JURYEN: Tove Jacobsen (66), pensjonert doktor i bioteknologi – og doktoravhandlingen handlet om øl! Anders Gran Osmundsvaag (33), jobber som kokk og kantineleder. Hjemmebrygger og øldommer i Norbrygg. Ingrid E. Skistad (30), produktutvikler i Arcus, jobber med å utvikle smak på norsk fatmodnet brennevin. Thomas Owens Svennungsen (42), forsker ved Institutt for biovitenskap, Universitetet i Oslo. Hjemmebrygger og dommer i Norbrygg. Foto: ,

Test av juleøl 2014 fra polet: Godt til mat

Drikken som ledsager ribben eller pinnekjøttet har gjerne en alkoholprosent rundt 6,5. Her finner du de beste.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VGs juleøltest 2014: Se også klassene for alkoholfritt øl, butikk-øl og pol-øl til kos.

Fordi antallet produkter har blitt så høyt, har vi delt opp pol-klassen i to: øl til mat og øl til kos, med hver sin jury.

I en perfekt verden hadde kanskje samtlige produkter blitt vurdert av samme jury, men da hadde den stakkars juryen blitt aldeles surrete før vi var i mål.

I inndelingen har vi lyttet til bryggerienes anbefaling, lest produktinformasjonen og sett på alkoholprosenten.

I noen tilfeller mener smaksdommerne at ølet hadde passet bedre i den andre kategorien. Da opplyser vi om det i teksten. Det slår ikke negativt ut på terningen.

Her er resultatene – og etter resultatene kan du finne din personlige testvinner:Finn din egen testvinner

Foretrekker du en annen vekting av delkarakterene? I tabellen nedenfor kan du skreddersy VG-testen til deg selv og finne din egen testvinner!

De andre testresultatene:

Alkoholfritt øl

Butikk-øl

Pol-øl til kos

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder