FINE BAKKER: Vinteren har ikke smeltet bort i alpinanleggene som ligger høyt. Dette er et arkivbilde fra Hemsedal, men det er fint der nå også.

Alpinanleggene: Sjekk hvor det er snø og hvor det er stengt

I skianlegg høyt til fjells er vinteren på sitt vakreste. Samtidig sliter mange i lavlandet med snømangel. Se vår store snø-oversikt i norske alpinanlegg her!

 • Mona Langset
 • Ingeborg Aspeli
Publisert:
Artikkelen er over to år gammel

Til tross for en rekordvarm januarmåned mange steder i landet er det full vinter på fjellet. Generalsekretær Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes landforening medgir at det har vært en krevende vinter for mange av deres medlemsbedrifter, særlig for mindre anlegg uten god nok snøproduksjon.

Likevel er det fullt mulig å finne skikkelig «winter wonderland» i Norge nå. Enkelte steder er det godt over en meter snø i terrenget.

Det er over 200 alpinanlegg i Norge. Her er status i landets 15 største, og i noen av de mindre:

TRYSIL: Bilde tatt forrige uke. Alle bakker og heiser er åpne.

Trysil

I landets største alpinanlegg går 31 av 31 heiser, og 68 av 68 bakker er åpne. I helgen er det meldt overskyet og litt nedbør, men til uken er det for meste meldt sol. Skisenteret skriver selv at det er gode forhold i bakkene, og ifølge Fnugg.no er det 124 centimeter snø i terrenget på toppen.

HEMSEDAL: Dette var helgen for to uker siden.

Hemsedal

I dag går 20 av 21 heiser åpne og alle de 53 bakkene er åpne, og det meldes om kjempebra forhold.

Det har blitt målt 115 centimeter snø på toppen, og det er ventet mer de neste dagene. Alle fire parker, barneområdet og skicrossarena er åpne. Mer om Hemsedal her.

HAFJELL: Alle bakker og heiser er åpne. Bilde tatt onsdag forrige uke.

Hafjell

Hafjell melder om eventyrlige vinterforhold. Det har blitt målt 85 centimeter snø i terrenget på toppen av skianlegget.

– Det er godt med snø – over en meter både her og i Kvitfjell. Det gir skikkelig bra skiforhold. Selv om det kanskje er vårlig utenfor døren hjemme, er det ordentlig vinter når man kommer seg litt opp i høyden på fjellet, sier Veslemøy Eineteig som er markedssjef i Alpinco.

Fnugg.no melder Hafjell at 18 av 19 heiser går, og at 27 av 29 nedfarter er åpne. Mer om Hafjell her.

OSLO VINTERPARK: Dette bildet ble tatt på morgenskikjøring for et år siden.

Oslo Vinterpark

Oslo Vinterparks egne nettside forteller at to korte bakker, Sørsvingen og Heiskneika er stengt, ellers er det full drift og snø over hele anlegget. Mer om Oslo vinterpark her.

Les også: Ski før soloppgang

SkiGeilo

På Geilo går skibussene i skytteltrafikk mellom dalsidene. Vil du komme deg rundt hele anlegget på ski, kan du bli med på guidet tur på lørdager. Det ble det målt 70 centimeter snø i terrenget på toppen, og det har kommet 17 centimeter den siste uken. På Fnugg.no melder SkiGeilo alle heiser og bakker er åpne. Det er faste og fine forhold, og det er meldt mer snø de nærmeste dagene.

I November ble Geilo kåret til Norges beste skiresort i World Ski Awards. Mer om SkiGeilo her.

NOREFJELL: Morgensol over skyene tidligere denne måneden.

Norefjell Skisenter

Kun halvannen times kjøring fra Oslo ligger Norefjell med en meter snø på toppen av skisenteret nå. I vinterferien er det fullt aktivitetsprogram der, og det går skibuss hver dag fra Oslo.

Fnugg.no forteller Norefjell Skisenter at alle heisene går, og at 26 av 30 nedfarter åpne. Mer om Norefjell her.

KVITFJELL: Her er det en meter snø i terrenget nå.

Kvitfjell Alpinanlegg

Det er målt 75 centimeter med snø i terrenget på toppen. Her er det ingen ting som minner om at det har vært en varm januarmåned.

– Det er kjempebra forhold. I det siste har det vært rundt 12 kuldegradene på nettene, og nå er det syv kuldegrader på dagtid, så det holder seg jevnt og det har kommet en del nysnø, Veslemøy Eineteig som er markedssjef i Alpinco.

14 av 14 heiser går, og 31 av 33 bakker er åpne ifølge Fnugg.no. Mer om Kvitfjell her.

Oppdal skisenter

På skisenterets nettside står det at det er strålende forhold i løypene.

– Nå er det drømmeforhold i bakkene her på Oppdal! På dager som dette er det ikke til å unngå å komme seg en tur ut på ski, skriver skisenteret på Instagram fredag ettermiddag.

Mer om Oppdal her.

HOVDEN: Bildet er tatt forrige uke.

Hovden Alpinsenter

Fra Sørlandets største alpinsenter er det over en meter snø i terrenget på toppen, og det er meldt enda mer snø de neste dagene! 7 av 8 heiser er åpne, og 28 av 33 bakker.

Fnugg.no skriver at det kan blåse godt Hovden, men at det er kjempebra forhold.

Myrkdalen Fjellheiser

I Vestlandets største skisenter drukner de nesten i snø. Denne uken er det målt 300 centimeter i terrenget på toppen! Den siste uken har det kommet 148 centimeter nysnø, og det er meldt enda mer til helgen og utover neste uke. Fredag melder skisenteret selv at det er flotte forhold i anlegget med nypreparerte løyer med et lite lag nysnø oppå.

På Fnugg.no melder Myrkdalen at alle heiser går og at 21 av 22 bakker er åpne. Det er den svarte løypa Leinevegen som er stengt. Mer om Myrkdalen her.

Les også: New York Times velger Vestlandet

Kongsberg Skisenter

På Kongsberg skisenters hjemmeside forteller de om 60 centimeter snø både i toppen og bunnen av bakken. Alle de fem heisene går, og 10 av 13 nedfarter er åpne. Mer om Kongsberg her.

RAULAND: Nå er det winter wonderland her. Bildet er tatt forrige uke.

Rauland

Fra Telemarks største skidestinasjon meldes det om strålende vinterforhold. Det er målt 120 centimeter snø i løypene på toppen av skianlegget, og det meldes mer snø de nærmeste dagene. Det er fast og fine forhold og så å si vindstille.

16 av 18 heiser og 47 av 50 nedfarter er åpne, ifølge Fnugg.no. Det som er stengt, er Hotellheisen og Heimvegliheisen med tilhørende løyper. Mer om Rauland her.

Gausta Skisenter

Ved foten av Gaustatoppen har det snødd en god del de siste dagene, og mer er meldt til helgen. Det er målt 95 centimeter i terrenget på toppen.

For tiden er 12 av 13 heiser åpne, og 24 av 35 bakker, ifølge Fnugg.no. Mer om Gausta skisenter her.

Voss Resort Fjellheisar

Her frakter den nye gondolbanen skiturister fra Voss stasjon opp til Hangurstoppen (820 moh.) på under ni minutter. På toppen er det målt 210 centimeter snø i terrenget nå. Bare i løpet av den siste uken har det kommet 120 centimeter.

Fnugg.no melder Voss resort at ni av elleve heiser går, og at 20 av 23 nedfarter er åpne. Mer om Voss resort her.

Sirdal Skisenter

Sørvestlandets største skianlegg lidd under den milde vinteren, men de siste ukene har det endelig kommet en del snø. Det har kommet 83 centimeter bare den siste uken. Det har også vært mye vind i bakkene i det siste, men nå er det så og så vindstille.

For tiden er syv av elleve heiser er åpne, mens 14 av 23 heiser går. Skisenteret selv melder om veldig fine forhold i bakken fredag morgen.

Mer om Sirdal her.

BEITOSTØLEN: Er har de yngste skiløperne fått en ny skicrossløype.

Beitostølen Skiheiser

Her ble det målt 98 centimeter snø i på toppen. Alle de åtte heisene er åpne, og 17 av 19 nedfarter.

Daglig leder Atle Hovi forteller at den nye funparken og barneskicrossløypa på Beitostølen er blitt svært godt mottatt. Mer om Beitostølen her.

Her er hele eller deler av anlegget stengt:

Mens store skianlegg som ligger høyt og har gode snøproduksjonsanlegg forbereder seg til storinnrykk i vinterferien, har flere mindre skianlegg måttet stenge, eller ikke kunnet åpne i det hele tatt i vinter. Noen kjører med redusert kapasitet.

De fleste av Norges i overkant av 200 skisentre er helt eller delvis åpne. Men dette er noen av dem som sliter med snøen nå:

SNØFATTIG: Leirskallen i Oslo – der Kjetil André Aamodt lærte å stå på ski – er at av de små skianleggene som ikke har kunnet åpne i vinter.

Østlandet

Solveiglia i Flateby er stengt. Det samme gjelder Leirskallen i Oslo. Middagsåsen Skisenter i Våler Østfold og Høgås Alpinsenter i Vestfold. Marikollen Skisenter i Rælingen har vært midlertidig stengt, men har delvis åpnet igjen fra 7. februar.

