BESTE HOTELLOPPLEVELSE: Marrol's Boutique Hotel i Bratislava er bare et av mange østeuropeiske hoteller i årets kåring. Expedia-direktør Charlotte Gogstad tror det har sammenheng med både pris og kvalitet. Foto: EXPEDIA

Disse hotellene er kåret til verdens 10 beste

(VG Nett) Verdens aller beste hotellopplevelse får du i Bratislava, til 845 kroner natten for et dobbeltrom, ifølge en ny hotellkåring.

Publisert:

Kåringen «Insiders Select» er basert på brukeranmeldelser fra en halv million hotellgjester i tillegg til reiseeksperter som er plukket ut av firmaet som driver kåringen, nettreisebyrået Expedia.

Her kan kun folk som har bestilt hotellrom gjennom nettstedet, legge inn anmeldelse. Dermed slipper man falske anmeldelser, som nettstedet TripAdvisor har blitt anklaget for. Det har også vært et krav at et visst antall gjester har anmeldt hotellet i løpet av det siste året.

Se topp 10-listene for verden og Europa lenger nede, og anbefal dine hotell-favoritter i kommentarfeltet under.

Prisgunstig

Kåringen viser at dyrt ikke alltid er best. Tre av hotellene på lista over verdens ti beste har dobbeltrom til under 1000 kroner en tilfeldig valgt helg i september, viser en prissjekk VG Nett har gjort.

FAMILIEDREVET: Det firestjerners Hotel Al Codega midt i hjertet av Venezia begeistrer med personlig service, sier Gogstad. Foto: EXPEDIA

Vinneren, Marrol's Boutique Hotel i Slovakias hovedstad Bratislava, har dobbeltrom til 845 kroner natten en helg i september.

Systemet med brukeranmeldelser favoriserer gjerne mer prisgunstige alternativer, tror administrerende direktør for Expedia Norden, Charlotte Gogstad.

- Når hotellet er billig, som Marrol's, føler du lettere at «Wow, her har jeg noe å si!» og skriver en anmeldelse. Folk synes også det er morsomst når hotellet byr på noe spesielt, som et stilig basseng, en deilig hage eller kul design, sier hun til VG Nett.

Her kan du se fordeler og ulemper ved ti ulike hotellbookingsider på nettet.

Prisen viktig

Hun innrømmer at listen ikke nødvendigvis viser de aller beste hotellene, men de ti beste hotellopplevelsene, uavhengig av prisnivå og klasse.

- Hvis du betaler 30.000 kroner natten for rommet, vil nok kravet være mye høyere. Når jeg bor på et trestjerners hotell, er forventningene deretter. At superluksus-hotellene ikke når opp, har kanskje med pris å gjøre, sier hun.

I tillegg er ett av kriteriene i rangeringen nettopp pris i forhold til tilsvarende konkurrenter i samme by og område.

Store endringer

Det er ikke første gang Expedia gjennomfører kåringen. Tidligere års lister viser ekstremt stor utskifting blant topphotellene.

Ingen av årets ti beste hoteller i verden nådde opp blant de 100 beste i 2011 eller tilsvarende kåring i 2010.

- Endrer hotellkvaliteten seg virkelig så mye?

- Dette sier ikke nødvendigvis at hotellene har blitt dårligere. Det kan være at andre har tatt over. I tillegg må antallet brukeranmeldelser være høyt for at hotellet skal være med i kåringen. Når hotellet allerede skårer ekstremt bra, kan det være at mange tenker at de ikke har noe å legge til. Det kan være at andre, mindre anerkjente hoteller i større grad trigger anmeldelser, svarer Gogstad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LEKKERT: Hotel Corin i La Fortuna de San Carlos nær Arenal-vulkanen i Costa Rica. Foto: EXPEDIA

VG Nett har sjekket hvordan topp 10-hotellene er rangert hos de konkurrerende nettstedene Booking.com og TripAdvisor. Det viser seg at insider-valgene gjør det bra også der, selv om Hotel Dei Dragomanni «bare» er rangert som 87. best av 437 hoteller i Venezia av TripAdvisor. På hoteller som ikke fins i Booking.com har vi sammenlignet med Expedia-eide hotels.com.

Her er verdens ti beste hoteller, ifølge Insiders Select

1. Marrol's Boutique Hotel, Bratislava, Slovakia. Rangert som nummer 1 av 84 hoteller i Bratislava hos Tripadvisor. 9,5 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 845 kroner.

2. Hotel Al Codega, Venezia, Italia. 22 av 437 hoteller i Venezia hos Tripadvisor. 9,1 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 1615 kroner.

3. Hotel Royal Corin, Costa Rica. 6 av 64 hoteller i La Fortuna de San Carlos hos Tripadvisor. 9 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 1786 kroner.

4. Hilton Garden Inn Aberdeen, Skottland. 1 av 14 hoteller i Aberdeen hos Tripadvisor. 9,2 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 695 kroner.

5. Four Seasons Miami, USA. 6 av 129 hoteller i Miami hos Tripadvisor. 4,5 av 5 poeng hos hotels.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 1815 kroner.

6. Madison Hotel Hamburg, Tyskland. 4 av 321 hoteller i Hamburg hos Tripadvisor. 9,2 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 1142 kroner.

7. Element Omaha Midtown Crossing, USA. 8 av 69 hoteller i Omaha hos Tripadvisor. 4,8 av 5 poeng hos hotels.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 699 kroner.

8. Sonnenalp Resort of Vail, USA. 3 av 32 hoteller i Vail hos Tripadvisor. 4,9 av 5 poeng hos hotels.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 1651 kroner.

9. Taj Lands End, India. 3 av 357 hoteller i Mumbai hos Tripadvisor. 9 av 10 poeng hos booking.com.
Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 1145 kroner.

10. Mr. C Beverly Hills, USA. 7 av 293 hoteller i Los Angeles hos Tripadvisor. 9 av 10 poeng hos booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 2557 kroner.

Ti på hotell-toppen i Europa

STILFULLT: Slik ser frokostsalen ut i Marrol's Boutique Hotel i Bratislava. Foto: EXPEDIA


1. Marrol's Boutique Hotel - Et lite boutique hotell i Bratislava, Slovakia

2. Hotel Al Codega - Familiedrevet hotel i Venezia, Italia

3. Hilton Garden Inn Aberdeen - Spesiallagde senger for den kresne, Aberdeen, Skottland

4. Madison Hotel Hamburg - Fire stjerners hotel i gangavstand til nærmest alt i Hamburg, Tyskland.

5. Hotel Sultania- Boutique Class - Føl og lev som en ekte sultan i Istanbul, Tyrkia. 6 av 760 hoteller i Istanbul hos Tripadvisor. 9,2 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 3749 kroner.

6. Alchymist Residence Nosticova - Gammelt og ærverdig femstjerners boutique hotell i Praha, Tsjekkia. 3 av 671 hoteller I Praha hos Tripadvisor. 9,3 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 2742 kroner.

7. Hotel Amira Istanbul - Håndmalte takmalerier og privat bibliotek i Istanbul, Tyrkia. 3 av 760 hoteller i Istanbul hos Tripadvisor. 4,7 av 5 poeng hos hotels.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 969 kroner.

8. Grand Hotel Sofia - Forretningshotell som er dekorert med over 400 vakre oljelerreter i Sofia, Bulgaria. 3 av 116 hoteller i Sofia hos Tripadvisor. 9,2 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 797 kroner.

9. InterContinental London Park Lane - Moderne hotell, et lite steinkast fra Buckingham Palace in London, England. 91 av 1073 hoteller i London hos Tripadvisor. 8,4 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 3159 kroner.

10. Hotel Dei Dragomanni - Hotell med historisk sus i Venezia, Italia. 87 av 437 hoteller i Venezia hos Tripadvisor. 8,3 av 10 poeng hos Booking.com. Pris for et dobbeltrom per natt en helg i september er 2629 kroner.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no