1 / 33
BLINKSKUDD: Noen naturopplevelser er større enn andre på USA-reisen. Med selvutløser ved solnedgang blir besøket i Grand Canyon i Arizona et minne for livet. Avgrunnen er som et gigantisk øksehugg i høysletten og var vår definitivt mest spektakulære naturopplevelse underveis. FOTO: SVEN ARNE BUGGELAND

Route 66, den ultimate bilferien

Drømmen er å cruise på kryss og tvers av det nordamerikanske kontinentet i en duvende amerikaner.

Publisert:

Route 66 - Stillehavsveien - Atlanterhavsveien - sørlige rute - nordlige rute

Lav dollarkurs gjør USA til et populært reisemål. Her er alt du trenger å vite for å planlegge den store bilferien på det amerikanske kontinentet.

Tipsene bygger på egne erfaringer: I løpet av seks uker i fjor høst tilbakela vi over 10000 kilometer på veien mellom Atlanteren og Stillehavet.

LES OGSÅ:Slik planlegger du rundreisen i USA

Bil er utvilsomt beste måten å utforske USA på. Du kan velge din egen rute til de små stedene og oppleve det veldige landskapet utenfor storbyene.

HAR DU ET REISETIPS FRA USA?
Legg det inn her!

ROUTE 66: Seligman i Arizona er blant småbyene langs Route 66 som holder liv i legenden om hovedfartsåren mellom øst og vest. Foto: SVEN A. BUGGELAND

Frihetssymbolet

Men bil er mer enn et fremkomstmiddel. Bilen er det amerikanske symbolet på frihetslengsel, på bevegelse som bringer forandring, fornyelse og fremgang.

Spørsmålet er ikke om, men når det er din tur.

Vi la opp en reiserute på forhånd, bestilte flybilletter, leiebil og noen overnattinger. Fordi utbyttet er størst og reisen blir billigst om du er forberedt - men også har tid til å ta omveier.

BILDESPESIAL:Se flere bilder i bildegalleriet!

Drømmen din

Ta utgangspunkt i det du alltid har lengtet etter.

Er det mektige Rocky Mountains, den endeløse prærien eller strendene i sør? Er det San Francisco, New Orleans, Chicago, New York, Memphis?

Eller finn de fjerne slektningene. Norskamerikanere åpner dørene for besøk fra gamlelandet - og du kommer tett på vanlige folk og deres hverdag.

FLERE REISEREPORTASJER FRA USA:
Ville og vakre Niagara Falls || Bo i Sopranos-land || Halleluja i omstridt familiepark || Fem flotte tips til Miami || Lever drømmelivet på Hawaiis strender
...Men velkomsten er ikke hjertelig

Planlegg variasjon

Når drømmen eller familiebesøket er plottet inn på kartet, har du et mål - og kan skissere reiserute på forhånd. Da er nøkkelordene variasjon og allsidighet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ÖPPNA LANDSKAP: US Highway 163 i Utah, med utsikt mot Monument Valley på grensen mellom Utah og Arizona. Foto: SVEN A. BUGGELAND


Dra til storbyer, men stans også i småbyer. Kom deg ut i den fantastiske naturen. Legg transportetappene til brede, flate interstates, men kjør av til de ukjente stedene.

Kan du unngå sommerferien, vil du ikke angre. Kan du reise før juni eller etter september, er prisene lavere, trengselen mindre og været mindre ekstremt.

PS! Ruteforslagene er hentet fra boken «Road Trip USA» av Jamie Jensen

PRAKTISKE TIPS:Slik planlegger du rundreisen i USA

Fem klassiske reiseruter:

TOALETT: I Seligman, Arizona kan Route 66-turistene stoppe her. Foto: SVEN A BUGGELAND

Route 66:
Den legendariske hovedveien, som hundretusener fulgte mot vest, fra industribyene i øst og støvherjet prærie. Ruten fra Chicago til Los Angeles hadde sin storhetstid i tre tiår rundt annen verdenskrig, i dag har andre interstates overtatt som gjennomfartsårer.

Men småbyer langs «the mother road» holder liv i myten. Avstikkere til adobebyen Santa Fe i New Mexico og Grand Canyon i Arizona anbefales.

Den nordlige ruten:
US-2 er veien for deg som vil vekk fra det hele, som vil oppleve nordamerikansk natur. Ingen annen vei fra kyst til kyst er lengre og mer variert.

Start i Seattle og reis gjennom villmark i Idaho og Montana over Rocky Mountains til den veldige prærien. Etter skogkledte Minnesota og Wisconsin krysser du grensen til Canada. USA entrer du nord i delstaten New York, for å avslutte med New England-statene.

Den sørlige ruten:
Fra moderne Atlanta i Georgia snor veien seg gjennom Mississippi jazzbyen New Orleans. Mer livemusikk får du i Austin, Texas. Big Bend er en fantastisk nasjonalpark. Indianerkultur møter du i Taos, New Mexico. Ta til Durango ved foten av The Rockies, opplev Monument Valley, bli bergtatt av Grand Canyon, sats reisekassen i Las Vegas og skru av tenningen i Venice Beach i Los Angeles.

Atlanterhavsveien:
Langs Atlanterhavet fra New York til sydspissen av Florida. Prøv ruletten i Atlantic City, opplev monumentale Washington D.C., vandre i historiske Colonial Williamsburg.

På Outer Banks kan du se Wrightbrødrenes flystripe, utenfor Charleston kan du besøke plantasjer. Savannah i Georgia er en av USAs vakreste byer og Florida har endeløse sandstrender du kan ha for deg selv.

Stillehavsveien:
Langs Stillehavet til San Diego. Først gjennom Washingtons
grønne skoger, så langs den fredelige Oregon-kysten - men
mesteparten av tiden i California. nord ser du redwoodtrær og smaker vin i Napa og Sonoma. Kryss Golden Gate og tap hjertet til San Francisco, før du tar spektakulære Highway 1 langs Big Sur. I L.A. får du et snev glamour og i San Diego tar du beach boys i øyesyn.

LES OGSÅ DENNE:Slik blir leiebilen rådyr. Sjekk HELE prisen

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no