AVBESTILLER: Cruiseturister avbestiller feriene sine etter opptøyene som utspiller seg i Karibia. Dette bildet er fra Saint Rose på Guadeloupe. Foto: EPA

10 000 avbestiller Karibia-ferien

(VG Nett) 10 000 feriegjester har avbestilt Karibia-ferien sin på grunn av uroen i Guadeloupe og Martinique.

Publisert:

Streikebråket i Guadeloupe og Martinique skremmer

Streikene og stadige sammenstøt mellom arbeidere og politi på de to franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe har rett og slett skremt bort feriegjestene.

Branner og plyndring

Utsiktene til døsige uker i solen på land eller om bord i duvende cruiseskip er blitt borte i stadige nyhetsmeldinger om uro og bråk, plyndring av butikker, branner og søppel som flyter i gatene.

LES OGSÅ:Martinique rammet av jordskjelv

De voldelige streikene har til nå krevd ett dødsoffer.

Demonstrant skutt

Tirsdag krevde stridigheten sitt første dødsfall da en demonstrant ble skutt av politiet. Da hadde sinte arbeidere streiket for lavere priser og høyere lønn i mer enn tre uker.

Bråket og streikene har rammet turistnæringen hardt, midt i deres kanskje aller beste sesong på året. Det er nå vinterbleke europeere og amerikanere søker mot Karibias sol og varme.

UROLIG OMRÅDE:UD advarer mot naturkrefter

- Verst mulig

- Krisen rammer på det verst tenkelige tidspunkt, sier Madeleine de Grandmaisont, president for Martinique Tourism Authority til nyhetsbryåret AP.

LES OGSÅ:Dette er Martinique

Hotellene står tomme. Restaurantene har ikke gjester, og cruiseskipene legger ikke lenger turen innom de urolige øyene.

- Mørke tider i møte

- Turisme er noe skjøre greier, sier hun.

- Ikke bare avbestiller folk ferien for kommende uker, men også for måneder og sesonger fram i tid. Det er tragisk. Vi har en lang mørk tid foran oss, sier hun på vegne av turistbransjen.

Minst 10 000 turister har avbestilt ferien sin til Martinique og Guadeloupe, ifølge tall fra den nasjonale reisebyrå-organisasjonen.

Selger fortsatt fra Norge

Fra Norge meldes det ikke om overilte avbestiller til Karibia.

Wikstrøm Reiser, som selger masse cruisereiser dit, har ikke registrert at folk er redde og vil avbestille turen. Heller ikke Nordmanns-Reiser har fått avbestillinger, eter det VG Nett får opplyst, selv om selskapet har både Martinique og Guadeloupe i porteføljen.

Ingen reiseråd

Norsk UD har heller ikke gått ut med noe generelt reiseråd mot å besøke Martinique og Guadeloupe.

- Folk er redde, sier Laetitia Delaprade, talskvinne for Voyages Antillais, et Paris-basert reisebyrå som har spesialisert seg på å selge Karibia-reiser.

Sarkozy griper inn?

Uroen har altså vart i nesten en måned. I går ble 15 butikker satt i fyr og 21 biler ble veltet i gatene.

Bruduljene har nådd slike høyder at Frankrikes president Nicolas Sarkozy vurderer å gripe direkte inn i stridighetene, ifølge franske TV-medier.

Location Guadeloupe-Location vacances Guadeloupe-Location Sejour gites bungalow villa Guadeloupewreiser.noAMERIKASPESIALISTEN NORDMANNS-REISER
Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no