JURYEN: Torleif Haug (31), sivilingeniør i Astrium Services. Hjemmebrygger og dommer i Norbrygg. Marianne Korst (56), jobber i Nav. Sekretær i klubben Hamars Culturelle Ølvenner, som arrangerer Norges største ølfestival. Unni Irmelin Kvam (40), jobber i kommunikasjonsbransjen. Mikrobrygger med egen merkevare, Micro Maid. Per Christian Nødtvedt (37), senior løsningsarkitekt («fin betegnelse for tallknuser») i bWise. Hjemmebrygger og øldommer i Norbrygg. Foto: ,

Test av juleøl 2014 fra polet: Godt til kos

Da juleøl nummer 15 av 17 kom på bordet, spredte det seg endelig brede, tilfredse smil rundt bordet. Vinneren var funnet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

VGs juleøltest 2014: Se også klassene for alkoholfritt øl, butikk-øl og pol-øl til mat.

Årets suverene testvinner i VGs juleøltest heter Ringnes Julebokk.

I år har vi delt opp pol-klassen i to. Én jury har smakt juleøl som egner seg best til mat, mens denne delen av testen tar for seg varianter med høyere alkoholinnhold og mer særpreget smak.

Hvis du synes VG har vært gjerrige med sekserne i denne testen, så er det Julebokk sin skyld: Den gjorde det så soleklart bedre enn alle de andre at det var umulig å gi toppkarakter til noen flere.

Julebokk vant også i fjor, men da måtte Ringnes trekke den fra markedet etter at flere flasker sprakk.

– Det var selvfølgelig veldig ergerlig, men vi hadde ikke noe valg, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Årsaken viste seg å være at flaskene var blitt lagret for kaldt før tapping.

– Selve produktet fant vi ikke noe galt med. Så oppskriften i år er den samme som i fjor, forteller Bruusgaard.

Rull videre – etter testresultatene kan du finne din personlige testvinner!Finn din egen testvinner

I tabellen under kan du velge hvilke testpunkter du selv synes er viktig, og finne din personlige testvinner. Skyv de hvite håndtakene frem og tilbake langs skalaen, og se hva som skjer!De andre testresultatene:

Alkoholfritt øl

Butikk-øl

Pol-øl til mat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder