MÅTTE STENGES: Det ble fullstedig kaos da den nye kebabkiosken til Bislett Kebab åpnet i Prinsdal i Oslo onsdag. Gratis kebab fristet tydeligvis mange. Foto: Nathalie Andresen

Politiet måtte gripe inn etter kebabkaos

(VG Nett) Åpningen av en ny kebabkiosk i Oslo ble så populær at politiet måtte gripe inn.

Publisert:

Tilbudet «Gratis kebab, anyone?» og lovnader om gratis kebab i to timer ble så forlokkende for Oslo-folket at det endte i det totale kaos.

- Dette kommer til å bli en onsdag utenom det vanlige, reklamerte Bislett Kebab på sine nettsider - og det fikk de helt rett i.

For utenfor kebabkiosken på Prinsdal vokste køene seg lengre og lengre. Det skal ha vært tilløp til slagsmål mellom kebabsultne mennesker, men det er ikke kommet meldinger om at noen er kommet til skade.

- Det var vanvittig mye mennesker der. De ropte og skrek, var sure på hverandre, snek i køen og gjorde alt de kunne for å få en gratis kebab i stedet for å betale 50 kroner, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo-politiet til VG Nett.

Flere politipatruljer og en ambulanse rykket ut til stedet.

- Løp mot dørene

Til slutt valgte politiet å stenge hele kiosken - og sende flere hundre kebabsultne på jakt etter alternativ middag.

- Vi hadde ikke noe annet valg. Det var store trafikkproblemer, ingen orden på køen og kolossalt mye mennesker som åpenbart ikke var interesserte i å stå i kø på vanlig måte, sier Jørstad.

Nathalie Andresen var en av dem som lot seg friste av tilbudet om gratis kebab mellom klokken 17 og 19 onsdag.

- Det var satt opp skilt i nabolaget om gratis kebab, og det var veldig mange mennesker som kom. Det var kaotisk. Folk løp mot dørene og politiet måtte stenge veien for dem, sier Andresen til VG Nett.

- Håper å åpne igjen

Filialen på Prinsdal er den femte Bislett Kebab åpner i Oslo.

- Da vi skulle åpne klokken 17 sto det nesten 1000 stykker utenfor. De presset seg frem. Det var ikke forsvarlig for små barn, sier eier Tariq Aziz av Bislett Kebab til Aftenposten.

Han sier de valgte å stenge den nye filialen i samråd med politiet. Aziz håper imidlertid at de kan åpne igjen for normal drift onsdag kveld.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder