• Undersøkelse:

  4 av 10 planlegger utenlandsferie i år

  43 prosent svarer at de planlegger å feriere i utlandet i år, ifølge en ny undersøkelse fra Tryg Forsikring.

  Av NTB
 • – Vi merker at det er en økende reiselyst blant nordmenn, noe denne spørreundersøkelsen bekrefter, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

 • Ifølge undersøkelsen, som ble gjennomført av YouGov i romjulen, er andelen som planlegger ferie størst blant menn, med 49 prosent. Geografisk er andelen høyest i Oslo hvor 58 prosent planlegger utenlandsferie, mens den er lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 37 prosent.

 • «Ikke bestill nå»

  Brandeggen tror reiseoptimismen skyldes at coronavaksiner er på plass og at den blir mer tilgjengelig fremover. Likevel fraråder han folk fra å kjøpe ferieturer til røde land, i håp om at de blir grønne.

  – Bestiller du en reise til et land mens dette er rødt, fraskriver du deg all avbestillingsdekning uansett når du skal reise, sier han.

 • Til tross for reiseoptimismen, viser også undersøkelsen at 64 prosent svarte nei på spørsmål om de tror smittefaren er over i Norge til sommeren.

  Det var totalt 1.006 som deltok i undersøkelsen, i alderen 18+ år.

Artikkelen er over 321 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Mer om

Coronaviruset

Tryg

Forsikring

Nord-Norge

Trøndelag

Spørreundersøkelser

Oslo

Flere artikler

 1. Pluss content

  Slik kan Syden-drømmen bli virkelighet til sommeren

 2. Seks nye norgesrekorder etter styrtregn på Tjøme

 3. Her frykter nordmenn å bli smittet i sommer

 4. Varsel om styrtregn på Østlandet: – Forventer vannskader

 5. Pluss content

  Slik kan du reise med coronasertifikat i sommer