelønnet for sine moderne kreasjoner av tradisjonell dansk kromat. For flere tips til sykkelferien, klikk deg inn HER.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker)

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no