Hovedinnhold

Selger smør på nettet

** Tomt for meierismør i hele Norge

FETT TILBUD: På Finn forsøker Kenneth å bli kvitt fire og en halv smørpakning som ble til overs etter rakfiskmiddagen. Foto: Skjermdump: FINN.NO
FETT TILBUD: På Finn forsøker Kenneth å bli kvitt fire og en halv smørpakning som ble til overs etter rakfiskmiddagen. Foto: Skjermdump: FINN.NO
(VG Nett) Meierienes problemer med å levere nok smør setter fantasien løs hos kremmerene. Nå selges meierismøret på nettet.

Denne saken handler om:

På nettauksjonsstedet Finn forsøker foretaksomme selgere å slå mynt på smørmangelen i Norge.

VG Nett har kommet over to annonser som tilbyr smør til slankere og andre som måtte trenge en klump fett til maten.

Den ene annonsen går rett på lavkarbo-målgruppen:

«Hei du kjære lavkarbo person. Jeg har kommet over litt smør, og selger det til høystbydende. Det er kvalitetssmør fra Tine, som du ikke kan gå glipp av.»

Prisen som kremmeren ber om for en halvkilo av TINE Smør, må heller sies å være ublu. Han ber nemlig om 300 kroner, det vil si 600 kroner per kilo.

Les også: Småprodusenter tjener fett på smørmangel

Fire uåpnede porsjonspakninger

Søndag kveld får VG Nett kontakt med selgeren av halvkiloet, som går under navnet Christian Gerhard.

- Jeg har fått noen bud allerede. Hvis noen betaler 300 kroner for et halvkilo smør, så skal de få det, sier han til VG Nett.

Annonsen som ble laget på spøk, kom som et resultat av at han var lei lavkarbo-hysteriet.

- Det tok meg 30 sekunder å lage annonsen. Jeg jobber med markedsføring selv, så jeg ble glad for at TINE tok det med et smil, sier Christian Gerhard.

Så langt har han fått rundt 40 mail og annonsen har blitt vist 10000 ganger.

- Jeg skriver lavkarbo, men hvis det kommer en kjernefamilie som trenger smør til den syvende sorten skal de få det litt rimeligere av meg, sier mannen som ikke ønsker å oppgi hvor mye smør han har på lager.

Saken fortsetter under bildet.

INGEN MAGER PRIS: Denne nettannonsen forsøker å selge meierismør til 600 kroner kiloet. Det er uvisst om noen har flesket til på tilbudet. Foto: Skjermdump: FINN.NO
INGEN MAGER PRIS: Denne nettannonsen forsøker å selge meierismør til 600 kroner kiloet. Det er uvisst om noen har flesket til på tilbudet. Foto: Skjermdump: FINN.NO

Ville selge porsjonspakninger

På auksjonsnettstedet forsøkte Kenneth å selge fire uåpnede og en åpnet porsjonspakning med meierismør. Annonsen ble avvist av Finn på grunn av useriøst innhold.

- Grunnen til at jeg la den ut var at jeg var innom tre butikker på vei hjem fra jobb for å ha smør til rakfisken. Alt jeg fant var syv kuvertpakninger med meierismør. Vi spiste to og en halv, og tenkte at vi kunne gjøre butikk på resten, sier Kenneth til VG Nett.

På telefon sier han at han synes det er dårlig planlegging av meieriene å gå tom for smør.

- Det var ikke veldig seriøst ment, og regnet som et spark til meieriene. Det har jo stått mye i media om lavkarbo, så det virker som folk har gått mann av huse for å kjøpe smør, sier Kenneth.

Uungåelig nettmoro

Les også: Julematen kan bli utsolgt

Da VG Nett tar kontakt med TINE, klarer Øystein Knoph ikke å slutte og le da han får høre om smørannonsene.

TINE: Kommunikasjonsrådgiver Øystein Knoph. Foto: TINE
TINE: Kommunikasjonsrådgiver Øystein Knoph. Foto: TINE

- Min første reaksjon er at det var vel uunngåelig, sier kommunikasjonsrådgiver Knoph over telefon.

Han ber om to minutter før han ringer VG Nett opp igjen.

- Jeg har egentlig ikke sluttet å le. Dette er uunngåelig nettmoro. Det er humor med snert i, og ikke noe vi raser over, sier en smørbild Knoph.

Han avviser at dette er noe meieriet står bak.

- Det er et strålende eksempel på målgrupperettet markedsføring, men definitivt ikke noe vi står bak. Det er vel få nyheter som det ikke harseleres med på nett, sier Knoph.

E24: Lavkarbotrenden rammer Nord-Norge

Større smørleveranser mot jul

Han tror derimot den store etterspørselen av meierismør ikke alene skyldes slankehysteri.

- Det har vel så mye å gjøre med en generell interesse for å lage ordentlig og sunn mat fra bunn av. Det er en trend vi ser. Kuriosaene er at de på lavkarbo også etterspør godt smør, sier Knoph.

Knoph opplyser at siste status for smørleveransene til norske dagligvarebutikker er at det nå kommer jevnlige leveranser til butikkene, og at de blir større hver dag mot jul.

- Situasjonen er den samme i hele landet. En situasjon hvor vi kun klarer å levere 7 av 10 deler av smørmengden, er ikke en situasjon vi ønsker å være i, sier Knoph.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Mat og drikke

Se neste 5 fra Mat og drikke