VIL FLY FRA SAS: Finnair vil samarbeide med Norwegian - blant annet med å fly passasjerer til Asia. Foto: JAN OVIND/EPA

Norwegian og Finnair vurderer samarbeid

(VG Nett) Finnair og Norwegian diskuterer et mulig samarbeid. Det skal ikke gå ut over langdistanse-satsingen, lover Norwegian.

Publisert:

...men det skal ikke gå på bekostning av Bangkok-rute

En eventuell avtale vil innebære at Norwegian, som ikke har interkontinentale ruter, kan sende passasjerer via Finnair til ni asiatiske reisemål, skrev NTB tidligere i dag.

Så enkelt er det ikke, ifølge kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik:

- Saken er dratt litt langt. Det som er faktum er at vi hele tiden snakker med ulike flyselskaper. Nå fremstår det som om vi skal utsette vår egen langdistanse-satsing, og støtte oss på Finnair. Det er ikke sant. Våre egne planer, om langdistanseruter til New York og Bangkok fra sommeren 2011, ligger fortsatt fast, sier Skånvik til VG Nett.

Bloomberg og NTB mener å vite at Norwegian har blitt «en attraktiv samarbeidsparter for Finnair etter at selskapet gjorde det klart at det starter ruteflyging fra Oslo og Stockholm til Helsingfors i april.»

FLERE FLYNYHETER:Her er alle vårens nye direkteruter ut fra Norge

- Vi diskuterer ulike former for samarbeid med Norwegian, inkludert muligheten til å fylle på vår Asia-trafikk, sier Finnair-sjef Mika Vehviläinen til Bloomberg.

- Det vi ser for oss, er å kunne videreformidle turister som kommer med Finnairs rutenett fra Asia. Vi har jo større muligheter enn dem til å få turistene frem dit de skal i Norge, sier Skånvik til VG Nett.

Det har også tidligere vært samtaler mellom Finnair og Norwegian, som ikke har ledet frem til samarbeidsavtaler.

- Er det noe som tyder på at det vil materialisere seg i et samarbeid denne gangen?

- Det gjenstår å se. Det som er fokuset vårt nå, er å få i gang våre egne langdistanseruter, sier Skånvik.

Ifølge Bloomberg, er hensikten med samarbeidet å kuppe markedsandeler fra SAS, som i dag bare tilbyr Asia-turer fra København.

- Dette kan vise seg å utløse at SAS stanser Asia-flygingene sine. SAS' interkontinentale del har ikke det volumet det burde, sier analytikeren Jacob Pedersen i danske Sydbank.

PS! Norwegians Finland-flørt kommer dagen etter at VG Nett fortalte om flyselskapets Danmark-stunt, der de ga bort den norske dikteren Ludvig Holberg til broderfolket i sør.

Kilde: VG Nett/NTB

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook

Billige flybilletter og gode tilbud på flyreiser | NorwegianFinnairBestill billige flybilletter | SAS
Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no