I Oslo Skisenter går to av fire heiser, og to av fem bakker er åpne. I Østfolds største alpinanlegg, Kjerringåsen går en av tre heiser, mens en av fem nedfarter – Mellombakken – er åpen.

Sørlandet

Flere av skisentrene på Sørlandet sliter.

Stavtjørn Alpinsenter utenfor Stavanger melder om lite snø, men skriver på Fnugg.no torsdag kveld at de jobber på spreng for å ha åpent lørdag. På grunn av dårlig vær må de uansett ha stengt søndag. Eikerapen Alpinsenter i Åseral melder de om for lite snø til å kunne åpne. I Knaben Alpinsenter i Kvinesdal har det vært en usedvanlig mild vinter, og ikke nok snø til å åpne. Vegårshei Ski- og Aktivitetssenter er også stengt.

Sør-Vestlandet

Vanligvis er det store snømengder i denne landsdelen, og i Røldal setter de stadig nye snørekorder. Flere av skianleggene har vært steng, men nå har det endelig kommet litt snø så noen av anleggene er i gang igjen.

Aktiven skiheis i Norheimsund har vært stengt, men melder om at de endelig har fått snø og de åpner fra 15. februar.

Furedal Alpin på Kvamskogen er åpent med 2 av tre heiser og tre av fem nedfarter. . I Sauda skisenter er fem av syv heiser og syv av 12 nedfarter åpne.

Bjørnestad Skisenter i Sirdal og Gullingen skisenter i Ryfylkeheiane er det dessverre stengt.

Nord-Vestlandet

Breimsbygda skisenter i Sogn og Fjordane er stengt og venter på snø. Ørsta Skisenter har fått åpnet barneområdet og Volda familiebakken denne uken. Stryn Vinterski har fått snø, og er åpen med fire av fire heiser og fem av syv nedfarter. Her er det ventet enda mer snø.

Harpefossen Skisenter er det største i regionen, men nå er bare en av syv heiser og to av 13 nedfarter åpne. På Strandafjellet er fire av syv heiser og tolv av 18 nedfarter åpne. I Jølster skisenter er to av seks nedfarter åpne i helgene og tre kvelder i uken.

Midt-Norge

Børgefjellsenteret er åpent med alle bakker og heiser, og det meldes om faste og fine forhold. Torsbustaden Alpinsenter i Skogn er stengt.

Tusten Skiheiser utenfor Molde melder på Fnugg.no at de har fått mye nysnø, og at de har tre heiser og tre bakker åpne.

Nord-Norge

Glomfjord Alpinsenter i Meløy er stengt, men Ankenes Alpinanlegg holder åpen med en heis og tre bakker.

Opplysningene om anleggene har vi funnet på Fnugg.no og anleggenes egne nettsider. Saken oppdateres dersom vi får melding om feil.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. Vinterferie i siste liten

  Kortreist eller langreist, vinter eller varmt? Her er noen ideer til vinterferie i siste liten.
 2. Slik blir minsten trygg i slalåmbakken

  På 70 centimeter korte ski og støvler i størrelse 22, satte Magne Sanaker Lohne utfor bakkene i Trysil allerede før han fylte tre år. Slik får de minste barna alpinglede.
 3. Jo da, det er skiføre i og rundt Oslo

  Selv om vi ligger an til å få en rekordvarm januarmåned, og lite minner om vinter i Oslo sentrum, det er snø på trærne…
 4. Vintermagiske innsjøer på instagramtoppen

  Dette er noen av verdens mest instagrammede innsjøer, slik de ser ut om vinteren. Omgitt av snø og is blir landskapet gjerne enda mer fotogent enn om sommeren.

Mer om

 1. Vinter
 2. Vinterferie
 3. Snø
 4. Ski
 5. Alpinanlegg

Flere artikler

 1. Alle de største alpinanleggene er stengt

 2. Her er det sykkelanlegg ved skistedene

 3. Pluss content

  Hytte nær skianlegg? Her er det billigst og dyrest

 4. Pluss content

  10 «hemmelige» hytteområder

 5. Pluss content

  16 bynære fjellhytteområder

Fra andre aviser

 1. Det ventes rikelig med snø: Her har du gode muligheter til å stå på ski

  Bergens Tidende
 2. Disse skianleggene har åpnet rundt Oslo

  Aftenposten
 3. Her får du Norges beste pudderkjøring

  Aftenposten
 4. Slik er skiføret nå: – Kjempebra forhold

  Bergens Tidende
 5. Lurer du på kvar du kan koma deg i alpinbakken? Dette seier skianlegga sjølve om snøtilhøva.

  Aftenposten
 6. Alpeferie på hjemmebane? Hit kan du reise.

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no