BRA ELLER DÅRLIG? Turister på rundturen «Norway in a nutshell» i 2008.A Foto: Annemor Larsen

Nå får bloggerne mer makt i Turist-Norge

(VG Nett) Gretne guider bør passe seg. Nå skal Innovasjon Norge følge nøye med på hva bloggerne skriver av ris og ros.

Publisert:

Hver uke legger bloggere og forumbrukere ut over 100 reiseinnlegg som nevner Norge. Dermed spres anbefalinger og advarsler raskt via turistenes egne reiseskildringer og tips eller spørsmål på nettforumer.

Nå skal Innovasjon Norge følge denne moderne jungeltelegrafen - bloggtelegrafen - nøye. Søkemotorselskapet CyberWatcher skal gi det statlige selskapet jevnlige rapporter om hva nettpraten handler om.

VGB:Slik får du din egen blogg på VG Nett!

- I og med at stadig flere blogger, blir vi mer sårbare. Folk kan melde tilbake veldig kjapt hvis noe ikke er som det skal, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin, til VG Nett.

Les også:Turistene svikter Norges nasjonalskatter

Og bloggerne vil få en viss makt.

SKAL FØLGE MED: Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin. Foto: SCANPIX

- Det vil alltid være én som ikke hadde dagen. Men vi vil ta kontakt hvis det kommer mange konkrete, negative skriverier om enkeltdestinasjoner eller produkter. Da kan de rette opp feilene, sier Tuftin.

Les også:VGs reisetips: Hit bør du reise i 2010

Både skandinaviske, tyske og engelskspråklige innlegg skal analyseres. Hvor ofte rapportene skal komme, er ikke bestemt.

- Det diskuterer vi med leverandøren nå. Men det vil skje såpass ofte at vi kan fange opp ting relativt kjapt, sier Per-Arne Tuftin.

Les også:Norge til topps i National Geographic

Det er ikke første gang Innovasjon Norge følger med på sosiale medier for å finne ut hva som skrives om fjorder og fjell.

- Vi hadde et pilotprosjekt for et par år siden. Men da kom rapportene mye sjeldnere. Vi har heller ikke gjort det på halvannet til to år, sier Tuftin.

Innovasjon Norge, reiselivssiden
Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no