- VERDENS BESTE! Egil Fredriksen tar mer enn gjerne noen slurker julebrus rett fra flaska til ære for fotografen. Foto: Pål R. Hansen

- VERDENS BESTE! Egil Fredriksen tar mer enn gjerne noen slurker julebrus rett fra flaska til ære for fotografen. Foto: Pål R. Hansen

Drikker julebrus året rundt: Her er «Julebruskongen»

Fredriksen blåste nytt liv i produksjonen

DRAMMEN (VG Nett) Egil Fredriksen (43) drikker nærmere to liter julebrus om dagen, og for ikke å gå tom kjøpte han nylig inn 705 liter!

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

VG TV:Se video med Julebruskongen her!

Etter Fredriksens beregning skal det holde ganske nøyaktig i ett år. Han drikker Julebrus fra Aass til alle måltider og går aldri lei.

- Overhodet ikke i det hele tatt. Det finnes ikke noe bedre i hele verden, sier drammensmannen og gliser bredt.

- Passer til alt
Den røde drikken passer ifølge Fredriksen til all slags føde enten det er snakk om knekkebrød, pizza eller frukt og grønnsaker.

- Den passer til alt - jeg drikker jo ikke noe annet, sier Fredriksen.

Han har stablet 47 kasser i kjelleren etter å ha vært på handleraid i nærbutikken rett ved huset. VG Netts utsendte hadde få problemer med å finne julestemningen i Fredriksens kjeller. Sammen med en syngende nissefigur og et blått juletre står over 450 halvannen litersflasker trygt stablet opp.

- Men ødelegger det ikke for stemningen i jula når du drikker dette hele året?

- Nei, jeg har liksom jul hele året jeg da, vet du, smiler 43-åringen.

Underskriftskampanje
Det er ingen overdrivelse å si at det var krise for flere enn Fredriksen da Aass Bryggerier bestemte seg for å kutte ut julebrusproduksjonen for et drøyt år siden. Han sto frem i lokalavisa Drammens Tidende og ytret sin bekymring.

JULA VARER HELT TIL NESTE JUL: Egil Fredriksen må ha nesten to liter med Aass julebrus hver eneste dag. Han blir aldri lei smaken og mener brusen passer til alt. Foto: Pål R. Hansen


I tillegg ble det samlet inn 1000 underskrifter, og Aass bestemte seg for å lage noen liter med rød julebrus til julen 2004. Salget gikk strykende, og i år har det vært full produksjon.

- Vi selger omtrent like mye som vi gjorde for to år siden, men nå kan vi ta en helt annen pris. Tidligere var prisen presset så langt ned at vi tapte penger på det. Derfor stoppet vi produksjonen, sier Jeanne Donstad som er marketingsjef i Aass Bryggerier til VG Nett.

Hun er naturlig nok strålende fornøyd med at en lokalpatriot som Fredriksen har fått fart på julebrusinteressen igjen.

- Det viser jo at kundene har makt de også - står de på nok, så får de det som de vil, sier Donstad.

Slakter konkurrent
VG Nett hadde med en flaske med julebrus fra Hamar Bryggeri slik at Egil Fredriksen skulle få smake en annen populær variant. Men dommen var nådeløs.

- Dette her er ikke julebrus i det hele tatt! Det smaker champagne-brus - og kanskje litt eple. Og så er den brun. Julebrus skal være rød, slår Fredriksen fast.

Julebruskongen har talt...

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder