Hovedinnhold

Første Flirt med passasjerene

JOMFRUTUR: Morten Aabø vinker klart til avgang da NSB tok i bruk nye FLIRT-onsdag. Turen gikk fra fra Oslo S kl. 14.11 til Skien. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JOMFRUTUR: Morten Aabø vinker klart til avgang da NSB tok i bruk nye FLIRT-onsdag. Turen gikk fra fra Oslo S kl. 14.11 til Skien. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Onsdag kjørte NSBs nye Flirt-tog sin første ordinære tur med passasjerer. Jomfruturen gikk fra Oslo S til Skien.

- Vi har nå fått tillatelse til å sette disse togene inn i passasjertrafikk. Vi begynner med ett togsett i dag, men vi har fått levert flere tog, som vi nå jobber med å klargjøre, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB.

Etter hvert skal det kjøres doble togsett på hele strekningen mellom Lillehammer og Skien, men de første avgangene blir mellom Oslo og grenlandsbyen.

- Dette er ikke for å diskriminere hedmarkinger og opplendinger. Det er praktiske hensyn og det at vedlikeholdet for disse togene ligger i Skien som gjør at vi begynner med den strekningen, forklarer Lundeby.

Introduksjonen av de nye sveitsiske togene ble utsatt etter at et Flirt-tog sporet av under testkjøring på Vestfoldbanen i mars. Etter planen skulle togene settes i trafikk senere samme måned. De fem om bord slapp fra det med lette og moderate skader.

I ettertid har det kommet fram at toget brøt fartsgrensen, og at det ikke var tekniske feil som førte til ulykken.

For sikkerhets skyld ble likevel innfasingen av togene utsatt som følge av ulykken. Opprinnelig skulle de settes i drift 29. februar.

NSB har bestilt 50 togsett og har opsjon på ytterligere 100 fra den sveitsiske leverandøren Stadler. De nye togene blir NSBs arbeidshester i persontrafikken og skal leveres i to varianter: regiontog, som får betegnelsen type 74 hos NSB, og lokaltog, som blir hetende type 75.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise