ENKLERE: Snart kan du sjekke inn flybagasjen din allerede på Oslo Sentralstasjon. Dermed slipper du automat-køer og stress på flyplassen, og kan gå rett til bagasjedrop'en. Foto: SCANPIX

Kraftig økning i tyverier på Gardermoen

Etter årets første seks måneder har politiet fått 653 anmeldelser av vinningskriminalitet på Oslo Lufthavn Gardermoen. Det er en økning på 13, 2 prosent siden i fjor, og ny rekord.

  • NTB
Publisert:

Stasjonssjef Hans Holmgrunn ved Gardermoen politistasjon er overrasket over hvor skjødesløse flypassasjerer kan være.

- Jeg har selv sett publikum som rett og slett glemmer at de har med seg bagasje. Særlig ved innsjekkingsautomatene virker det som om folk bare tenker på det de skal gjøre, ikke det de har med seg, sier han til Aftenposten.

Les også:Fortsatt nedgang i flytrafikken.

Profesjonelle bander

Han mener årsaken til økning også ligger i at profesjonell bander fra Øst-Europa og Baltikum nå har hovedflyplassen som sitt tumleområde. Lavere flypriser gjør at mange velorganiserte bander reiser med fly fra flyplass til flyplass.

- Vi er i større grad enn tidligere blitt hjemsøkt av profesjonelle utenlandske bander, sier Holmgunn.

Les også: Egypt-rute glipper for Gardermoen.

Det er størst økning i antall anmeldelser av tyveri fra parkerte biler, men her tror politiet det dreier seg om lokale kriminelle.

Holmgunn oppfordrer ofre for tyverier om å anmelde saken med en gang på flyplassens lokale politipost framfor å vente med å levere anmeldelse til sin lokale politistasjon dager eller uker etterpå.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no