COMING: Reiseekspertene spår at Vest-Afrika med land som Namibia vil ta av de neste 5-10 årene, reisemål med gode bademuligheter, lavbt prisnivå og flotte naturopplevelser - som sanddynene i Namibørkenen. Foto: Birgit Margrethe Falch

Reisetips: Namibia - stedet uten mennesker

Her har du muligheten til å selv oppleve det du ellers bare ser på Animal Planet.

Publisert:

Fra 13. til 20. januar kan du vinne et gavekort på en koffert til 1000 kroner hver dag i tillegg til at du konkurrerer om en hovedpremie: En reise til 15.000 kroner.

Dagens reisetipsvinner er Birgit Margrethe Falch. Her er hennes tips:

Namibia er en perle som mange ikke vet om. Landet rommer to ørkener, et av afrikas flotteste naturreservat og frodige elvedelta med rikt dyreliv i nord.

Landet har navnet etter Namibørkenen, som betyr stedet uten mennesker. Det passer bra, for landet er på størrelse med Frankrike og Italia tilsammen, men har bare to millioner innbyggere.

Del ditt reisetips her!

Fantastisk soloppgang
Namibørkenen er forresten noe langt mer enn en glovarm sandhaug. Dynene har en dyp rødfarge og ved soloppgang er det et fantastisk fargespill i sanden og skyggene skaper dramatiske kontraster.

Det enorme sandhavet med noen av verdens høyeste sanddyner, kan også nytes fra luftballong med påfølgende champagnefrokost.

Finn roen
Dette er stedet for å finne den store roen og stillheten.Samtidig er det også et variert og spennende dyreliv her, som er spesialtilpasset for disse barske forholdene.

Drar du så ut mot kysten kommer du til den lille byen Swakopmund. Den gamle tyske kolonibyen ligger som en surrealistisk bayersk landsby inneklemt mellom det iskalde Atlanterhavet og den veldige Namibørkenen.

Er du en dyktig hobbyfotograf?Del ditt bilde og vinn kamera!

Shopping og duneboarding
Her kan man slappe av med shopping og utekafeer eller benytte seg av det rike tilbudet av aktiviteter. Duneboarding, fisking, fallskjermhopping og båtturer til fuglereservater er bare noe av det en kan fylle dagene med. Lenger nord ligger Etosha, et av afrikas største og beste naturreservat.

Se Animal Planet live
I Namibia har du muligheten til å selv oppleve det du ellers bare ser på Animal Planet. Namibia har verdens største bestand av geparder og i Etosha er sjansene gode for å se det utryddingstruede svarte neshornet.

Dyrene er vant med kjøretøy, så her kan du få fantastiske næropplevelser. Helt i nord ligger Kaprivi-stripen med sine elver og deltaer. Dette er en enorm kontrast til ørkenene i sør. Store bestander med elefanter, ulike anteloper og flodhester gir et yrende dyreliv.

Her er det også gode sjanser til å se leoparder. Stedet har også et enestående fugleliv, særlig når trekkfuglene kommer i store skarer. Man kan også dra på dagsturer med båt inn i det berømte Chobe-reservatet i Botswana. Tigerfiske er også veldig populært blant sportsfiskere og mange av lodgene legger til rette for fiskeentusiaster.

Det er ikke nødvendigvis dyrt å reise langt.Slik reiser du billig!

Trygt land
Namibia er et trygt land å reise i og befolkningen er svært vennlig. Landet er ikke blitt "oppdaget" slik som Kenya og Tanzania, så du får være i fred for de store turisthordene. Det er allikevel et godt utbygget tilbud og du kan bo på alt fra enkle campingplasser til noen av afrikas mest lukseriøse lodger.

Landet har vært tysk koloni og bærer preg av dette. Både arkitektur og ofte mat har et typisk tysk preg. Samtidig er det noe deilig uvirkelig med å se en fantastisk solnedgang over ørkenen mens man nyter en utsøkt apfelstrudel..

Unikt land
Få land i afrika har både ørken, savanne og elvedelta. Namibia tilbyr fantastiske og varierte naturopplevelser og er det perfekte sted å reise til hvis man vil komme bort fra hverdagens mas og bare nyte den enorme naturen.Ingenmannsland er mer enn du tror..

(red.anm: Vi fant flypriser til Windhoek (hovedstaden) til rundt 7500 kroner på finn.no/reise og momondo.com)

Les mer om afrikanske reisemål her!

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no