Fem hvitvinsdruer du må kunne

Pluss content

Utseende, lukt og smak: Leser du denne guiden, vil du kunne mer om hvitvin enn gjennomsnittet, kunne se på vinkart med selvsikkerhet og ta informerte valg i polhyllen!

Publisert:

Nå skal du få bli kjent med fem hvitvinsdruer som står i stor kontrast til hverandre, både smaks- og stilmessig. De er alle verdenskjente. De representerer hver sin unike vinstil og smaksprofil. De dyrkes i stor skala og de er favoritter hos et stort flertall vinelskere verden over. 

PSST! Jeg har også laget en guide over fem rødvinsdruer du må kunne

Jeg skal lære deg hvilke særtrekk disse druene har, hvor de dyrkes og hva slags situasjoner og matretter som passer dem.

Lærer du deg disse druene, vil du sjelden komme til kort når du sitter og blar i et vinkart. Du vil nesten alltid klare å finne et godt vinvalg til maten din, det blir lettere og tryggere å navigere i polhyllene og du vil få mye mer ut av å lese en vinanmeldelse.

 Jeg har valgt ut 5 druesorter som jeg tror du vil ha stor glede av å bli kjent med. For hver drue kommer jeg med to personlige vinanbefalinger. Du skal herved få bli kjent med følgende druer: 

  1. Sauvignon blanc
  2. Chardonnay
  3. Riesling
  4. Chenin blanc
  5. Alvarinho/albariño