KAFFEKULTUR: Kaffebrenner Joar Christoffersen mener kaffe er kultur. På Mocca gir han folk råd om hvordan drikken best kan nytes. Foto: Annemor Larsen
KAFFEKULTUR: Kaffebrenner Joar Christoffersen mener kaffe er kultur. På Mocca gir han folk råd om hvordan drikken best kan nytes. Foto: Annemor Larsen

Trendy med svart kaffe

MAT OG DRIKKE

Tre av fire nordmenn drikker kaffen svart. Nå er det attpåtil trendy.

  • Hans Chr. Hansson
Publisert: Oppdatert: 21.02.06 16:17

Tilsetninger som melk, sukkerbiter og essenser gjør ikke annet enn å ødelegge for kaffebønnens utsøkte egenart, hevder kaffekjennerne. De diskuterer kaffe med minst like stor lidenskap og vitenskap som vinkjennerne gjør med vin.

- Jo mindre melk, desto mer smak. Det føles litt vondt når jeg ser at folk heller melk oppi en herlig, smakfull kaffe, innrømmer Anu Haug, daglig leder på Mocca kaffebar og brenneri i Briskebyveien i Oslo.

- Kunden bestemmer

Hun legger raskt til:

- Vi legger oss likevel ikke oppi hvordan folk drikker kaffen sin. Vi gir råd, men kunden bestemmer.

Så mye smak er det i en riktig tilberedt svart kaffe, at kjenneren ikke bare kan si hvor den kommer fra, men også hvordan jordsmonnet i området er.

- Det er et levende produkt, mener kaffebrenner Joar Christoffersen.

Kaffe er kultur

For gjengen bak disken er kaffe kultur.

Her kan du lese mer om