PÅ VEGETARKAFÉ: Helios-butikken i Tønsberg har en kafé med vegetarmat, og her møtes Stine Johannessen og Adelin Henriksen Nordling, begge 23 år, hvis de er i byen samtidig. Foto: Alf Øystein Støtvig
PÅ VEGETARKAFÉ: Helios-butikken i Tønsberg har en kafé med vegetarmat, og her møtes Stine Johannessen og Adelin Henriksen Nordling, begge 23 år, hvis de er i byen samtidig. Foto: Alf Øystein Støtvig

- Aldri mer kjøtt

Hensynet til dyrene veier tyngst

MAT OG DRIKKE

ÅSGÅRDSTRAND (VG) Det er ikke noe «big deal» å være vegetarianer, mener Stina Johannessen (23) og Adelin Henriksen Nordling (23) fra Åsgårdstrand.

  • Ellen Morland
Publisert:

De to ble venninner i 13-14-årsalderen, og snakket tidlig om å bli vegetarianere.

- Drømmen ble virkelig da jeg flyttet hjemmefra. Det føltes bare riktigst for meg, uten at jeg har noen god forklaring på det, sier Adelin.

Begge er enige om at hensynet til dyrene veier tyngst, deretter kommer god helse som en fin bonus. De spiser egg og fisk og drikker melk, så noen produkter fra dyreriket får de i seg. - For meg er det et viktig prinsipp ikke å støtte den næringen som forårsaker lidelse for dyrene, sier Stina.

Egg får hun fra gården til bestemoren der høna har det fritt og fint. Hun kjøper alltid økologisk melk.

- Det er klart at hvis jeg er på besøk og får kaker med vanlige egg, lar jeg ikke være å spise, men jeg prøver så langt det er mulig å følge prinsippet mitt, sier Stina.

Stina understreker at det ikke er spesielt vanskelig å være vegetarianer.

- Forskjellen er egentlig bare at man ikke stopper på bensinstasjonen og kjøper en pølse.

Hun har en vegetarkokebok, men den har hun aldri brukt. Som studenter flest, lager hun enkle middager.

Adelin har samboer som spiser kjøtt, men det går ganske greit, mener hun.

- Når jeg lager middag, blir det ikke kjøtt, så han spiser nok mindre kjøtt enn kompisene.

Her kan du lese mer om