STRAND-YOGA: Yoga på stranden i vakre omgivelser er balsam for sjelen. Foto: Monica Øien

Hit reiser du på yogaferie

Vil du kombinere avslapning, deilig mat og yoga? Her er stedene du aldri vil glemme.

 • Malene Emilie Rustad
Publisert:

Er det noe som er bedre enn å komme uthvilt hjem fra en opplevelsesrik ferie? Det finnes flust av yoga-retreats som tilbyr alt fra medisinsk praksis, yogautdanning eller meditasjons-kurs i kombinasjon med kulturelle oppdagelser, andre aktiviteter og kulinariske opplevelser.

For oss «vanlige» er det kanskje nok med yoga en gang om dagen? Her er steder både for den erfarne og uerfarne.

les også

Tropisk surfeperle på Sri Lanka

SAN MARCOS: Monica Øien har lang erfaring med yoga og trening. Helst reiser hun til steder i nærheten av havet for sin yogapraksis. Foto: Monica Øien

Ashram i California

Monica Øien er grunder og eier av Core Balance, et holistisk yoga- og treningssenter på Majorstuen. Hun flyr helst til USA for for å dra på yogareise.

– Jeg anbefaler White Lotus sin retreat i San Marcos-fjellene med utsikt til Stillehavet og Santa Barbara. Stedet var tidligere bebodd av Chumash indianere og har alltid vært et spirituelt tilholdssted.

På White Lotus kan en fordype seg i sin yogapraksis, lære thai massasje, medisinsk yoga eller utdanne seg som yogalærer. Ekteparet Ganga White og Tracy Rich leder stedet.

– I dag oppleves retreaten som et «ashram» der du lever tett på naturen med frisk fjelluft, kildevann, japanske badekulper og fantastiske turområder i fjellet. Dette er det området i verden som inspirerer med de siste trender innen spirituelt liv og de beste lærerne i verden kommer hit for å undervise og holde workshop, forteller Øien.

RO: Yoga nært havet er ekstra avslappende. Foto: Cecilie Hauge Eggen

Surfing og yoga

Det fineste stedet Monica Øien har gjort yoga er på stranden i Carpinteria, som ligger en time nord for Los Angeles.

– Jeg sto opp til de villeste soloppganger hver eneste dag og hadde havet tett på. Yoga på morgenkvisten i sollyset var balsam for sjelen, men også i solnedgangen. Fargene på himmelen da solen gikk ned vekslet mellom å være kraftig rosa eller oransje og hver eneste kveld ble en sjelelig opplevelse.

les også

Drøm deg bort i Marokko: 5 utrolige steder å bo

Øien anbefaler også den lille surfebyen Santa Barbara som har mer enn 100 treningsstudioer, flere templer, stille retreats, spirituelle bokforretninger, hippe arrangementer, strandyoga og meditasjonssirkler.

– Her finner du en haug med spennende veganske kafeer, juicebarer, kaffesjapper og yogabutikker. Alt samlet på en liten stripe med milelange strender og klipper. Du kan sykle gjennom byen fra opplevelse til opplevelse.

UOPPDAGET: I Taghazout kan du gjøre yoga, lære å surfe og gå turer i fjellene - alt uten mas fra turister. Foto: Cecilie Hauge Eggen

Vakre omgivelser i Marokko

Cecilie Hauge Eggen er yogainstruktør og journalist. Hun tok yoga-utdanningen i Marokko, nord for Agadir i fiskelandsbyen Taghazout.

– Marokko er kanskje ikke landet en tenker på som en typisk yoga-destinasjon, men jeg hadde det helt fantastisk her. Lærerne var flinke, menneskene imøtekommende, det var vakker arkitektur og jeg følte meg godt tatt vare på, sier Eggen.

Eggen bodde på Paradis Plauge hotell med tilhørende yogasaler nede på stranden og tilbud om surfeundervisning og spa.

les også

Taghazout: Fra hippie til hipt

– I området Taghazout er det mange forskjellige yoga- og surfeskoler som tilbyr undervisning, avslapning og god mat. Her finner du retreats i alle prisklasser fra luksus til de mer budsjettvennlige. Er du selvgående kan du også gjøre yoga på stranden uten lærer.

Taghazout byr på vakre strender og muligheter for å oppleve mer av den marokkanske kulturen.

– En kan fint kombinere yoga-turen med reise inn til hovedstaden Marrakesh eller ta dagsturer til markedene i Agadir. En annen ting jeg anbefaler er å dra opp i fjellene ved Taghazout. Her kan du gå fotturer og bade i elvene. Områdene er så å si uoppdaget av turister, sier Eggen.

Storby-yoga

En annen som er glad i yoga er artist Bertine Zetlitz. Hun holder blant annet workshops på Nøsen Mountain Retreat i Valdres. Hun anbefaler Amsterdam som et nærliggende alternativ.

– Vondelkerk i Amsterdam er det fineste stedet jeg har gjort yoga. Det er en nydelig kirke i enden av Vondelpark. Der syklet jeg gjennom parken klokken syv hver morgen og var lykkelig, forteller hun.

Rundt om i Norge er det også fantastiske muligheter for yoga. I blant annet Hemsedal, Molde og Lofoten finnes det aktører som tilbyr en kombinasjon av fjelltur og yoga. Med andre ord må du ikke ut av landet for å senke skuldrene.

les også

Fem aktive storbyturer

Vouge anbefaler Yoga For Bad People og Yogascapes. Yoga for Bad People driver yogareiser hvor kombinasjonen av tradisjonell yoga og andre aktiviteter er i fokus. De har reiser til blant annet Tanzania, Brasil og Italia. Yogascapes er lokalisert i Nicaragua og holder retreats i kombinasjon av yoga, surfing, båtturer og fotturer.

Publisert:

Mer om

Yoga

Reise

Aktiv ferie

Reisetrend

Drømmereise

Flere artikler

 1. Fra hippie til hipt i Marokko

 2. Langhelg i Danmark? Hit bør du dra

 3. Ramsalte kystopplevelser aller lengst vest

 4. Hvilepulsen gjenoppstår på disse spa-hotellene

 5. Pluss content

  Par forteller: Slik reddet vi forholdet

Fra andre aviser

 1. Her er de skjulte perlene sørlendingene ikke forteller turistene om

  Aftenposten
 2. På telttur i Norge i sommer? Disse stedene bør du besøke i ditt fylke.

  Aftenposten
 3. Cape Town er en behagelig slow city, med fjell og strender nær bykjernen.

  Aftenposten
 4. Området i vest kalles Norges matfat. Vi har funnet noen av de aller beste godbitene.

  Aftenposten
 5. Det skal godt gjøres å finne et sted som overgår Molladalen. Bli med A-magasinet til Sunnmøres perle.

  Aftenposten
 6. Her er ekspertenes anbefalte togreiser til høstferien

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no