PÅ TO HJUL: Motorsykkeltur i Lavaux.

Christer Falck: Dette irriterer meg på reise

På ferie er det fem ting som irriterer Christer Falck; Alkohol, nordmenn, tyskere, briter og pruting.

 • Mona Langset

Hva er ditt første ferieminne?

– Gran Canaria med familien da jeg var liten. Vi dro med et vennepar hver gang, og Rolf, bestekameraten til faren min, prompet 47 ganger på rad. Jeg hadde så latterkrampe at det ikke var mer luft i meg. Jeg trodde faktisk at jeg skulle dø. Det var ca. 1975. Vi spiste på et sted som het Kajsa i Arguineguín, og jeg følte at jeg var på verdens fineste restaurant. Mamma og pappa hadde hypet det veldig i forkant, og jeg husker at jeg fikk voksenbiff, ikke mat fra barnemenyen, som var det beste jeg noen gang hadde smakt. Har aldri, den dag i dag, smakt en biff som var i nærheten. Mulig det bare er psykisk, men det måltidet, kombinert med Rolfs prompebonanza sitter godt i.

MIKRO: Line har leid bil i Madrid

Ditt beste ferieminne?

– Tror det var da Line og jeg var på vår første kjærestetur i Indonesia. Vi hadde satt av et par dager med litt for mye luksus, og skulle jevne ut med litt mer «normale» dager etterpå. Men vi endte opp på et hotell på en øy som var formet som et kakestykke delt i rundt åtte like store deler. De åtte som bodde der hadde 1/8 av øya og husene hadde ikke vegger. Om natten blåste det inn fra sjøen og rett inn i sengen. Nærmeste nabo bodde hundre meter unna, og visstnok bodde Brad og Angelina der bare noen dager før oss. Nikoi Island het stedet. Det var luksus på en helt uluksuriøs måte.

les også

Kunsthoteller jorden rundt: Sjekk inn på kjærlighetshotellet

ÅRDAL: Christer på hytta med Isak, Iben og Line


Hva har du alltid med i håndbagasjen på fly?

– Mac, lader og stappfull lommebok.

Hva må du ha med i kofferten?

– Jeg er enkel sånn. Skal vi bort i ti dager, er det 10 underbukser, 10 skjorter, 10 T-skjorter og noe badetøy. Og et par bøker. Og mye luft. Pleier å ha 10 kilo med meg på tur og 25 på vei tilbake. Drar vi til et land med platesjapper, har jeg alltid en koffert til inni kofferten.

I JUNGELEN: Christer og samboer Line i Malaysia


Hvor våkner du helst på ferie?

– Det beste er Italia, i alle tenkelige varianter.

Hvilke butikker kan du ikke gå glipp av?

– Platebutikker uansett hvor i verden jeg er. Bokhandlere om jeg er i engelsktalende land. British India, en kleskjede med hippie/Jesus-klær om jeg er i Østen, sjokoladebutikker om jeg er i Mellom-Europa. Ellers er jeg mest opptatt av å kjøpe kalendergaver til ungene og Line. Pleier å kjøpe hele året og legge de i en hemmelig boks. Så, når november kommer, så teller jeg opp, og som regel er det mer enn 24, så da er desember i boks.

Er det noen kulturopplevelser du vil ha med deg?

– Prøver alltid å sjekke om det er noen konserter. Som regel pleier jeg å kombinere konserter med ferie. Og veldig ofte med Prince. Da Prince levde, fant jeg ut hvor i verden han skulle spille, og så pakket jeg inn ferien rundt det.

les også

Pastellfarget i Cinque Terre

INDONESIA: Bunyan Tree.


Hvor senker du skuldrene best?

– Er veldig avslappet når Line og jeg kjører leiebil i Italia og jeg er DJ. Line har lavest skuldre når jeg spiller jazz fra 60-tallet eller soul fra 70-tallet. Litt høyere når jeg spiller Motorpsycho eller innadvendt knirkepop. Men alt i alt er vi ganske enige.

Har du noen spesielle ferievaner?

– Jeg liker å spille trommer på lårene mine når vi kjører leiebil. Har ikke lappen, så sitter alltid i passasjersetet og føler jeg er Bernard Purdie, men det viser seg at jeg bare er Ringo Starr. Så det er litt slitsomt for andre, men der og da, er jeg verdens beste trommis, så jeg bryr meg ikke

JORDAN: Avholdsmannen Christer ble hekta på lemonade med mynte.


Hvor vil du helst spise middag, og hva bestiller du?

