DEILIG: Barr tar utgangspunkt i mat- og drikketradisjoner fra det europeiske ølbeltet. Foto: Jason Loucas / Barr

København: Seks restauranter du bør besøke

Gourmet på luksushotell, middag høyt over hovedstaden eller hipt i kunsthallen? Det finnes noe for enhver smak i København.

 • Ida Elise Eide Einarsdóttir
Publisert:

«Det er deilig å være norsk i Danmark», spesielt i storbyen København. Ifølge Lonely Planet var dette verdens beste by å besøke i 2019.

De siste årene har flere nye restauranter kunnet friste reisende, blant annet Nomas tredje. Andre byr på fantastisk utsikt og gjennomførte konsepter. Dette er seks steder du bør spise på neste gang du er i byen.

les også

København: Her er de beste butikkene

TRIO: Her spiser du retter fra det nordiske kjøkken i tiende etasje. Foto: Trio

Trio: Bli med på toppen av København

Trio har en cocktail-skybar i niende etasje og gourmetrestaurant i tiende etasje. Restauranten ligger på toppen av Axel Towers rett ovenfor Tivoli. Bak står duoen Christian Aarø og Søren Selin som fra før driver AOC med sine to Michelin-stjerner, og gourmet-light-restauranten No. 2.

På Trio får du servert danske råvarer i sesong og viner fra hele verden – utseende på rettene er det heller ingenting å si på. På kjøkkenet står kjøkkensjef Simon Thrane og barsjef er Gobo Hansen, kjent fra cocktailbaren Ruby.

Adresse: Trio, Axel Towers, Jernbanegade 11, København V

les også

København: «Verdens minste hotell»

Rastaurant Silo: Flott utsikt

Restaurant Silo, som åpnet i november i 2017, har fantastisk utsikt ifølge kanadiske Nuvo – eller som de selv sier det; «Du kan se hjem». Silo ligger nemlig i 17. og 18. etasje i den gamle DLG-siloen i Nordhavn – bedre kjent som «Hva drikker Mølr-siloen». I dag er siloen omgjort til en moderne boligblokk med det som er blant landets dyreste leiligheter, som et ledd i transformasjonen fra industriområde til ny bydel.

Silo skal imidlertid være et sted for alle. Det har vært utgangspunktet for eier og byggherre Klaus Kastbjerg, mannen bak Restaurant Koefoed og Restaurant Hummer. På Silo har han hele 976 kvadratmeter til rådighet, inndelt i fire avdelinger - nærmere bestemt et loungeområde, cocktailbar, restaurant og takterrasse med vinterhage. Her kan du nyte både lunsj og middag, og rettene – de er lekre og pene å se på, og heller ikke priset stivt.

Adresse: Helsinkigade 29, 17. etasje, Nordhavn

DANSK DESIGN: Hos Café Royal får du Afternoon Tea inspirert av Arne Jacobsens design. Foto: Café Royal

Apollo Bar & Kantine: Lunsj, middag og bar

Tidligere i år ble kokk og kreatør Fredrik Bille Brahe utropt til ny restauratør for Kunsthal Charlottenborg. Han står bak supersuksessen Atelier September i Gothersgade, som har fått omtale i blant annet Vogue, New York Times og GQ for å være et av Københavns hippeste steder. De er kjent for sin «avocadomad», ferskpressede juicer og grapefruit «Kyoto-style». Bille Brahe driver også velkjente restaurant Havfruen i Nyhavn.

les også

Hotellene vi drømmer om i København

Som opptakt til åpningen av Apollo Bar blåste han liv i skolens tidligere kantine, som nå under navnet Apollo Kantine serverer rimelig lunsj hver ukedag mellom klokken 11.30 og 14 til både studerende og andre. En knapp måned senere åpnet også Apollo Bar i det tidligere kafélokalet ut mot bakgården. Den fungerer som bar på hverdager fra morgen til sen ettermiddag, og restaurant fra torsdag til lørdag.

Adresse: Charlottenborg, Nyhavn 2

Café Royal: Inspirert av dansk design

Radisson Blu Royal rett ovenfor Tivoli er nærmest for et landemerke å regne i København. Hotellet omtales som «verdens første designhotell», ifølge Wallpaper, og er bygd i 1960 og innredet av Arne Jacobsen. Nå er hotellets Café Royal omdannet til det som skal være en uformell designrestaurant med bistroretter og cocktails.

