HATET OG ELSKET: Reporteren Borat, her i en scene fra den omstridte filmen. Foto: 20th Century Fox.

Kasakhstan takker Borat for turist-boom

(VG Nett) Det siste halvåret har landet som på det groveste blir hetset i Borat-filmen fått 13 % flere turister på besøk.

Publisert:

- Filmen har blitt gratis reklame for Kasakhstan, sa Kenzhebay Satzhanov som representerer landet på verdens største reiselivsmesse World Travel Market i London denne uken ifølge Russiatoday.com.

Filmen Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan kom ut i 2006 med Sasha Baron Cohen som den vulgære rollefiguren reporteren Borat fra Kasakhstan.

Etter at filmen kom til Norge opplevde Kasakhstans ambassade i Oslo en dobling av antall visum-utstedelser de første 11 månedene av året.

Les også:Borat skapte kaos med strippeshow

Filmen fremstiller i grove trekk landet som et sted hvor man har seksuelt samkvem med dyr og familiemedlemmer og som en nasjon av uutdannede barbarer som drikker heste-urin.

I september avviste en rett i USA klagene fra fire medvirkende i filmen, som hevdet de ble lurt til å være med i filmen. En kjørelærer og to lærere i skikk og bruk ble svært fornærmet da det viste seg at Borat var en fiktiv person..

Sinte bloggere - søt hevn

Filmen skapte stor forargelse i Kasakhstan og fremdeles raser bloggere mot Cohen og trusler om å "knuse trynet" hans er ikke sjeldne i diskusjonsfora på nettet. Borats nettside ble også sensurert i Kasakstan.

Og Kazakhstan har også fått en liten hevn: Tidligere dette året lanserte produsenten Tokhtar Karsakbaey en kort engelskspråklig film som motsvar til Cohens harselas. Filmen fikk navnet "Borats anger"

Les flere nyheter om Boratved hjelp av Sesam-søk i VG Netts artikler her.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no