KIDZANIA: En miniatyrby hvor barna kan teste ulike yrker.

13 morsomme opplevelser med barn i London

Å aktivere barn på reisen er ikke alltid lett. Men i London er det noe å finne på for alle, også for de med mye lopper i blodet. Her er 13 spennende ting å gjøre med barn i London.

Publisert:

London er en by som passer for både stor og liten. Mange er litt redde for å besøke en storby med små barn fordi de tror det ikke skal være fornuftige ting å gjøre, og at det ikke er lekeplasser i nærheten.

Men faktisk er London en ideell by for barn, bare du vet hva du skal se etter.

Les også

Høstferietips: Høstens beste uteliv

Uansett om du har fri en hel uke, eller bare har en ettermiddag eller helg til disposisjon, kan du nyte det beste høsten har å by på utendørs. Rull nedover på siden og få mange tips til høstferien.
MANGE PARKER: St James’s Park, som er full av påskeliljer om våren, er bare en av mange grønne områder i byen.

Det er mange grønne parker i byen. En av de beste lekeplassene er Princess Diana Memorial Playground som ligger i Kensington Garden. Det store utvalget av barnevennlige museer er også flott.

T-banen kan være vanskelig med barnevogn, siden få av stasjonene har heiser og det kan være tungt å bære vognen opp og ned trappene. Men det positive er at alle barn under elleve år reiser gratis på T-banen.

Dette må du gjøre i London - de beste opplevelsene
MUSEUM: Her henger både et hvalskjelett og jordkloden i taket

Det naturhistoriske museet

Å gå inn portene på Det naturhistoriske museet er som å gå inn i en eventyrverden. Det enorme hvalskjelettet som henger i taket på den store salen, Hintze Hall, er en mektig opplevelse for en snart-femåring.

Andys gulvklokke er interessant for alle som liker å se «Andys dinosaureventyr» på TV. Mange vil bli fotografert med klokken.

Dinosaurutstillingen er det aller mest populære på museet. Her kan du følge dinosaurenes liv og utvikling og grøsse i herlig spenning når en mekanisk T-rex brøler og beveger seg.

Fra oktober til slutten av januar er det en skøytebane med tivoli og matboder utenfor museet. Visste du at Museum of Natural History i London ofte lånes ut til filmopptak?

Beliggenhet: South Kensington. Den nærmeste T-banestasjonen er South Kensington.

Dette koster en hotellweekend i London
TRANSPORTMUSEET: Her er det kjøretøyfra balle tidsaldre, blant annet denne originale London-drosjen.

London Transport Museum

Hvis du har barn som elsker busser og tog, er dette museet for deg. Museet går over to etasjer og er fullpakket med tog og busser fra ulike tidsaldre.

Noen av kjøretøyene kan man gå inn i, og det er spennende å prøve å kjøre en gammel T-banevogn eller svinge på rattet til en dobbeltdekker.

Utstillingen viser alt fra bussvogner trukket av hest, til fremtidens bybusser. Du kan delta i en quiz som går som et orienteringsløp gjennom utstillingen. Ved hvert spørsmål kan man stemple svarkupongen som ser ut som en togbillett.

Beliggenhet: Covent Garden. T-banestasjoner i nærheten er Covent Garden, Leicester Square, Holborn, Embankment og Charing Cross.

PADDINGTON: En statue av den populære bjørnen står på en plattform på Paddington stasjon

På jakt etter Paddington

Mange barn elsker teddybjørnen Paddington. Bøkene og filmene er en stor suksess, og spor av Paddington kan du finne overalt i London. Det er enkelt å gjøre din egen oppdagelsesferd i Paddingtons fotspor.

Start på Paddington Station hvor den lille bjørnen ble funnet av familien Brown etter å ha reist hele veien fra Peru. Der finner du en statue av bjørnen.

Browns House ligger i det eksklusive boligområdet Chalcot Crescent i Primrose Hill. Ta en taxi dit og se på huset.

Les også

London rundt med tenåringene: Fjortiser i eventyrland

LONDON (VG) Hanna (14) og Johanne (14) fikk ekte London-dilla etter en langhelg i storbyen. Les den ultimate guiden til populære opplevelser og spisesteder for fjortiser i London

I filmen tar Mary med seg Paddington til Gruber Antique Store. De vil at eieren skal undersøke om han finne spor etter oppdagelsesreisende Montgomery Clyde i Paddingtons røde hatt. Både i filmen og i virkeligheten ligger butikken på Portobello Road i Notting Hill.

I 52 Downshire Hill, Hampstead, finner du Millicent Clydes hjem. Skurken, som spilles av Nicole Kidman, prøvde å kidnappe Paddington der. Hun ville gjøre Paddington til en museumsgjenstand. Men Brownfamilien reddet Paddington fra Millicent Clyde på Naturhistorisk museum – noe som er verdt et besøk i seg selv.

BYRON: Berømte hamburgere

Spis herlig burgere

Byron Hamburgers er et perfekt sted for barn i alle aldre. De små får fargestifter og morsomme ark å tegne på mens de venter på maten. Menyen er tilpasset alle smaker, og det er enkelt å velge bort eller legge til ting du liker eller ikke liker.

