FERIEPARADIS: Utenfor denne stranden på øyen Praslin i Seychellene ble en mann drept av en hai tirsdag. Øyen er et populært mål for nygifte. Foto: Polaris

Mann (30) drept av hai på bryllupsreise

(VG Nett) Mens nygifte Ian Redmond (30) ble angrepet av en hai på stranden i Seychellene, sto hans kone Gemma Houghton (27) hjelpeløs på land og så på.

Publisert:

Tredje haioffer på to uker

Det britiske paret giftet seg for bare ti dager siden, og var på bryllupsreise i idylliske Seychellene da det tragiske angrepet fant sted tirsdag, melder the Guardian.

Gemma Houghton lå og solte seg på en av verdens vakreste strender, Anse Lazio, da hun hørte skrik fra mannen Ian Redmond som dykket i det krystallklare vannet utenfor øyen Praslin.

Mens haien angrep flere ganger, sto hun og andre turister på land og så på. Innen kort tid kom en båt til unnsetning, og den nygifte mannen ble fraktet til land.

Les også: Hai bet armen av turist

- Så haifinne

- Vi hørte rop og folk begynte å løpe ned mot vannet. Noen så en finne stikke opp av vannet, og så så vi en mann bli dratt opp i en båt, sier en amerikansk turist til Daily Mail.

Han forteller at haien hadde tatt et stort jafs av Redmons venstre ben. Et annet vitne sier til avisen at han også mistet en arm, og hadde store bittskader i brystet og magen.

En turist på stranden forsøkte livredning på 30-åringen, men han døde foran øynene på sin kone, og ble kjørt bort fra stedet i en ambulanse.

Les også: - Slik kan du unngå haiangrep

Flere drept

Det er bare 16 dager siden to franske turister ble drept av en hai på samme strand. Det var det første haiangrepet på mennesker siden en fisker ble bitt og drept i 1963.

Les også: Tallet på haiangrep det høyeste på ti år

I går ble flere av strendene og populære dykkerdestinasjoner nær øyen Praslin, den nest største i Seychellene, stengt.

- Vi tar dette veldig alvorlig. Dersom det er en hai der ute, vil vi prøve å fange den, sier Alain St Ange, Seychellenes turistdirektør, til Daily Mail.

Eksperthjelp

Øygruppen har lite erfaring med lignende haiangrep, og får derfor hjelp av haieksperter fra Sør-Afrika til å finne ut hvilken type hai det er som plutselig jakter på mennesker.

Den vanligste arten rundt Seychellene er verdens største fisk, hvalhai, som hovedsaklig lever av plankton.

Tigerhaier har tidligere angrepet sjøskilpadder langs øyene, og er derfor en mistenkt art.

Les også: Grep tak i haiens hale og reddet liv

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no