TENKER KOFFERT: Informasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Norwegian med den nye abonnementsbagen. Foto: SARA JOHANNESSEN

Norwegian lanserer bagasje-abonnement

(VG Nett) Her er bagen du kan ta med deg så mange ganger du vil på flyet - uten å betale for den.

Publisert:

... men eksperter slakter Norwegians nye koffert-ordning

I det stille har Norwegian lansert et eget koffertabonnement for sine mest reiselystne kunder. For 1300 kroner kan snike deg unna Norwegians bagasjegebyrer, om du velger å reise med den svarte bagen - prydet med flere store logoer fra både Norwegian og Helly Hansen.

- Noen av de som jobber med forretningsutvikling hos oss var på besøk hos Statoil for å høre om deres suksess med kaffeavtalen og Statoil-koppen. Derfor bestemte vi oss for å teste ut bagasje-avtalen. Jeg tror det er første gang et flyselskap gjør noe slikt, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til VG Nett.

Hun mener bagen er første skritt mot en rekke nye abonnementstjenester fra flyselskapet.

- Hvis dette slår an slik vi tror det vil gjøre, er dette starten på mer. Vi har gjort oss flere tanker om hvilke type abonnement vi vil tilby passasjerene våre, men det er litt for tidlig å si noe mer om det akkurat nå, sier Skånvik.

Men ekspertene er ikke like imponert over Norwegians nye bagasje-påfunn. Rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen avfeier 1300 kroners-bagen som «et pussig påfunn».

- Det er sikkert noe som kommer som et forsøk på å demme opp for den beinharde konkurransen mot SAS. Men dette er så marginalt at det ikke vil ha noen som helst effekt på konkurransen, sier Blindheim til VG Nett.

Norwegians bagasjegebyrer varierer fra 50 til 160 kroner per vei for hver koffert eller bag du vil sjekke inn. Det betyr at du må reise opp til 12 tur/retur-reiser før bagasjeavtalen skal lønne seg.

- Men da er det viktig å huske at du får med bagen på kjøpet. Skulle du kjøpt den i butikk, ville den kostet mer enn prisen vi tar for den, sier Skånvik.

SLIK ER DET HOS KONKURRENTENE:
Ryanair sjokk-øker koffert-gebyrene || SAS innfører nye bagasjeregler

- De som flyr så mye, betaler sjelden for flyreisene sine selv, de får billettene av arbeidsgiveren. Og for dem vil dette ikke ha noe å si, mener Blindheim.

Han får støtte av Espen Andersen ved institutt for strategi og logistikk på Handelshøyskolen BI.

- Flyselskapene gjør mye rart for å få oppmerksomhet om dagen. Dette høres mer ut som et pr-stunt enn løsning på et problem. Jeg tror dette er et forsøk på å flytte oppmerksomheten bort fra ekstrakostnadene, sier Andersen til VG Nett.

- Det ser jo ut til å være en fin og praktisk bag, men jeg tviler vel på at det blir noen stor hit i det norske forretningsmarkedet, sier han.

- På 1970-tallet gikk folk rundt med Mao-meker i jakkeslaget. Det blir vel det neste fra Norwegian, at de deler ut Bjørn Kjos-merker til lojale passasjerer. Han er en inkluderende og hyggelig fyr, men det får være måte på. Det blir spennende å se om noen gidder å gå rundt som vandrende reklamer for Norwegian, og så attpåtil betale for det, sier Blindheim.

GODE RÅD FRA VG REISE: Slik unngår du å miste flybagasjen

Norwegian fnyser av kritikken, og hevder at det ble solgt over 100 bager bare den første dagen de ble lagt ut for salg.

- Jeg skjønner ikke hvordan de kan tro det er et pr-stunt. Vi produserer jo ikke opp en haug med bager for å få litt omtale i media, sier Skånvik.

- SAS har de siste månedene kjørt store reklamekampanjer der de skryter av at du kan ta med deg bagasjen gratis om du velger å fly med dem, og at de ikke har noen skjulte gebyrer. Er dette et svar på SAS-kampanjen?

- Dette har ingenting med SAS å gjøre. Vi liker heller ikke ordet «gebyrer». Gebyrer er noe du må betale. Hos oss er det snakk om valgfrie tillegg, sier Skånvik.

Markedshøyskolen-rektor Trond Blindheim lar seg ikke imponere av bagene. Han har følgende oppfordring til Norwegian-ledelsen:

- Gi bagene i julegave til de ansatte i stedet for å kreve penger fra passasjerene for dem.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

TRILLER: Norwegians nye bag-avtale er første skritt på vei mot flere abonnementsløsninger for flyselskapets passasjerer, mener informasjonssjef Anne-Sissel Skånvik. Foto: NORWEGIAN
Norwegian Bag-avtalenHandelshøyskolen BIHøyskolen Kristiania | Tenk framover - vi gir deg fremtidens utdanning i dag
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no