2019: Disney åpner egen temapark, Star Wars: Galaxy’s Edge, med romskipet Millennium Falcon i original størrelse. Foto: © Disney 2017 - All Rights Reserved

Slik blir «Star Wars»-land

Disney har sluppet de første bildene av temaparken.

 • Camilla Jorddal

I 2015 skrev VG om at Disney åpner egen Star Wars-temapark i USA. Parken, som har fått navnet Star Wars: Galaxy's Edge, vil etter planen åpne i 2019.

Disney har lenge holdt kortene tett til brystet. Frem til nå har de kun røpet at det vil være en utgave av Millennium Falcon i original størrelse som en kan styre selv.

Disney bygger «Star Wars»-land

PÅ INNSIDEN: Slik ser en av attraksjonene i «Star Wars»-land ut. Foto: © Disney 2017 - All Rights Reserved

I juli 2017 kom de første bildene av modellene av parken, samt modell av romskipet Millennium Falcon, som er med i alle de tre originale «Star Wars»-filmene. Nå har Disney sluppet de første ekte bildene av Millennium Falcon-attraksjonen fra temaparken. Bildene ser ut som en korridor fra et romskip, skriver The Sun.

Med på eventyret

De tidligere skissene av attraksjonen viste besøkende som styrer romskipet, så dette er nok hva fans kan forvente seg når de endelig får muligheten til å gå om bord.

I «Star Wars»-land kan gjestene få oppleve science fiction-eventyret på nært hold. I motsetning til andre temaparker, vil denne gi gjestene en teater-lignende opplevelse gjennom hele dagen, hvor det du gjør på en attraksjon kan påvirke hva som vil skje på den neste.

«Star Wars»-land vil først åpne i California og senere på året vil den samme temaparken åpne i Orlando. I Orlando skal det nemlig også bygges et Star Wars-hotell som gjør byggetiden lenger.

Knallåpning for «Star Wars»

ROMSKIP: Disneys nye hotell vil se ut som et romskip fra Star Wars-universet. Foto: © Disney 2017 - All Rights Reserved

Hotellet er som et romskip

Hotellet vil se ut som et romskip fra Star Wars-universet og gjestene vil kunne delta i en interaktiv historieopplevelse: en to-dagers begivenhet som vil utfolde seg i løpet av gjestenes opphold på hotellet, ifølge Disney.

Ryktene sier også at det vil være mulig å utføre hemmelige oppdrag og karakterer fra filmene vil bevege seg rundt i korridorene og fellesområdene på hotellet, skriver The Telegraph. Du kan lære hvordan du styrer et romskip og bli kjent med de velkjente lys-sverdene.

– I det du ankommer vil du umiddelbart bli en del av galaksen og oppleve alt det innebærer. Du vil kle deg i rett antrekk og få bli med på historien og eventyrene som utfolder seg rundt deg, fortalte Bob Chapek, styreleder for Disneys park og resort under D23 Expo, som er en årlig begivenhet organisert av den offisielle Disney fanklubben.

Filmanmeldelse «Star Wars: The Last Jedi»: Stjerneseier

EN OPPLEVELSE: I korridorene og fellesområdene på hotellet skal det etter planen være karakterer fra filmene. Foto: © Disney 2017 - All Rights Reserved

«Star Wars» mest sett i 2017 – men norsk film på annenplass

En trend

Tema-reiser er ikke et nytt fenomen, men dette er kanskje litt utenfor trening-, safari- og singelreiser. Wiggo Andersen, eier av Temareiser Fredrikstad, forteller at temareiser fortsatt er en voksende trend. Han tror likevel ikke at horder med nordmenn vil reise til Orlando for å oppleve Star Wars.

– Hos oss ser vi at temareiser er spesielt interessante for kulturinteresserte pensjonister, som det jo blir flere og flere av. «Star Wars»-hotellet er for en svært konsentrert målgruppe, så jeg har liten tro på at massene vil fly fra Norge til Florida for dette, sier Andersen.

Er du på jakt etter andre tema-hoteller kan du bo som Harry Potter i «The Wizard Chamber hos The Goergian House Hotel i London eller bo i The Shire of Montana som er en replika av «Hobbit House» fra «Hobbiten» og «Ringenes Herre».

Mer om

 1. Reise
 2. Star Wars

Flere artikler

 1. Disney: Her kan du spare inn

 2. Nå kommer en ny temapark til Universal Orlando

 3. Ni amerikanske opplevelser

 4. Pluss content

  Hotell i særklasse: Død, dop og dekadense

 5. Simen (20) om dating i coronatiden: – Det blir en lavere terskel nå

Fra andre aviser

 1. Her er årets beste – og verste – julehefter

  Aftenposten
 2. Dette må du vite om Ryanairs nye bagasjeregler

  Aftenposten
 3. De skal på ferie, men bare to av dem vet hvor de skal

  Aftenposten
 4. Må jeg be sjefen om lov før jeg bestiller ferie?

  Aftenposten
 5. Den lille øya er kåret til et av verdens mest fargerike steder

  Aftenposten
 6. Dette er de mektigste passene i verden

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder