-BEST: The Guardian fremhever stranden på Las Islas Cies som verdens vakreste Foto: Spanish Tourist Board

Verdens 10 beste strender?

(VG Nett) Den britiske avisen The Guardian har kåret det de mener er de aller flotteste strendene.

Publisert:

Øverst på den uformelle listen kommer en strand i et land som mange nordmenn reiser til, men det er slett ikke en klassisk spansk sydenstrand det er snakk om.

LES FLERE REISE-SAKER PÅ VG.NO/REISE

Her er avisens topp 10-liste:

1. Las Islas Cies, Galicia, Spania.
De fleste som tenker spanske strender, tenker Middelhavet. Men på den atlantiske kystlinjen nordvest i Spania finnes også en rekke perler. En av juvelene ligger 40 minutters båttur fra Baiona. Innbyggerne i Cies kaller stranden sin «Den karibiske stranden» og er stolte av det turkise og krystallklare vannet. Cies er en ubebodd nasjonalpark og åpen for turister bare om sommeren.

Les Guardians artikkel her.

2. Tayrona nasjonalpark, Colombia
The Guardians journalist beskriver Tayronas strandlinje som et sted som ville blitt et stort turistmål dersom den hadde ligget i et mer turistvennlig land. Turistfasilitetene er ikke noe å skryte av, og overnattingen skjer i en hengekøye mellom to palmetrær, skal vi tro den britiske avisen.

Les VGs reisefakta om Colombia her.

3. Porto da Barra, Salvador i Brasil
Copacabana er nok den mest kjente stranden i det søramerikanske landet, men stranden Porto da Barra i landets eldste by Salvador havner på tredjeplass i den uoffisielle kåringen. Porto da Barra ligger ved inngangen til Bahia de Todos og vannet er rolig og helt klart og rent. Brasil ligger på østkysten av det søramerikanske kontinentet, men siden Salvador er ett av de få vestvendte punktene kan man også nyte solnedgangen på stranden.

Reportasjer og reisefakta om Brasil finner du her.

4. Palawan, Filippinene
The Guardians reisejournalist Gavin McOwan tildeler fjerdeplassen på strandlisten til alle Palawans strender. Filippinene består av 7.000 øyer og bare et fåtall turister besøker landet. Den vestre øygruppen Palawan, som selv landets egne innbyggere kaller landets siste utpunkt, er eksotisk og tropisk. Her er det fullt mulig å finne sin egen helt forlatte strand.

Les reportasjer om Filippinene her.

5. Nungwi, Zanzibar
Krydderøya utenfor Tanzanias kyst har rundt 30 strender og en av de beste er Nungwi nesten helt nord på øya. Kystlinjen har en dyp grop og med korallrevene og de undersjøiske sandbankene skapes rolig vann utenfor strendene. Dykkemulighetene regnes for å være noen av verdens beste både her og på naboøyen Pemba.

Mer om Zanzibar og Tanzania? KLIKK HER!

..og her er resten av listen:

6. Arambol, Goa, India
7. Whitehaven, Whitsunday Island i Australia
8. Shell Beach, Isle of Purbeck i Dorset i Storbritannia
9. Sinclair`s Bay, Scotland
10.Aroa, Aitutaki, One Foot Island - Cook Islands

SPØRSMÅL OM REISE?Kontakt VGs reisepanel!

COLOMBIANSK PERLE: Tayrona nasjonalpark byr på noen av verdens vakreste strender. Foto: Colombian Tourist Board.
Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no