PARADIS: La disse øyene inspirere deg til din neste reise. Foto: iStockphoto

Vakre paradisøyer verden rundt – her er 12 tips

Drøm deg bort til øyparadiser i flere av verdens hjørner. Her får du tips til din neste feriereise.

 • Jennifer Berg Eidebo, Aftonbladet

Visst er det noe spesielt med øyer. Uansett om det handler om tropiske øyer med hvit strand, krystallklart vann og palmer, eller karrige skjønnheter hvor den friske brisen treffer ansiktet. Kanskje handler det om nærheten til vannet? Kanskje den avslappende mentaliteten som ofte oppstår på øyer? Her er i hvert fall 12 øyer du bør vurdere neste gang du skal bestille en tur.

MAUI: På Maui finner du svarte strender med lavasand. Foto: Marco Garcia/AP

1. Maui – Hawaii

Maui er den nest største av Hawaii-øyene og rommer et 80-talls av strender. Naturen er dramatisk med svaiende palmer og høye berg, og klimaet er tropisk. I havet utenfor har du dessuten gode muligheter for å se hvaler. På øya finner det mye shopping, mange restauranter og ordentlig fine hoteller.

les også

Seks toppturer på Hawaii

SANTORINI: Øygruppen er kjent for sine vakre solnedganger. Foto: Cathal McNaughton/Reuters

2. Santorini – Hellas

Mange tenker sikkert på én øy når de hør er Santorini, men det er faktisk en øygruppe. Tidligere var det en stor vulkanøy på stedet, men etter et utbrudd er det bare den ytre ringen til vulkanen som er igjen, og den har dannet den sirkelformede øygruppen. Øygruppen er veldig populær blant turister. Delvis på grunn av de pittoreske byene med de hvite husene, dramatiske utsiktene og vakre solnedgangene. Men også på grunn av de gode mulighetene til sol, bad, vandring og god mat. Det går an å bade fra både klipper på øyas vestkyst eller på strender av svart lavasand på østkysten.

les også

På utkikk etter det ekte Santorini? Dropp stranden. Gå heller tur

GREAT BLUE HOLE: Utenfor Caye Caulker i Belize finnes det 124 meter dype undersjøiske synkehullet. Foto: Michael Conlin/iStockphoto

3. Caye Caulker – Belize

Belize er kanskje ikke det vanligste reisemålet for de fleste av oss, men dette lille landet i Sentral-Amerika har blant annet verdens nest største korallrev. En time med båt utenfor Belize City ligger øya Caye Caulker, hvor mottoet er «go slow», drinkene er rompunsj og snorklingen og dykkingen er fantastisk. Og utenfor øya ligger det 124 meter dype «The Great Blue Hole», som kan være verdt å enten dykke eller fly over.

les også

Slik kan du seile under solen i ferien

HARRIS: Luskintyre Beach på Harris. Foto: Jeff J. Mitchell/Getty Images

4. Harris – Skottland

Harris, en del av øya Lewis og Harris i Skottland, er en øy full av varierende natur. På enkelte steder er strendene så hvite og havet så klart at det nesten ser ut som en tropisk øy, mens andre steder har mer berg. På øyas østkyst finnes noen av verdens eldste klipper, som er nær tre milliarder år gamle. Øya er for rolige og hyggelige innbyggere og vakre utsikter.

les også

Europeiske øyer som ikke lider av overturisme

KOH LIPE: Det er vanskelig å stå imot fristelsen om å besøke kritthvite strender og krystallklart vann som dette. Foto: iStockphoto

5. Koh Lipe – Thailand

Nær grensen til Malaysia ligger den lille øya Koh Lipe. Øya er bare to kilometer på tvers, så besøkende går for det meste. Til tross øyas størrelse, er det mange restauranter og barer langs «Walking street», gaten som går mellom strendene Pattaya Beach og Sunrise Beach- Men det som lokker flest besøkende er strendene og havet. Ta en drink på en bar ved den kritthvite sanden, dra ut og snorkle eller dykk med de mange sjødyrene.

les også

Fire måter å nyte Thailand på

SAL: Lange, hvite strender er noe av det som lokker turister til øya i Kapp Verde. Foto: Foto: Knut Erik Knudsen/VG

6. Sal – Kapp Verde

Kapp Verde, sør for Kanariøyene, er et land der turismen har eksplodert de siste årene. Landet består av ti øyer, hvor ni er bebodde, men turismen er hovedsakelig sentrert på øyene Sal og Boa Vista. Det som hovedsakelig lokker turister til Sal, er det varme klimaet, og det faktum at øya har 350 solskinnsdager i året. Øya er flat og karrig med veldig lite vegetasjon, men de som vil se liv og farger kan i stedet komme seg under havoverflaten hvor det er rikelig med begge deler.

les også

Hit reiser du for å stresse ned

VANCOUVER ISLAND: Fra den Canadiske øya kan du se hvaler, blant annet delfiner og spekkhuggere, hoppe i vannet. Foto: Jonathan Hayward/AP