Stilen er uformell og avslappet med fokus på nettopp design, mer spesifikt Arne Jacobsens «Giraffen», «Mayor»-sofaen og «Dråbe»-stolen som alle har fått nytt liv. Café Royal kan dessuten friste med det som skal være byens mest unike Afternoon Tea med blant annet finger-sandwiches, danske smørrebrød og kaker inspirert Arne Jacobsens design. Cocktailmenyen består av åtte signaturcocktails – alle med navn fra verdenskjente designere.

Adresse: Radisson Blu Royal, Hammerichgade 1, København V

AVSLAPPET LUKSUS: Hos Restaurant Niels kan du for eksempel nyte en weekendbrunch med champagne. Foto: Restaurant Niels

Restaurant Niels: Fransk møter nordisk

Etter det som har vært en tørkeperiode i den danske hotellbransjen åpnes det igjen nye hoteller. Et av dem er det svenske luksushotellet Nobis, som åpnet dørene ved siden av Glyptoteket og Tivoli. Restaurant Niels er hotellets gourmetrestaurant, oppkalt etter Niels Wilhelm Gade – den danske komponisten, dirigenten og organisten. Kjøkkensjef er Jeppe Foldager, tidligere kjøkkensjef på Alberto K, og sølvvinner ved Bocuse d’Or.

Som resten av hotellet er både restauranten og den tilhørende cocktailbaren både utformet og innredet med stor respekt for det mektige bygget og dets lange historie – blant annet som Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, men med en moderne skandinavisk touch med lyse tremøbler og lyst skinn. Maten er klassisk og moderne med tradisjonell fransk mat i møte med nordisk gastronomi. Stilen er avslappet luksus, og restauranten har også weekendbrunch med champagne.

Adresse: Nobis Hotel Copenhagen, Niels Brocks Gade 1, København V

les også

Haga: Dette er Gøteborgs hyggeligste bydel

Barr: Mat fra ølbeltet

Dette er Nomas tredje restaurant i deres tidligere lokaler i Strandgade på Christianshavn, vegg i vegg med Restaurant 108. Barr tar utgangspunkt i mat- og drikketradisjoner fra det europeiske ølbeltet, det vil si området fra Skandinavia, over Tyskland og Benelux og til de britiske øyer. Barr er nemlig langt fra noen nynordisk restaurant. Ordet «Barr» er et gammelt-irsk ord for avlinger og et gammelt-nordisk ord for bygg – en av hovedingrediensene i nettopp øl.

Det er Thorsten Schmidt i samarbeid med Nomas René Redzepi som står bak restauranten. De serverer klassiske retter i ny drakt sammen med et stort utvalg av både øl, vin og akevitt – alt med utgangspunkt i de siste årenes gastronomiske utvikling i København. Barr vant nylig «Årets øloplevelse» i White Guide 2018, som gis til en restaurant som har utmerket seg ved et særlig ambisiøst arbeid med sitt utvalg av eksklusiv øl.

Adresse: Strandgade 93, København

*White Guide er en restaurantguide over de beste restaurantene i Norden.

Publisert:

Mer om

København

Reise

Ferie

Storby

Restaurant

Reisetips

Flere artikler

 1. Hotellene vi drømmer om i København

 2. De flotteste spahotellene i Skandinavia

 3. København på 36 timer: Kunst arkitektur, mat og design

 4. Dette bør du få med deg i trendy Göteborg

 5. Fire måter å nyte Thailand på

Fra andre aviser

 1. Noma er verdens nest beste restaurant. Her er de andre Køben-restaurantene du bør få med deg!

  Aftenposten
 2. Her MÅ du spise i København!

  Aftenposten
 3. Prikken over i-en i ethvert interiør: 11 ikoniske lamper

  Bergens Tidende
 4. Restaurantanmeldelse: Under er et lite under

  Aftenposten
 5. Ett døgn i København: Dette bør du få med deg

  Bergens Tidende
 6. Ett døgn i København: Dette bør du få med deg

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no