Derfor kuttes kjøttet

Publisert: Oppdatert: 11.01.05 19:38
MAT OG DRIKKE

Helsen: Fokuseringen på sunn mat påvirker folk til å bli vegetarianere. Siden vegetarkost består av mye grønnsaker, får vegetarianere i seg mange viktige vitaminer.

Miljøet: Kjøttproduksjon krever mer ressurser enn produksjon av grønnsaker, blant annet mer vann. At for eksempel regnskogen i Sør-Amerika hugges ned for å gi plass til oksefarmer, er et miljøargument for vegetarianere.

Dyrehelsen: Mange er vegetarianere fordi de er skeptiske til hvordan dyr blir behandlet når de vokser opp, blir transportert og på slakteriene. At dyr dør, og kanskje lider i tillegg, for at vi skal spise dem, er en ubehagelig tanke.

Slanking: Det handler mye om grønnsaker i en del slankedietter.

Religionen: Flere religioner har forbud mot spesielle typer kjøtt, noen religiøse samfunn krever ren vegetarkost.

Her kan du lese mer om