– Pizza med fire ostesorter på en hvilken som helst restaurant i Italia. Saltimbocca hvor som helst i Italia (eller hjemme). Sopprisotto på ElBulli i Spania, kylling i grønn karri på Busaba Thai Restaurant i Kuala Lumpur. Eller når Line disker opp med treretters på hytta på Sjusjøen, og sier «Bare ligg på sofaen og lag liste over dine 50 beste debutalbum i kategorien Jazz fra 60-tallet, du».

les også

Reiseguide: Forført av Sicilia

ITALIA: Christer Falck reiser stadig tilbake til dette landet. Her er han i Toscana.


Hva er det rareste du har opplevd på reise?

– Jeg ble nesten ranet i Nairobi av en gjeng med lokale kriminelle, men da skrek jeg «Hahahah, you small motherfuckers!!! Are you short motherfuckers going to fight me. COME ON!!!», mens jeg slo meg på brystet og snek meg lenger og lenger opp mot hovedgaten. Endte opp på hotellet hvor jeg skulle spise middag der. Tenkte at det var tryggest. Men da jeg kom på restauranten satt det rundt 50 single damer og spiste alene der. Jeg satt meg ned, bestilte noe trygt og så kom de bort en og en og lurte på om jeg ville ha selskap. Leste etterpå at den restauranten egentlig var et forkledd horehus, så jeg spiste maten på rommet i stedet.

les også

Reisetips: En uforglemmelig togtur gjennom Kenya.

FAN: Christer en helfrelst Prince-fan.


Hva irriterer deg mest på reise?

– Alkohol. Nordmenn. Tyskere. Briter. I den rekkefølgen. Også pruting. Jeg hater pruting, og folk som kommer bort og skal prøve å selge deg noe. Jeg fikser ikke steder med pruting. Kun en gang har jeg synes pruting var gøy og det var i Mombasa. En kar kom bort til meg og lagde små trefigurer, og jeg tenkte at jeg kunne lage noen nøkkelknipper med logoen til plateselskapet mitt på. Jeg spurte hva én kostet. «One dollar», svarte han. Jeg sa «No, two dollar!». Han så forfjamset på meg og sa «No, sorry man, I need three dollar pr. keyring». Så tok vi hverandre i hånden og så bestilte jeg 20 stk. Dagen etter kom han tilbake med 20 nøkkelringer og bestemoren han hadde sittet sammen med hele natten og spikket og lurte på om det var greit at de tok fire dollar pr. nøkkelknippe. Det var utsøkt arbeid, og jeg svarte «No, five dollar pr. keyring». De så på meg som om jeg var verdens dårligste ei hoderegning og aksepterte avtalen.

Hvilken solfaktor velger du?

– Bruker aldri solkrem. Er immun mot sol etter 18 år i Malaysia/Filippinene med TV3.

Hvilke tre destinasjoner står på toppen av reiseønskelisten din?

– Skal tilbake til Vancouver en dag. Slalom i Whistler på dagen, labbing i Stanley Park på kvelden. Vietnam har jeg bare vært så vidt innom, men elsker folkene der og tror det er det beste Østen har å by på. Vietnamesere må være verdens hyggeligste folkeslag. Har aldri vært på Island, så det skal også gjøres etter at Italia-fetisjen har lagt seg.

les også

Mellom båter og berg i Vietnam

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det bli repostet av oss.

Mer om

 1. TV3
 2. Alkohol
 3. Prince
 4. Christer Falck
 5. Italia
 6. Indonesia
 7. Mat og drikke

Flere artikler

 1. Fred Buljo irriterer seg over dem som har pakket «halve hybelen» i håndbagasjen

 2. Hawaii for eventyrere

 3. Pluss content

  Eline (23) jobbet på «verdens beste restaurant»: – De største og tøffeste gutta sto og gråt

 4. Pluss content

  Helsetoppenes coronaferie

 5. Den tyske etterforskningen av McCann-saken: Flyforbud over utgravingssted opphevet

Fra andre aviser

 1. Du trenger ikke østers og champagne for å lage et erotisk måltid

  Aftenposten
 2. Her MÅ du spise i Berlin: Dette er kulinarisk Formel 1

  Aftenposten
 3. Restaurantanmeldelse: Italia-elskeren Ibsen ville storkost seg her

  Aftenposten
 4. I årevis jaktet Laila på Michelin-stjernen. Et spørsmål fra datteren snudde alt på hodet.

  Bergens Tidende
 5. Debatt: – Ferielykken kommer ikke alltid på et sted langt hjemmefra

  Bergens Tidende
 6. Noma er verdens nest beste restaurant. Her er de andre Køben-restaurantene du bør få med deg!

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder