Her går medpassasjerer til angrep på den berusede mannen

Masseslagsmål på Oslo-fly

Til slutt fikk medpassasjerene nok og gikk til angrep på den bråkete, berusede og norsktalende mannen.

 • Rune Thomas Ege
 • Endre Alsaker-Nøstdahl
Publisert:

Da situasjonen var i ferd med å utvikle seg til et masseslagsmål, like etter landing, tok en av passasjerene opp kameraet sitt og begynte å filme.

Videoen VG har fått tilgang til, viser hvordan en av passasjerene tar tak i to stolrygger og sparker den bråkete passasjeren i brystet med begge bena i midtgangen på flyet. En annen passasjer kaster seg inn i slåsskampen, og langer ut et slag mot den berusede mannen. Han er av utenlandsk opprinnelse, men snakker norsk flytende. VG har imidlertid ikke fått bekreftet at han har norsk statsborgerskap.

VGTV: Se dramatikken her!

Videoen viser også hvordan forskrekkede passasjerer flykter fra setene sine, mens barn gråter høylydt i bakgrunnen.

VET DU NOE OM SAKEN? VAR DU OM BORD? TIPS VG NETT HER!

Foto: Faksimile

Lot seg ikke roe

- Folk var selvfølgelig redde. Hele stemningen på flyet blir preget når det går en mann med blodig nese rundt i midtgangen mens han skriker og hoier, sier Are Svendsen (32) fra Oslo, en av passasjerene på Turkish Airlines-flyet, til VG.

Svendsen, som er jurist, var på vei til konferanse i Cape Town med mellomlanding i Istanbul.

Bråket skal ha startet underveis på den drøyt tre timer lange flyturen fra Oslo til Istanbul. Turkish Airlines bekrefter overfor VG at mannen var svært beruset.

PROTOKOLL:Har du opplevd noe ubehagelig om bord på fly? Del dine erfaringer her!

- Han satt nesten bakerst i flyet. Under hele flyturen ropte og skrek han til andre passasjerer. Han gikk til direkte verbalt angrep på 6-7 forskjellige passasjerer, sier Svendsen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SLÅR: Dytting utviklet seg til slagsmål. Her slår en av passasjerene etter den fulle norsktalende mannen Foto: ARE SVENDSEN

Både kabinbesetningen og medpassasjerer skal ha gjort flere nytteløse forsøk på å roe mannen ned. Det skal ha ført til at minst en av passasjerene havnet i håndgemeng med mannen, som ifølge vitnet roet seg ned etter å ha blitt utsatt for et så kraftig slag at han begynte å blø neseblod.

- Han var hele tiden den aggressive parten, sier Are Svendsen.

Fortsatte etter landing

Da den berusede mannen like etter landing skal ha kalt, det som skal være en iransk medpassasjer i 50-årene, homofil, smalt det igjen.

STORMER FLYET: Her stormer tyrkisk politi om bord på flyet for å arrestere den bråkete, norsktalende mannen. Foto: ARE SVENDSEN

På videoen går mannen opp og ned i midtgangen mens han roper skjellsord mot de andre passasjerene.

- Den motherfuckings hore-iraneren bryr seg bare om seg selv! En ekte iraner bryr seg om folket. En ekte iraner oppfører seg ikke slik, roper mannen.

Når noen ber ham roe seg ned, svarer han med å yppe til slåsskamp.

- Kom igjen! Kom igjen, da! roper mannen mens han slår seg på brystet.

- Det utviklet seg til en høylytt krangel. Passasjeren som satt ved siden av meg, reiste seg opp for å be ham roe seg ned. Det endte i slåsskamp, sier Svendsen.

Et drøyt minutt ut i videoen stormer tyrkisk politi inn i flyet. Etter at de har brutt opp slåsskampen, blir den berusede mannen ført bort.

- Kan ikke godtas

Turkish Airlines bekrefter masseslagsmålet overfor VG.

- En av våre passasjerer oppførte seg upassende på flyet mellom Oslo og Istanbul. Han ble konfrontert av andre passasjerer og besetningen om bord, noe som skapte en del oppstyr og forvirring, skriver informasjonsavdelingen i flyselskapet i en e-post til VG.

GRIPER INN: Her griper politiet inn i bråket. Foto: ARE SVENDSEN

Ifølge flyselskapet tok besetningen på flyet situasjonen så alvorlig at de kontaktet politiet i Istanbul allerede før masseslagsmålet på VGs video oppsto.

- Etter landing ble mannen som forårsaket bråket ført bort av politiet. Han ble tatt med til politistasjonen der han fikk avgitt forklaring, skriver flyselskapet.

Passasjerene på flyet skal ha vært svært opprørt. Både over mannens oppførsel, og at det tok svært lang tid fra flyet landet til tyrkisk politi kom om bord.

Ikke bedt om hjelp

- Jeg flyr veldig mye i jobben min, og jeg har aldri opplevd noe lignende. Selv ikke på rølpete sydenfly, sier Svendsen til VG.

Den flybråk-tatte mannen har ikke bedt norske myndigheter om hjelp.

- Episoden er ikke loggført hos oss her i Oslo. I tillegg har jeg dobbeltsjekket med den norske ambassaden i Ankara, som også har ringt rundt til de som har hatt telefonvakt den siste uken. Ingen av dem har heller hørt om saken, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet (UD) til VG.

Heller ikke det norske generalkonsulatet i Istanbul kjenner til saken.

- Er UD ofte involvert i slike saker?
- Dette høres ut som en ganske spesiell sak. Vi har ikke mange slike tilfeller, men noen er det jo, sier Overland Andersen.

Politiet i Istanbul besvarte ikke VGs henvendelser i går.

Publisert:

Mer om

Reiseliv

Luftfart

Flere artikler

 1. - Ville åpne flydør i luften - må i retten

 2. Norske passasjerer i flydrama i Tyrkia: - Han sa han hadde en bombe

 3. Flykapreren: - Lagt ned av norsk helt

 4. Flyhelten Dag (54) la kapreren i bakken: - Jeg var irritert, ikke redd

 5. Fly skled av rullebanen i Istanbul – knakk i tre deler

Fra andre aviser

 1. Flykapreren bodde på Voss

  Bergens Tidende
 2. Fly forsøkt kapret på vei fra Gardermoen

  Aftenposten
 3. Flyselskap sendte ektepar til feil kontinent

  Bergens Tidende
 4. Vurderer kaprerens psykiske tilstand

  Aftenposten
 5. Lagde bråk i flyet, dømt til å betale Norwegian 96 000 kroner. Og må sone 21 dager i fengsel

  Aftenposten
 6. Europas beste flyselskap beskyldes for dårlig sikkerhet

  Bergens Tidende

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no