Ny rapport om nordmenns kosthold: Bekymret for vårt høye kjøttforbruk

Nordmenn kutter ned på sukkerinntaket og spiser mer grønnsaker enn noensinne, men fortsatt spiser vi for lite fisk og for mye kjøtt, ifølge ny rapport.

  • Nanna Johannessen
Publisert:

Helsedirektoratet la onsdag frem den årlige kostholdsrapporten «Utviklingen i norsk kosthold», som er en tilstandsrapport om forbruket av matvarer og hvordan nordmenns kosthold utvikler seg over tid.

Flere artikler

  1. Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett

  2. Nå drikker vi mer sukkerfri enn sukret brus

  3. Pluss content

    Den beste maten for tarmen, forbrenningen og psyken!

  4. Pluss content

    Ekspertenes beste råd: Maten som er god for hjertet

  5. Pluss content

    Ny rapport: Fedme fører til mer sykdom enn røyking

Fra andre aviser

  1. Én ting bekymrer: Dette spiser nordmenn mer og mindre av

    Bergens Tidende
  2. Stor rapport: Nordmenn spiser mindre kjøtt og sukker enn før

    Bergens Tidende
  3. Nordmenn spiser rekordlite sukker

    Aftenposten
  4. Stor rapport om det norske kostholdet: Dette spiser vi for mye og for lite av

    Bergens Tidende
  5. Karbohydrater har vært et «skjellsord» i årevis. Nå viser ny studie at det ikke er så farlig likevel.

    Bergens Tidende
  6. Hva får vi for mye og for lite av i kostholdet? Dette er rådene.

    Bergens Tidende