Hovedinnhold

Fyr-ferie

STRUTEN (VG) Sol og badeliv, regn og blåst. Ferie på fyret er som et eventyr - både snilt og slemt, og litt skummelt.
Innredningen er enkel og langt fra luksuriøs. Her er utedo og tobluss-komfyr. Du sover i køyeseng, og sitter i rosa buesofa fra 70-tallet. Men prikken over i'en er prisløs og uslåelig: Et rundt tårnrom med himmel og hav alle veier.

Her blir det aldri mørkt - om sommeren.

I Ken Sandviks barndom var besøk i tårnrommet forbundet med de strengeste regler. For her stod fyrlykten og viste vei, og alt skulle til enhver tid være gullende rent.

- Min farfar var fyrvokter på Struten i over 30 år. Han var nøye med at vi ikke satte igjen fingeravtrykk på vinduene rundt lykten, forteller Sandvik.

Hans far vokste opp på den steinete øya, og jobbet selv som fyrbetjent her. Selv kom Ken Sandvik hit på besøk hos besteforeldrene. De siste årene har han leid fyret en uke hver sommer.

For eksempel at den ensomme kampesteinen på nordsiden, som ser ut som den er kastet rett ned fra himmelen, snur seg hver torsdag ved midnatt. Og at kvinnen som døde av sykdom her ute etter forgjeves å ha heist nødflagg, fortsatt viser seg ved den gamle flaggstangen.

- Jeg tror ikke på noe av dette, forsikrer Ken overfor barna.

Men det gjør de.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise