Hovedinnhold

Karibia-drøm for en billig penge

MORGENBAD: Hans Jørgen Stabo-Eeg får en frisk start på dagen. Foto: Knut Erik Knudsen
MORGENBAD: Hans Jørgen Stabo-Eeg får en frisk start på dagen. Foto: Knut Erik Knudsen
FRANCIS DRAKE-KANALEN (VG) Når sluddet ligger rett i luften og drømmen om palmestrender vokser til et skrik i skallen: Vit da at løsningen finnes.

Denne saken handler om:

FAKTA KARIBIEN

Reiseruter: Oslo/New York/St. Thomas (USVI) og hurtigbåt til Tortola (BVI) Oslo/Paris/St. Martin/Tortola Oslo/New York/San Juan (Puerto Rico) Tortola

Båtutleiere:Caribbean Sailing Club: Her får du tilbud på seilferier fra 3400 kroner (med norsk skipper) og oppover, avhengig av når du vil reise i vinterhalvåret. I tillegg kommer flybillet fra 7000 og oppover samt mat og drikke. Nettstedet saltyseas formidler seilferier i Karibia. Det samme gjør sailingyachts. Eller du kan prøve yachtmaster.no, som lærer deg å seile. I januar får du kombikurs for kroner 12000. Flyreise ca. kr. 7000-7350. Mat deler vi på, ca. 2000-2500 kr.

Spisemuligheter: De fleste Jomfruøyene tilbyr ulike spisemuligheter og underholdende strandbarer, alltid i tilknytning til en ankerplass og marina. Det er så korte avstander mellom dem at du makelig kan spise lunsj et sted og middag et annet.

For 3500 kroner kan du seile din egen sjø i Karibia i åtte dager, pluss mat og flytur over Atlanteren.

Norske Morten Wickstrøm er mannen bak et av småbåtrederiene her. Han har en idé om at dette er noe langt flere skal kunne få oppleve. Derfor tilbyr han også seiling blant Jomfruøyene med norsk kaptein.

Du slipper unna med en totalkostnad på under 15000 kroner.

Behagelig
Du behøver ikke mye seilererfaring for å bli med på slike organiserte turer. Men på eget initiativ kan du lære deg mye seiling under trygge forhold og kyndig ledelse.

Klimaet innbyr til seiling året rundt. Den stabile passatvinden, lite strøm, lite tidevannsforskjell, og hundrevis av ankringsmuligheter, gjør seilingen svært behagelig.

ØDE ØY: De britiske Jomfruøyene består av nesten 70 øyer - mange av dem er ubebodde. Her er det mulig å virkeliggjøre Robinson Crusoes tilværelse. Foto: Knut Erik Knudsen
ØDE ØY: De britiske Jomfruøyene består av nesten 70 øyer - mange av dem er ubebodde. Her er det mulig å virkeliggjøre Robinson Crusoes tilværelse. Foto: Knut Erik Knudsen

Alle disse faktorene bidrar til å gjøre De britiske Jomfruøyene (BVI) nesten perfekt for seilere og et av de mest komfortable steder å seile i Karibia.

I tillegg er farvannet svært beskyttet av øyene rundt. Ideelt for seilere uten mye erfaring - og for den som blir lett sjøsyk.

De aller fleste seiler om dagen og ligger stille om natten, men du kan få tur med nattseiling om du ber om det.

Er du seilkyndig, er det heller ikke noe i veien for å leie egen båt og prøve seg helt på egen hånd, selvfølgelig. Mer enn en tredjedel av alle som besøker øyene, kommer for å seile.

Spesialturer
Ved siden av standardprogrammet som er seiling med kaptein, arrangeres spesialturer med litt tøffere seiling og nattseilas; langturer, jomfruturer, gutteturer - og om ønskelig naturistturer.

Den som vil oppleve å sove ute under palmene på en strand, har rik anledning til det underveis, for eksempel på koralløya Anegada. Vil du heller forsøke Robinson Crusoes tilværelse, setter skipperen deg av på Sandy Cay, den lille øya med et par palmer som du så i filmen «Pirates of the Caribbean». Skipperen plukker deg opp dagen etter.

Et annet sted med filmberømmelse blant Jomfruøyene, er Guana Island. Den var kulisse for Dr. No's hemmelige hjemmested. I den første James Bond-filmen var det på sørspissen av øya, på White Beach, at Sean Connery møtte Ursula Andress da hun steg opp av havet - kun iført bikini og kniv.

DAGDRØM: De dagdrømmene du har i et surt November-Norge, blir til virkelighet her på den lille øya Sandy Split. Foto: Knut Erik Knudsen
DAGDRØM: De dagdrømmene du har i et surt November-Norge, blir til virkelighet her på den lille øya Sandy Split. Foto: Knut Erik Knudsen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise