Margarita - en øyperle

MARGARITA, VENEZUELA (VG) På hjørnene henger drosjesjåfører og ber om å få kjøre deg et sted. I mangrove skogen venter taxibåtene på å ta deg til «kjærlighetens kanal» og «kyssenes tunnel».

Publisert:

På alle plan kappes lokalbefolkningen på Margarita om å få handle med de få turistene som kommer.Venezuela merker fortsatt etterdønningene av det kraftige uværet som rammet landet før jul. TV-bilder av hele byer dekket av slam, og av lik som skyller opp på stranden, har skremt turistene ikke bare fra fastlands-Venezuela, men også fra områdene rundt.

Tomme hotell

Og trist er det, for Venezuela har noen av verdens vakreste øyer, deriblant Isla de Margarita. Men på Venezuelas største og vanligvis mest populære øy venter nå bare folketomme hotell og en turistnæring ivrig etter å tilfredsstille de få som kommer.Alt kan prutes på, selv de store luksushotellene reduserer prisen om du står i døren og vifter med noen dollarsedler.

Margaritas kanskje mest luksuriøse hotell, Hilton - som har egen marina, egen sandstrand, fire restauranter, lekre butikker og et badebasseng i kanaler rundt hele området - slo kjapt av 50 prosent på sine suiter da de øynet sjansen til å stjele kunder fra et konkurrerende hotell.

Mangroveskoger

For 8000 bolivarer, eller rundt 100 kroner, får du lokalguide med båt en hel dag i de vakre mangroveskogene, der fristende østers vokser på mangrovetrærnes merkelige røtter og det bare er å forsyne seg. Husk å ta med sitron; lokalbefolkningen foretrekker østersen naturell.

Siden kan du tilbringe dagen alene på La Restinga-stranden før du nyter solnedgangen over to trekantede fjellformasjoner, som kalles Maria Guevaras bryst, på hjemveien.

Margarita er absolutt postkortverdig. Det gjør vel heller ingenting at Margarita er taxfree-område og derfor selger billige klokker, elektronikk, smykker og fin fransk vin til 25 kroner flasken. Så har du litt ferie til overs, men ikke så mye penger, glem TV-bilder fra fastlandet og nyt vinteren på Margarita.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no