Atmosfæren er familievennlig, om enn litt støyende når det er mye folk i lokalet. Velg en bås for en ekte diner-følelse. Start gjerne med litt nachos mens kokken steker burgerne.

Beliggenhet: Byron Burger er en kjede som finnes overalt i London. Vi testet 33–35 Wellington Street i Covent Garden.

TOETASJES BUSS: Bare det å reise rundt i London kan være spennende nok

Ta en busstur gjennom byen

For de minste kan en tur gjennom byen med en dobbeltdekker være spennende nok. Å sitte foran i bussen og følge med på alt som skjer i byen gjennom vinduene, er et riktig skuespill.

Det finnes selvsagt også typiske turistbusser som tar deg med fra den ene attraksjon til den andre, og hvis det er ditt første besøk med barn i London, er det en perfekt måte å oppdage byen på. Det finnes hop-on-hop-off busser hvor du kan låne hodetelefoner som veileder deg på svensk. Hvis du velger «Original Tour London» er billetten gyldig i 72 timer.

TOWER OF LONDON: Fascinerende historie.

Tower of London

Det kan høres ut som en ekte turistfelle, men faktum er at de fleste barn er fascinert av tårnets historie. Spesielt det «blodige tårnet» hvor du hører historien om hvordan fangene ble straffet før i tiden. Her kan du også se de britiske kronjuvelene.

Verdensarvstårnet ble bygget av William Erobreren i 1086, og dets historie fascinerer både store og små.

LEKEPLASS: Den som ble bygget til minne om prinsesse Diana er svært populær.

Princess Diana Memorial Playground

Denne store lekeplassen er delt inn i ulike seksjoner. Alle under 12 år er velkommen til å leke. Dette er et paradis for lekne barn. Midt i området står et stort piratskip av tre som barna kan klatre på og gjemme seg inni. Det er også hengebroer, sklier og husker. Det er mye sand og dammer å leke i, så det kan være lurt å ta med klesbytte.

Et stort pluss er at hele området er inngjerdet med vakter ved inngangen. Ingen barn kan komme inn eller forlate området uten å være sammen med en voksen.

Alle klatrestativer og apparater setter barnas fantasi i sving. Her er det søte lekekrokodiller i stein og små tipie-telt. Det går helt utmerket å tilbringe halv eller hel dag her.

Les også

England: En smak av vår midt på vinteren

Midtvinters er høysesong for snøklokker i Englands sørvestre hjørne. Snøklokkeentusiaster valfarter til The Garden House i Devon for å se blomstene i fullt flor.

Hvis du blir sulten, er det et serveringssted som grenser til lekeplassen, med servering både på utsiden og innsiden. Der kan du kjøpe blant annet godterier, kaffe, bakt poteter, smørbrød og pizza.

Toalettene på lekeplassen er gratis. Det kan være lang kø på solfylte dager, så vær forberedt på å vente en stund før du slipper inn.

Lekeplassen ble bygget i år 2000 til minne om prinsesse Diana, og er inspirert av historien om Peter Pan.

Beliggenhet: Kensington Gardens. Nærmeste T-banestasjon er High Street Kensington eller Notting Hill Gate.

LONDON EYE: Fin utsikt over byen

Gå heller ikke glipp av:

Madame Tussauds: Verdens mest berømte voksfigurmuseum. Gå rundt blant kjendiser og kongelige og bli overrasket eller underholdt av likheter og forskjeller.

Harry Potter i Warner Brothers Studio: Ta en buss fra London sentrum og tilbring en dag på Warner Brothers Studio. Der kan du gå bak kulissene på innspillingsstedene for Harry Potter-filmene og se rekvisitter og kostymer.

KidZania London: Dette er en kul miniatyrby hvor du kan teste ulike yrker gjennom rollespill. Vær en brannmann, en postmann eller skuespiller for en dag. For barn mellom 4 og 14 år. Alle barn får et spesielt armbånd som gjør at de bare kan forlate området sammen med den voksne de kom dit med.

Les også

VG Reises London-tips

Drøye to timers flytur fra Oslo finner du ikoniske steder fra filmlerretene og utallige muligheter til å følge i både kjente og royales fotspor. I London finnes det opplevelser for enhver smak, shoppingtur, familietur, fotballtur, kultur-tur, kjærestetur, venninnetur eller guttetur

London Eye: Ja i dag heter det store parishjulet Coca-Cola London Eye. Men hjulet som opprinnelig ble bygget for å feire tusenårsskiftet, og som bare skulle vare en kort periode, er nå en permanent turistattraksjon i London. Det er en av verdens største pariserhjul og utsikten er fantastisk. 135 meter over bakken kan du blant annet se House of Parliament med Big Ben og Westminster Abbey. Litt lenger unna vil du se toppen av St Pauls katedral og Windsor Castle.

Science Museum: Syv etasjer med interaktive og spennende utstillinger som dekker alt fra romreise til den industrielle revolusjon. Her får du vite hvordan luftballonger fungerer, hva astronauter gjør i rommet og hvordan det ser ut under havflaten.

London Zoo: Opplev tigre, gorillaer, løver, pingviner, aper og mange flere dyr i London Zoo. Dyrehagen ligger i den nordlige delen av Regent's Park.

Dette koster en tur i London Eye!
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no