7. Vancouver Island – Canada

Vancouver Island i Canada passer bedre for den litt mer aktive reisende. Riktignok er øyas klima det mildeste i Canada, men skogen er tettvokst og utenfor småbyene ligger villmarken. Populære aktiviteter på øya er fiske, camping, fotturer eller turer i båt og kajakk. Det finnes mange ville dyr på og utenfor øya, som bjørner og hvaler. Men om du virkelig ikke vil være aktiv en dag, finnes strendene Long Beach og Cape Scott, som med sin hvite sand og blå hav passer for en rolig dag.

les også

Den ultimate guiden til Vancouver Island

GILI TRAWANGAN: Den største av de tre Giliøyene. Foto: Ulet Ifansasti/Getty Images

8. Giliøyene – Indonesia

Utenfor Bali i Indonesia ligger de tre Giliøyene: Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air. De har alle til felles at de er rolige, fredelige og vakre. Selv om øyene har vært populære bland backpackere i flere tiår, har de beholdt sin sjarm, selv om den største øya Gili Trawangan har blitt litt mer turistvennlig og nå har flere barer, klubber og hoteller enn de andre øyene. Om du ikke er interessert i å feste kan du lese en bok i en bungalow på stranden, eller ta med snorkelutstyr, gå til den ene siden av øya og la strømmen føre deg langs stranden. Bare vær forsiktig så du ikke slipper med strømmen!

les også

Øyhopping på Bali: Fem paradisøyer utenfor turistløypen

VIS: På denne Kroatiske øya er «Mamma Mia»-oppfølgeren spilt inn. Foto: Mona Langset/VG

9. Vis – Kroatia

Har du sett «Mamma Mia»-filmene? Da kjenner du deg kanskje igjen her! Filmene utspiller seg i Hellas og den første filmen er innspilt i Hellas, men «Mamma Mia, here we go again!» er spilt inn på Vis i Kroatia. Øya ligger 45 kilometer utenfor fastlandet, og var frem til 1989 stengt for turister på grunn av en militærbase på øya. Men i dag er turismen utbredd på øya. Besøk en vingård, bad i havet eller finn en uoppdaget bukt for å slappe av.

les også

Bli med til Vis, den nye Mamma Mia-øya

MAURITIUS: Den eksotiske er kjent for å være et eksklusivt paradis. Foto: Mattis Sandblad/VG

10. Mauritius

Mauritius er både en øy og et land. Landet består av flere øyer øst for Madagaskar, og Mauritius er hovedøya. Mauritius er kjent for å være et eksklusivt paradis og byr på både vakre sandstrender og behagelig klima. Hovedstaden Port Louis vitner om tiden da øya var en fransk koloni og gatene grenser tur koloniale hus. Der kan du ta en pause fra stranden for å besøke markeder, museer og se litt mer yrende byliv.

les også

Magiske Mauritius

ISCHIA: Den vakre italienske øya er kjent for sine spa-fasiliteter. Foto: iStockphoto

11. Ischia – Italia

Utenfor Napoli i Italia ligger øya Ischia, en fjellrik vulkanøy med frodig natur. Øya er kjent for sine spa-fasiliteter, som bruker kildevann fra øyas vulkanske kilder og Ischia-leiren som sies å ha mange positive effekter. De som ikke er interessert i spabehandlinger kan vandre over øya, sole, bade eller rusle rundt i hovedbyen Ischia by, der det er en koselig havn.

les også

Ischia – Italiensk balsam for kropp og sjel

WAIHEKE: Øya ligger bare en liten fergetur fra Auckland (i bakgrunnen). Foto: Dean Treml/Getty Images

12. Waiheke Island – New Zealand

Bare 40 minutter med ferge fra Auckland ligger Waiheke Island, inntil Nordøya på New Zealand. På øya er det flere vingårder å besøke, vakre strender til å bade ved, og turstier til å gå rundt øya. Klimaet er mildt med varme vintre og litt svalere sommere.

les også

Så mye koster en jorden rundt-reise

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.

Mer om

 1. Reise
 2. Reiseguide
 3. Mauritius
 4. Indonesia
 5. Canada
 6. New Zealand
 7. Hellas

Flere artikler

 1. Thirassia – en tidsreise til Hellas før turistene

 2. Luksusferie på privat øy

 3. Hawaii for eventyrere

 4. Hit reiste kjendisene på bryllupsreise

 5. Reisemålene hvor du får mye for pengene i 2020

Fra andre aviser

 1. Naturperlen holder antall besøkende nede for å bevare miljøet. Presidenten vil åpne for masseturisme.

  Aftenposten
 2. Her er de skjulte perlene sørlendingene ikke forteller turistene om

  Fædrelandsvennen
 3. Et lite stykke Danmark i havgapet i Telemark

  Fædrelandsvennen
 4. Din vinguide til sommerferien

  Fædrelandsvennen
 5. Med badebåten til paradiset

  Fædrelandsvennen
 6. Han kan bli den mest ekstreme lederen siden Mussolini. Eller han kan ha ødelagt for seg selv.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder