Fant hvite larver i picnic-skinken: Tilbakekaller 35.000 bokser Stabburet picnic-skinke

Da Kristian Kistrand åpnet en boks med Stabburets picnic-skinke fikk han seg en ubehagelig overraskelse: I boksen florerte det av hvite larver.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nå tilbakekaller Orkla et parti med 35.000 bokser av den populære hermetiske skinken etter at flere forbrukere har klaget på produktet.

– Dette er den verste opplevelsen jeg har hatt noensinne hva gjelder mat, sier Kristian Kistrand til VG.

– Levende innhold

Det var tirsdag i forrige uke at Kistrand og tre kolleger satt seg ned for å spise frokost sammen på jobb.

BEKLAGER: Kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag i Orkla. Foto: VG ,

Da han åpnet picnic-skinken så ikke innholdet ut som det pleier:

– Det så ut som det var grøt i halve boksen der det vanligvis er et lag av gelé. Jeg måtte hente brillene mine for å se nærmere, og da så jeg at innholdet var levende. Det florerte av hvitmark i boksen, som hadde konsumert halve skinken. Det var ufyselig, sier han.

Kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag i Orka beklager overfor Kistrand.

– Det er forferdelig, og ikke slik det skal være. Vi beklager veldig overfor denne forbrukeren som har opplevd dette, sier Brennskag til VG.

Les også: Hellstrøm ut mot pizza-gigant

– Utett boks

Brennskag forteller til VG at boksen med picnic-skinke ikke har vært tett, som følge av skade under transport.

–UFYSELIG: Slik så picnic-skinken ut etter at Kristian Kistrand åpnet den. Foto: PRIVAT Foto: ,

– Sannsynligvis har dette skjedd under transport. Boksen har fått et slag som har gjort den utett. Når boksen er utett kommer det luft inn i produktet, som igjen kan føre til mugg, misfarging og vond lukt. Som i dette tilfellet kan insekter også komme til og legge egg, og det er virkelig ikke bra. Det beklager vi, sier han.

Orkla har ifølge Brennskag nå endret rutinene for transport av skinken.

– Boksene er blitt belastet for mye under transport, og stablet for høyt oppå hverandre. Dette har vi nå endret på, slik at pallene ikke lenger står stablet oppå hverandre.

Les også: Stabburet får selge tabbe-postei

Produserer 3 millioner bokser i året

Ifølge Brennskag tilbakekalles alle bokser fra det samme partiet med picnic-skinker som Kistrand kjøpte:

– Vi trekker tilbake hele partiet som denne boksen tilhører. Det er et parti på 35.000 bokser. Det er viktig for oss å informere forbrukere som har kjøpt skinken om å sjekke «best før»-dato. Hvis den er merket med datoen 29.12.2016 ber vi forbrukeren om å returnere boksen til butikken de kjøpte den i, sier Brennskag.

POPULÆRT PRODUKT: Årlig produserer Orkla 3 millioner bokser av Stabburets picnic-skinke. Foto: PRODUSENTEN ,

Orkla produserer årlig 3 millioner bokser med Stabburets picnic-skinke. Skinken ble for første gang lansert på begynnelsen av 70-tallet.

Etter den ubehagelige frokost-opplevelsen har Kistrand mistet smaken på all hermetikk:

– Jeg bruker vanligvis å spise en del hermetikk som pålegg, men jeg har ikke klart å dra av ringen og åpne en hermetikkboks siden dette skjedde. Jeg har spist min siste picnic-skinke! Dette ble så motbydelig at jeg ikke har sjanse til å spise det igjen, sier han.

Leste du denne? Maarud ber VG Vektklubb droppe «potetgull»

LARVESJOKK I SKINKEN: Et parti av den populære picnic-skinken til Stabburet trekkes nå tilbake etter å ha blitt skadet under transport. Kristian Kistrand fant hvite larver i boksen han skulle ha til frokost i forrige uke. Foto: PRIVAT/VGTV Foto: ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder