BEHAGELIG: I Tour de Ski-traktene rundt Toblach og Cortina kan du på ski fra hotell til hotell i en uke - i ditt eget tempo. På ryggen har du bare en liten tursekk, resten av bagasjen blir fraktet med bil fra sted til sted. Foto: Privat

Her kan du gå på ski fra hotell til hotell

I italienske Syd-Tyrol kan du bruke skiene fra det ene hotellet til det andre.

 • Dag Fonbæk

Et alternativ til å gå fra hytte til hytte i Jotunheimen, kanskje?

Flotte snø- og skiforhold er det begge steder.

Den mest prangende forskjellen er nok at mens du har vidda nesten for deg selv, arter en skitur fra hotell til hotell i Dolomittene seg som en bekvem «Tour de Ski»-variant med varmestuer og gjestehus med no' godt nærmest bak hver sving.

- Vanlig her nede

- Skiturer fra hotell til hotell er ganske vanlig i denne delen av Europa, og jeg fikk ideen til å arrangere slike turer av noen kolleger på en reisemesse i Tyskland, forteller Erik Anderson i Merlot Reiser til VG.

VEL-PREPPET: Løypene mellom hotellene i Syd-Tyrol prepareres daglig - og kan brukes både av fristil- og klassiskløpere. Foto: Privat

Anderson er vanligvis sykkelferie- og fottur-arrangør, så langrenns-ferie i Syd-Tyrol er reiselivs-veteranens aller første tur-framstøt med ski på bena.

- Vi dro nedover sist vinter for å sjekke forholdene, og ble begeistret. Nå er skituren med i katalogen vår, sier Anderson.

Bagasjen fraktes

Bagasjen blir kjørt fra hotell til hotell, og du velger selv hvilke løyper/ distanser du vil gå - alt etter hva slags fysisk form du er i og løypenes vanskelighetsgrad.

Det kan være bratt i Dolomittene!

Du tar bare med deg en dagssekk med smurning, solkrem, matpakke og litt drikke. Resten av bagasjen ser du igjen på neste hotell.

SKI-ELDORADO: Den italienske delen av Syd-Tyrol ligger høyt og er snøsikkert. Kanskje kjenner du området fra Tour de Ski-sendingene på TV. Foto: Privat

Den italienske delen av Syd-Tyrol ligger høyt og er snøsikkert. Kanskje kjenner du området fra Tour de Ski-sendingene på TV.

«Preppes» daglig

Regionen har mye fjell - men også lange, flate daler, velegnet til turlangrenn. Løypenettet er stort og blir «preppet» daglig.

Rundt vintersportstedet Cortina finner du eksempelvis brede og velpreparerte løyper - både for klassisk og fristil - på en nedlagt jernbanelinje.

Langs løypene ligger gemyttlige gjestehus som serverer varm lunsj.

En ukestur på ski her i Dolomittene tar deg rundt i et område med mange kjente vintersportssteder som Toblach, Anterselva, Alta Badia og altså Cortina.

Ditt eget «Tour de Ski», så å si.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Mer om

 1. Reiseliv

Flere artikler

 1. Pluss content

  Marcialonga: Triksene som gir billigere skireise

 2. Northug: - Nesten synd på løperne som ikke ligger foran meg

 3. Hushovd med Tour-forvandling på 126 dager

 4. Pluss content

  Derfor er nordmenn vanedyr på ferie

 5. Nå kan du dra på skiskytter-ferie!

Fra andre aviser

 1. Med familien til Alpene

  Bergens Tidende
 2. Italienske Cortina er synonymt med dyre biler, små hunder og store pelser

  Bergens Tidende
 3. Italienske Cortina er synonymt med dyre biler, små hunder og store pelser

  Fædrelandsvennen
 4. Nå er snøen her: Skiforeningen prepper løyper flere steder i dag

  Aftenposten
 5. Skikjøring i «hemmelige» norske alper er noe av det beste i landet

  Bergens Tidende
 6. Skikjøring i «hemmelige» norske alper er noe av det beste i landet

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder