Hovedinnhold

Sydende kinesisk fondue

KINESISK VRI: Fondue kan være både sunt og godt. Foto: MAGNAR KIRKNES
KINESISK VRI: Fondue kan være både sunt og godt. Foto: MAGNAR KIRKNES
Høsten har bydd på mange deilige og «norske» måltider - og tiden fremover blir nok preget mer og mer av julens fristelser.

Denne saken handler om:

Nettopp derfor benytter jeg anledningen til å gjøre noe helt annet. Og hva er vel mer naturlig enn å utstyre familien med spisepinner og samles rundt en dampende eksotisk buljong.

Dette er min tolkning av kinesisk fondue, som vil få fart på smaksløkene og kaloritellerne til å juble. For denne varianten må da være utrolig mye sunnere enn fondue slik jeg husker den fra tidlig 80-tallet?

Oljen er her erstattet med en sydende aromatisk buljong, men prinsippene er de samme. Du dypper litt kjøtt, fisk og/eller grønnsaker ganske raskt i buljongen, dipper og nyter.

Lyst på noe annet? Søk i alle oppskriftene!

Vi bruker pinner, men i asiatiske butikker kan man få kjøpt små kurver eller siler som brukes. Egentlig er også en elektrisk bordwok å anbefale, men av mangel på det, bruker jeg en kasserolle med varme under eller vanlig fonduesett.

Mariner kjøtt og fisk, gjør klar grønnsakene og lag dippene på forhånd. Sett ut alt i små skåler, kok opp buljongen, og du er klar for en eksotisk opplevelse. Kanskje ikke helt autentisk, vil nok noen hevde, men det funker bra for meg.

Når måltidet nærmer seg slutten, har du kokte nudler over i buljongen som nå smaker litt av alt (jeg pleier å sile buljongen først).

Og så er det bare å slurpe i seg nudelsuppen på ekte kinesisk vis.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Mat og drikke

Se neste 5 fra Mat og drikke