HAVANNA (VG) Drikker daiquiri-cocktails etter hans spesialoppskrift, beundrer og lar seg gjerne fotografere ved siden av bronsestatuen av ham i en av hans foretrukne vannhull, El Floridita.

På sporet av Hemingway

I Havanna går pakketuristen rundt i gamlebyen og kikker. Eller man følger Hemingways oppgåtte stier.

Publisert:

Siste kone, Mary Welsh, tok bare med seg noen private brev og malerier, ellers står alt som det var den gang de forlot huset. Blant etterlatenskapene finnes 9000 bøker, Hemingways Royal skrivemaskin, flere tyrefekterplakater og utstoppede dyrehoder, hans Mannlicher karabin som han brukte til å demonstrere for gjester og koner hvordan han ville begå selvmord - og på baderomsveggen en vekttabell, nitid nedtegnet av ham selv etter hvert som kreften tok makten i den forfyllede kroppen.

Utenfor huset finnes fortsatt svømmebassenget der Gary Cooper drev dank og Ava Gardner svømte naken, og ved siden av står «Pilar», båten Papa fisket marlin fra sammen med Gregorio Fuentes, som døde i 2002, 104 år gammel.

I 30 år hadde de to fisket sammen, og det sies at Fuentes egentlig er mannen som ga Hemingway tittelen til boken «Den gamle mannen og havet». Da forfatteren slet med å finne på noe slående, hjalp Fuentes til: -Ikke vanskelig, skal fiskeskipperen ha sagt. -Du skriver jo om en gammel mann og du skriver om havet. Og slik ble det.

«The Hemingway tour» avsluttet vi i Cojimar, fiskelandsbyen der «Pilar» hadde sin havn før hun ble museumsobjekt, med en rask titt på bysten av forfatteren som er støpt etter innsamling og omsmelting av fiskernes gamle propeller, og en fiskematlunsj på La Terraza. Også den en av forfatterens favorittsteder.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no