REISEINSPIRASJON: Elijah bak Instagramkontoen @thepartyingtraveler ved Laguna Verde i ørkenen nær grensen mellom Bolivia og Chile.

Disse må du følge på Instagram

Instagram er blitt en pekepinn for å finne de flotteste reisemålene. Dette er reisekontoene du bør følge akkurat nå.

Publisert:

*Det er gjort endringer i saken etter at VG Reise ble gjort oppmerksomme på at enkelte innlegg var betalte. 4. januar 2018.

VG Reise gjør oppmerksom på at disse influencerne lever av kommersielle oppdrag og at innlegg på disse kontoene kan være betalt av kommersielle aktører.

Sosiale medier, og bildedelingstjenesten Instagram spesielt, fungerer i dag som en måte hvor folk kan oppdage nye reisemål på. Bruker du emneknaggen #travel er det nesten som å åpne en levende, nyoppdatert reiseguide og det er flust av lekre reisekontoer du kan følge. Om du leter etter sol og strand eller ekstreme fjellturer og arktisk surfing, Instagram har noe for alle.

Vanskelig å skille

Mange av de som gjør det stort som reiseinstagrammere, er såkalte influencers. Dette er folk som blant annet kan få betalt for å reise til enkelte steder.

Gunn Enli, professor hos Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, har forsket på sosiale medier og peker på gråsonene i sosiale medier som det største problemet med influencere.

– Det kan være vanskelig å skille mellom den private personen bak Instagramkontoen og den som blir sendt ut i verden som influencer. Reisemål er et tema som er vanlig å tipse om blant venner og bekjente, mens i sosiale medier er det ofte ekstra spektakulært og påkostede reiser som vises fram, sier hun.

Gråsone

Reise er et høykostnadsprodukt og noe influencere kan tjene mye på. Enli mener det er spesielt vanskelig å skille på influenceres reisetips.

– Følgerne får ofte et tillitsforhold til noen de følger over tid på sosiale medier, og influenceren er betalt for å appellere til disse. Samtidig er det vanskelig å si at influenceren ikke er genuin når hun eller han sier at et sted er flott. Stedene er jo ofte utrolig flotte, påpeker hun.

Enli mener influencere til en viss grad er autentiske, men det er problematisk at de ofte ikke gir et nyansert bilde.

– De viser gjerne kun det positive og smører litt tjukt på. Influencere i mediene er fortsatt en ganske ny problematikk og det er gråsonene som gjør det vanskelig, avslutter Enli.

Fra arktiske breddegrader til spennende matopplevelser, VG Reise har plukket ut fem inspirerende influencere som viser deg spennende steder du ikke nødvendigvis har sett før.

Dancing like an #Egyptian as we just finished the 7 day cruise, and now at the airport heading back to Central America for a week!! See you soon #ElSalvador 🇸🇻 & #Guatemala 🇬🇹!!! Got any tips??

@drewbinsky

Drew har blant annet tikket av alle landene i Europa på reiselisten, og har til sammen besøkt 118 land. Han holder også to verdensrekorder, 12 UNESCO World Heritage Sites in 24 hours og Fastest Time to Pack a Suitcase. Bildene hans er nedpå og personlige, og tar man seg tid til å lese noen av de lengre bildetekstene kan man lære et par ting og.

@girleatworld

Dette er «Follow Me To»-fotoserien for reisende som elsker mat. Emneknaggen #followmeto er populær, og representerer bilder tatt slik at vi ser gjennom fotografens øyne som holder hånda til en partner. Melissa, damen bak, viser frem lokal mat fra hver destinasjon hun besøker. Her får du mat og reise i ett.

@chrisburkard

Her snakker vi landskapsmagi på aller høyeste nivå. Fra kjølige, arktiske reisemål til surfing i California. Her blir du reiselysten på snø og vinter selv om du hater kulde.

@theblondeabroad

Kiersten har vært i mer enn 50 land og tar fantastiske bilder fra alt fra savannen i Afrika og skireiser i alpene til festivaler i Nevada. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, hun bruker nemlig ofte klærne i bildet for å trekke frem farger og mønstre i bakgrunnen.

#tbt to a year ago in Peru 🇵🇪 still one of the dopést places I’ve ever been. Check the new blog about the most mind-blowing places I’ve seen this past year. Rainbow Mountain obviously makes the list 🌈

@thepartyingtraveler

Elijah var ferdig på universitetet og bestemte seg for å reise i stedet for å starte veien opp karrierestigen. Varierte, rå bilder som ikke ser overredigerte ut, sammen med noen avslappede, øldrikkende bilder gjør kontoen litt mer nedpå enn andre reisekontoer.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no