SNART SLUTT: Kjøkkensjef Even Ramsvik (i midten med skjegg) og andre fornøyde ansatte på Ylajali jublet da det i fjor ble kjent at restauranten får en stjerne i guideboka Michelin. Nå er det slutt for stjernerestauranten.
SNART SLUTT: Kjøkkensjef Even Ramsvik (i midten med skjegg) og andre fornøyde ansatte på Ylajali jublet da det i fjor ble kjent at restauranten får en stjerne i guideboka Michelin. Nå er det slutt for stjernerestauranten. Foto:Erlend Aas,NTB scanpix

Ylajali stenger dørene

MAT OG DRIKKE

I fjor fikk Oslo-restauranten Ylajali sin første Michelin-stjerne. I år setter innehaver Even Ramsvik kroken på døra.

Publisert:

– Vi har hatt en fantastisk utvikling over de siste fem årene, og det skal vi fortsette med over de neste månedene, fram til vi stenger dørene 19. desember, sier Ramsvik i en pressemelding.

I tillegg til å få den ettertraktede stjernen, ble restauranten i 2014 kåret til Oslos beste av Aftenposten, og til Norges beste av The Nordic prize. Ramsvik vil gi seg på topp og begrunner det med at bygget restauranten holder til i, setter begrensninger for videre vekst. Han lover at det kommer en ny restaurant på samme sted.

– For min del skal jeg fokusere på å fortsette å presse grensene fram til vi stenger og så starte prosjektet med å ta verdiene til Ylajali videre til ett nytt nivå i nye omgivelser, sammen med dyktige medarbeidere fra restauranten og eiersiden her, sier han.

Ylajali fikk terningkast seks av VGs anmelder i januar i fjor, kort tid før restauranten ble tildelt sin første Michelin-stjerne.