KOSELIGE ENGLAND: England er mye mer enn storbyliv i London. Kanalbåter på Avon-elven og Aidensfield garage fra TV-serien "Med hjartet på rette staden". Foto: VG-bloggeren Emilie

Lesernes England

(VG Nett) Sjamerende landsbyer, nyrepai, gjørmefotball og Jane Austen. Her er lesernes tips til England utenfor storbyene!

 • Rune Thomas Ege

I dagens VG kan du lese en reportasje fra kjendisgodset Ashfordly Hall, kjent fra tv-serien Med hjartet på rette staden. Godt gjemt i den knøttlille landsbyen Thornton Watlass i North Yorkshire tilbyr David Smith-Dods og kona Liz overnatting i herskapelige omgivelser - slik slekten har gjort siden 1286. Les hele reportasjen i dagens VG!

VGTV:Bli med inn på TV-godset
BILDESPESIAL:Se bilder fra Aidensfield-godset her!

Også flere av VG Netts lesere skriver om sine opplevelser i og omkring Aidensfield.

- Selvsagt et veldig turistifisert sted, men morro å ha vært der, det var et sjarmerende lite sted, skriver VG-bloggeren Emilie.

VG Blogg:Les hele Emilies blogg her!

Foto: VG-bloggeren Emilie

Sammen med familien reiste Emilie på England-tur i sommer, og fikk oppleve flere sider av landet enn storbyferien.

- Hvis du en gang befinner deg i York, gå til plassen mellom turistinformasjonen og et galleri klokken 20.00 og bli med på en ghost walk, du vil ikke angre! skriver hun.

Tipsene under er hentet fra VG Netts diskusjonsforum, reisebrev og VG Blogg. Finner du ikke svar på akkurat det du lurer på, kan du diskutere i vei på VG Diskutér.

Gaute fra Sotra har funnet det han mener er det ekte England:

- Ingenting er som en god fotballkamp i de lavere divisjonene. Vått, stygg bane, menn uten tenner på tribunen, nedrykksstrid, øl fra plastkopp og nyrepai i pausen.
Koster en brøkdel av prisen i forhold til Premier League fotball.

- Reis med tog! Billig og en bra måte å se det ekte England på, mener Link-86.

VG Diskutér:England utenfor storbyene

- Prøv den lille landsbyen Bibury i hjertet av The Cotswolds, et romantisk og vakkert landskap som strekker seg østover fra Oxford. Bibury er omkranset av gamle steingjerder og delvis bebygd med steinhus. Det er egentlig ikke all verden å se og oppleve her, men stedet har en utrolig sjarme og ro - unntatt i de to timene midt på dagen da bussene med japanske turister kommer innom. Men det gjør ingenting, for da er du et helt annet sted - i en av de omkringliggende landsbyene, skriver Monsanto3.

- Canterbury og Bath! Begge med flotte katedraler som absolutt bør ses. Canterbury er erkebispedømme og veldig koselig. Man kan også oppleve "The Canterbury Tales". Bath er vel mest kjent for sitt romerske bad, der er det også et fint museum. Bath er dessuten Jane Austens by. Fikk dessverre ikke gått dit selv, men må tilbake og oppleve Austen-museet, skriver LQ77.

VG DISKUTÉR:Liverpool, Blackburn og omegn

- Hvorfor dra til triste Sunderland, når partybyen Newcastle er noen få mil unna? Det går faktisk trikk helt fra Sunderland til Newcastle sentrum. En langt mer spennende by med flere severdigheter og et gryende uteliv, skriver Nordin fra Haugesund.

VG DISKUTÉR:England/Sunderland

- Jeg var i peak district i fjor sommer på denne tiden. Der var det festival og ett raskt søk på google viser at den pågår fra 7-23 juli i år også. I Buxton er det en fin park og det er også en hule og "Salomons tempel"?, et utkikkspunkt som du kan komme til fra denne hula. Ellers vil jeg anbefale Castleton som er en landsby som er verdt et besøk og Lyme Hall hvor blant annet en del av Pride and Prejudice ble spilt inn. Overnatting i Peak District: Anbefaler Springbank Guesthouse i Whaley Bridge ikke langt fra Buxton, skriver Eirik89.

VG DISKUTÉR:Bilferie i England

Brighton
- Brighton kan også være verdt et besøk, men greit å styre unna i høysesongen, skriver Hydroid.

- Dra innom Bath, i området rundt ligger det mange forhistoriske greier, Avebury og Stonehenge er ikke langt unna. Og Bath er en kjempefin by, mener Mojo.

VG DISKUTÉR:Togferie i England
VG DISKUTÉR:Beste steder i England

Sussex og Cornwall

- Ingenting som slår East Sussex og Cornwall, fantastisk landskap! I E. Sussex hvor jeg har bodd kan man reise fra den ene pittoreske landsbyen til den andre. Nesten uansett hvor en drar, er det som tatt ut fra en filmscene! skriver Odd fra Haugesund.

- England er langt mer enn London. Bondegårdsferie gir hele familien mulighet til å få akkurat den ferien den enkelte ønsker seg: shopping, serverdigheter, ridning, fornøyelser - you name it - they have got it! skriver Jan Ljøner i sitt reisebrev fra England.

VG NETT REISEBREV:Bondegårdsferie i England

Mer om

 1. Ferie

Flere artikler

 1. Herskapelig bed & breakfast

 2. Reisefakta Thornton Watlass Hall

 3. Williams og Kates romantiske England

 4. Drømmer du om sol og varme? Her er noen av de beste, varme stedene

 5. Lev som en lord: Fem tips for det gode landsbyliv i England

Fra andre aviser

 1. Vestlandet i miniatyr – i England!

  Bergens Tidende
 2. Reisepanelet: Her er 12 steder reiseekspertene mener du bør reise til i 2019

  Bergens Tidende
 3. Reisepanelet: Her er 12 steder reiseekspertene mener du bør reise til i 2019

  Fædrelandsvennen
 4. Året i musikk

  Bergens Tidende
 5. Øyhopparen frå Havanna

  Bergens Tidende
 6. På Island blei Castro-kritikar Orlando endeleg fri

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no